Ha harc, hát legyen harc
2008.03.14 | 00:00
Ha harc, hát legyen harc

Kozma Mihály, az SK edzõje, úgy, ahogy megígérte a törzsszurkoló Székely Medvéknek, nem csak tiszteletbeli, de igazi Székely Medve lett a mérkõzésen. Az 51.születésnapjára kapott névre szóló székely szurkolói mezt magára öltötte és abban irányította végig a mérkõzést.

A játék izgalmasan indult és mintha csak megígérték volna a fiúk, végig az is lett. A bajnokságban 3.helyen álló Craiovát látta vendégül az SK, akik kellõképpen „felszívták" magukat a bajnokesélyes Székelyudvarhely ellen.

A mérkõzés elsõ perceiben meleg helyzeteket okoztak a vendég craoivai fiúk, de az elsõ gólt a 4.percben mégis a hazaiak szerezték. Szõcs László 10 méterrõl lõtt bátran és be is talált. 1-0

A második gólra a 9.percig kellett várni, amikor egy jól begyakorolt szögletrúgásból a Lódi, Gyurcsányi, Tóth trió növelte 2-0-ra az elõnyt. A következõ percek bõvelkedtek hazai helyzetekben, a legjobban talán Sorin Chivu szeretett volna betalálni a Rizan hálójába. Számára azért is volt érdekes ez a mérkõzés, mert pár hónappal ezelõtt még ehhez a csapatoz tartozott.

Sajnos, a szokásos kezdõ sor (Balázs - Lódi, Gyurcsányi, Tóth, Madarász) hiányos volt, mivel Madarász még mindig térdsérülésével bajlódik, valamint a mérkõzés elsõ félidejében Tóth is megsérült. Az ütközést követõen bokáját fájlalta, ami maradandónak tûnik, így a következõ mérkõzés is valószínûleg kimarad számára.

Az elsõ félidõ craiovai játékosok ápolásával és 2-1-el ért véget, miután az utolsó percben szépítettek a vendégek.

A második játékrész elején azonos játékerõt képviselt a két csapat, de helyzete ismét a hazaiaknak volt. Chivu  újabb próbálkozása a külsõ hálót érintette.  A 7. percben meglódult craiovai játékost, Mihály Zoltán lerántással „hárította", amit piros lappal honorált a játékvezetõ. A következõ 2 perces emberelõnyt kihasználva a 8.percben a Balázs Zoltán kezérõl kipattanó labdát mégegyszer már nem érte el, s az végül a hálóban landolt. 2-2

A játékvezetõk ismét felpaprikázták a hangulatot a pályán, amikor sorra elmaradtak a craiovai faultok befújásai és a sárga lapok. Az udvarhelyi csapatnak azonban összegyûlt az 5 csapat személyi. Sikerült azonban taktikus és zseniális játékkal további hibák nélkül kihúzni. Fontos momentuma volt ez a merkõzésnek, mivel itt akár el is vérezhetett volna a csapat, ha befújnak faultokat - akár valós, akár csak a bírók által megítélt hibákat.

A 14.percben Gyurcsányi hozta nehéz helyzetbe a kapust, majd egy perccel késõbb Szabó is. Zengett a kapufa is, de sorra kimaradtak a helyzetek.

Kozma mester rutinosan labdatartást kért a fiúktól, majd az utolsó percben letámadást és hibára is kényszerítették ellenfelüket. Davi Costa lövése Rizan fejérõl pattant a kapuba.

3-2 a Székelyudvarhely javára.

A craiova játékosai ekkor elveszítették a fejüket és  Rizan kapus újabb szabálytalanságot vétett, melynek büntetése piros lap lett. Nagy felháborodást váltott ez ki a folyamatosan balhét keltõ kapusból és üldözõbe vette Costát, akit csapattársai mentettek a megvadult kapus elõl, bár az erõviszonyok, közel sem voltak hasonlóak. Reklamálásért még kapott egy craiovai játékos sárga lapot, majd a Székely Medvék állva ünnepelhették az újabb SK gyõzelmet.

Rizan az öltözõben még tört zúzott, nekiment egy biztonsági õrnek is, agresszióját nem tudták csillapítani - de a Székely Himnusz ennek ellenére zengett a sportcsarnokban.

„Rendkívül fegyelmezett és taktikus játékkal védtük meg a 3 pontunkat. Újfent gratulálok a fiúknak! Ezt a gyõzelmet a Székely Medvéknek és Buzánszky Jenõnek ajánljuk."- mondta Kozma Mihály a mérkõzést követõen.

Buzánszky Jenõ, mindenki Jenõ bácsija, az Arany csapat egykori tagja, tiszteletbeli székely, Kozma Mihály meghívására érkezett Székelyudvarhelyre, hogy ott mutassa be az életérõl megjelent könyvet. Jenõ bácsi elmondta a mérkõzést követõen, hogy nagyon élvezte az SK játékát, örül a gyõzelemnek,  bár sajnálja, hogy kimaradtak a helyzetek.
Az SK ezzel a gyõzelemmel, még biztosabbá tette az alapszakaszban elért elsõ helyét.





 

Címkék

Hírdetés

Videók

Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11
Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink