Győzelmével elkerülte az osztályozót a Haladás
2014.05.20 | 00:00
Győzelmével elkerülte az osztályozót a Haladás

UTC Futsal Team - Swietelsky-Haladás VSE 3-5 (2-4)
Szeged, 100 nézõ.
Vezette:
Viczián Mátyás, Flinta Zoltán (Csatári Tibor).

UTC: Tombácz - Hegyesi, Puskás, Dürgõ, Ondrejó.
Cserék: Balogh, Bilics, Bánóczki, Bullás, Juhász, Szentes-Bíró, Béry (kapus).
Vezetõedzõ: Brinszky Adrián.

Haladás: Németh K. - Borsi, Horváth P., Gyurcsányi, Vidák.
Cserék: Bánfalvi, Bíró, Halmos, Németh P., Rácz, Hajmási, Kajáry (kapus).
Vezetõedzõ: Pálmay Tamás.

Gól: Hegyesi (2′), Bullás (12′, 22′), ill. Németh P. (5′, 17′), Halmos (9′, 32′), Gyurcsányi (20′).

Sárga lap: Hegyesi (25′), ill. Gyurcsányi (23′).

Jól kezdett az UTC a Haladás elleni találkozón, amelyen esetleges gyõzelmével már bebiztosíthatta alsóházi elsõségét, az NB I 7. helyét a Kertész utcai alakulat. Ennek jegyében Hegyesi Zsolt parádés góljával megszerezte a vezetést a hazai gárda, amely ezt követõen olyan nyomás alá helyezte a vendégek kapuját, hogy csak a szerencsének és Németh Krisztián bravúrjainak köszönhették a vasiak, hogy nem nõtt többgólosra a Brinszky-csapat elõnye. Ám egy labdavesztést követõ gyors kontrából egyenlíteni tudtak a vendégek Németh Péter révén, majd a félidõ derekán egy mintaszerû szabadrúgás kombinációnál aludtak el az újszegediek, s Halmos Máté gólja már a vendégeknek jelentett vezetést (1-2). A kezdeti lendületét elvesztõ, majd újra keresõ, helyzeteit azonban sorra kihagyó hazaiak végül Juhász Imre remek lövése után Bullás Imre közeli találatával egyenlítettek, ám csak nem sikerült a maguk javára fordítani a félidõt: a veszélyesen kontrázó Haladás Németh Péter szerencsés góljával ismét elõnybe került, majd a szünet elõtt ismét elméláztak a szegediek egy fault után, s a szemfüles vendégek Gyurcsányi Zsolt góljával büntettek (2-4). A szünet elõtti pillanatokban ismét az elsõ perceket idézõen nyomott az UTC, ám sem Puskás Csaba, sem a második kapufáját lövõ Ondrejó Tamás nem tudott betalálni.

A második félidõt hasonlóan kezdték a hazaiak az elsõhöz, s ennek hamar meg is lett az eredménye: Bullás Imre egy gyors ellentámadás végén szerzett okos gólt (3-4). Ám szinte megismétlõdött az elsõ húsz perc abban a tekintetben, miszerint az UTC megnyomta a játékrész elejét, ám eredménytelen maradt, majd egyre inkább mezõnyfölénybe kerültek a fegyelmezetten védekezõ, villámgyors vendégek. Németh Péterék óriási ziccereket hagytak ki, mígnem egy újabb kontra végén Halmos meg nem lõtte második találatát (3-5). Érzõdött, mind jobban fárad az UTC fejben is és erõben is, s bár az utolsó pillanatig küzdöttek, nem sikerült felzárkózniuk vagy kiegyenlíteniük: a fegyelmezetten játszó Haladás ismét elrabolt három pontot az újszegedi sportcsarnokból, s ezzel az alsóház élére ugrott. Tombáczék szerencséjére még semmi nincs veszve: a vasiak az utolsó fordulóban már nem lépnek pályára, míg az UTC a kiesõ Nagykáta otthonában fog játszani. Ha ott sikerül hozni a kötelezõt, meglesz a 7. hely.

Brinszky Adrián: - Három mérkõzésünk maradt korábban arra az egy gyõzelemre, ami a 7. hely megszerzéséhez kell. Úgy néz ki, hogy sikerült kicentiznünk - elgörcsöltük ezt a meccset. A cél elérésére maradt az utolsó forduló, ott kell bebiztosítanunk az osztályozó nélküli bennmaradásunkat. Bízom benne, hogy a srácok összeszedik magukat és be tudjuk húzni ezt a szezont. Azután kicsit át kell értékelnünk a dolgainkat, mert ez az erõn felüli küszködés nem a jövõ...

Pálma Tamás: - Tudtuk, hogy fontos meccs vár ránk, és nagyon örülünk, hogy sikerült felnõni a feladathoz. Véleményem szerint remekül játszottunk, kézben tartottuk a mérkõzést. Ezzel a gyõzelemmel bebiztosítottuk elsõ osztályú tagságunkat. Mostantól azon dolgozunk, hogy a következõ szezonban magasabb célokért küzdhessünk.

 

szegedma.hu





 

Címkék

Hírdetés

Videók

Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00
Aramis SE - Nyírbátori SC (2024.04.26, stream)
2024.04.26 | 12:24

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink