Győzelemmel zárta az évet a Rubeola az Aramis ellen
2022.12.23 | 15:38
Győzelemmel zárta az évet a Rubeola az Aramis ellen

Továbbra is rengeteg játékosát volt kénytelen nélkülözni az Aramis, hiszen kapusa, Soós mellett egy sor válogatott játékosra nem számíthatott Moga mester sérülés miatt, akik mellé Horváth Szabolcs is feliratkozott. A Rubinál is volt hiányzó, hiszen Nehéz Krisztián továbbra sem tudott pályára lépni. A hazai szurkolók ezúttal is szép számmal képviseltették magukat és fantasztikus hangulatot teremtett, így minden adott volt egy jó meccshez a két együttes örökrangadóján.

Kezdés után nem sokat ismerkedtek a csapatok, hamar egymásnak estek, így lüktető volt a játék, de sok hiba csúszott be mind a két oldalon. Az első gólra nem kellett sokáig várni, mert a vendégek egy labdaszerzés után megszerezték a vezetést. Fekete robogott el a bal oldalon, majd remekül passzolt a kapu elé, ahol Kövesdi érkezett és közelről már nem volt nehéz dolga. A gól után a Tigrisek váltottak és egész pályán letámadtak, próbálták az Aramist a saját térfelén hibára kényszeríteni, ami sokszor sikerült is. Jó iramú volt a találkozó, megvoltak a helyzetek mind a két oldalon, de a vendéglátók tudtak élni előbb a kínálkozó lehetőséggel. Egy gyors hazai ellentámadás végén még Bognár menteni tudott, de a kipattanót Rohrbeck vágta a vendég kapuba. A Rubi lendületben maradt, és az előzőhöz kísértetiesen hasonló góllal megszerezte a vezetést is, de ezúttal Fischer volt a góllövő. A folytatásban nagyobb sebességre váltottak a vendégek és hajtottak az egyenlítésért, ami néhány perc elteltével össze is jött, igaz ehhez kellett egy nagy hazai baki is. Varsányi ejtette ki a labdát, amire Lévai csapott le szemfülesen, kiegyenlítve az eredményt, így kezdődhetett minden elölről. A gól után Jenei mester időt kért, de ez sem segített, mert a budaörsiek egy szép támadás végén visszavették a vezetést Juhász révén. Szünetig az eredmény nem változott, így minimális vendégelőnnyel vonultak pihenőre a csaptok.

A második félidő Rubeola szempontból katasztrofálisan kezdődött. Kovács utolsó emberként veszítette el a labdát, ami után csak szabálytalankodni tudott saját kapuja előtt, amiért a játékvezető kiállította. A szabadrúgást Bognár vágta a léc alá, így már kettő volt a különbség. Úgy tűnt, hogy a Rubi megveri saját magát, mert elkerülhető gólokat kapott, de ennek ellenére nem adták fel és rohamoztak tovább. Mivel a hazaiak többet kockáztattak támadásban, az Aramisnak kontrákból több gólszerzési lehetősége volt, de Varsányi több esetben is javította a első félidei hibáját és meccsben tartotta csapatát. Ahogy telt az, idő úgy gyűltek a faultok, amit több esetben könnyű síppal fújtak be a játékvezetők, ami végül döntőnek (is) bizonyult. A vendégek összegyűjtötték az öt faultot, majd a hajrához érve egy perc alatt kétszer is szabálytalankodtak, legalábbis a sporik szerint, így jöhettek a tízméteresek. Mind a két esetben Fischer volt a végrehajtó, és mind a kétszer eredményes volt, így egy perc alatt ismét döntetlen volt az állás. Ráadásul a második esetnél Sámson reklamált hevesen, amiért a játékvezető kiállította. Ekkor a hazai szurkolók űzték-hajtották csapatukat, érezték, hogy ebben a meccsben a győzelem is benne van és nem is kellett csalódniuk. Nem sokkal később egy újabb 10 méteres következhetett, de ezúttal Fischer fölé bombázta a labdát, de ami nem sikerült büntetőből, az ment akcióból. Hadzsi szerzett labdát az ellenfél térfelén majd kilőtte a jobb alsó sarkot, így már a hazaiaknál volt az előny. Egyből érkezett a budaörsieknél a vészkapus, de ez már csak a veszett fejsze nyele volt, mert kevés idő maradt az egyenlítésre, így végül megőrizte egy gólos előnyét a Rubeola.

Az Aramis a második félidőben két gólos vezetésnél talán túlságosan elkényelmesedett és úgy érezte, hogy már zsebben van a három pont és nem koncentráltak eléggé a ziccereknél, amiért nagy árat fizettek. A Tigrisek minden dicséretet megérdemelnek, hiszen két gólos hátrányban sem adták fel és végre egy olyan győzelmet arattak, amit már régóta várt a szép számú szurkoló táboruk, amit a mérkőzés összege alapján meg is érdemeltek.

Jenei Ottó, Rubeola: - Próbáltunk nagy iramot menni az egész mérkőzésen, ez volt a legfőbb recept, többet futni, jobban akarni, nyomás alatt tartani az ellenfelet. Parázs meccs volt, igazi örökrangadó, melyen mi jöttünk ki jól a fordulópontokból. Játszottunk már jobban, de elszántak voltunk, plusz motivációt adott nekünk a hangulat, amely átsegített minket a nehéz pillanatokon. A 30 éves jubileumunkhoz méltó körítést teremtett a közönség, ultráink szurkolása sok-sok mosolygós gyerekkel egészült ki. Lélektanilag fontos számunkra ez a győzelem, hitet és erőt ad a folytatásra! Boldog Karácsonyt Rubi család!

Moga Lorant, Aramis: - Nem játszottunk jól ezen az estén. A második félidőben két gólos vezetésnél eldönthettük volna a mérkőzést, de kihagytuk az összes helyzetünket, ami megbosszulta magát. Fájó ez a vereség, főleg, hogy nyert helyzetből veszítettünk. Gratulálok a Rubeolának a győzelemhez.

RUBEOLA FC - ARAMIS SE 5-4 (2-3)
Dunakeszi, 300 néző
Játékvezetők: Szabó, Forgács, Juhász

Rubeola: Varsányi - Maruzsi, Somogyi, Gál, Fischer
Cserék: Vincze - Oláh, Kovács, Kardos, Sóvári, Krizsán, Hadzsi, Katona, Rohrbeck
Vezetőedző: Jenei Ottó

Aramis: Molnár - Fekete M., Kövesdi, Lévai, Juhász
Cserék: Jeney - Vattamány, Bognár, Bélavári, Korompay, Moga, Lux, Sámson, Horváth
Vezetőedző: Moga Lorant

Sárga lap: Varsányi, Maruzsi, Fischer, Vincze, Hadzsi

Piros lap: Kovács illetve Sámson

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Aramis SE - Nyírbátori SC (2024.04.26, stream)
2024.04.26 | 12:24
Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink