Győzelemmel zárt az Airnergy a Rubi otthonában
2024.02.15 | 17:31
Győzelemmel zárt az Airnergy a Rubi otthonában

Az alapszakasz utolsó fordulójához érkezett az NBII-es bajnokság is, ahol volt egy-két nyitott kérdés a dobogót illetően keleten. A legjobb öt együttes kiléte korábban eldőlt, de a második és harmadik helyre többen is pályáztak.

 

RUBEOLA FC - AIRNERGY FC 2-3 (1-1)
Az Airnergy váratlan nyírségi vereségével elveszítette annak lehetőségét, hogy feljebb zárjon a tabellán, így tét nélkül léphettek pályára a Rubi otthonában. A Tigrisek viszont egy siker esetén beérhették volna a Kincsemet a harmadik helyen, igaz, nem a saját kezükben volt a sorsuk. A vendéglátó bizakodó volt, mivel új játékosaik, Temesi és Gémesi is pályára léphetett. Sokáig úgy tűnt, meglehet a győzelem, mert egészen a hajráig vezetett a Baranyai-legénység. Ekkor viszont egyenlített a fővárosi együttes, és mivel a Rubeolának kevés lett volna az egy pont, kockáztattak és levitték a kapust. A kockáztatás visszafelé sült el, mert egy labdavesztés után a vendégek az üres kapura gólt szereztek, így elvitték a három pontot. Az Airnergy végül ötödik, míg a Rubi negyedik helyen fordulhat.

 

CSENGER FUTSAL - TISZAFÖLDVÁR SE 7-8 (2-4)
A Csenger két héttel ezelőtt még jó eséllyel pályázott akár az első helyre is, de az utolsó előtti fordulóban elkövetett adminisztrációs hiba miatt ennek az esélye elúszott. Ráadásul ennek következtében a második helyezésük is veszélybe került. A Szilágyi-legénység úgy fogadta a Tiszaföldvárt, hogy csak győzelem esetén biztos a második hely, más esetben nagy valószínűség szerint lecsúsznak a harmadikra. Ellenfelüknek viszont tét nélküli volt, mert az előző fordulóban bebiztosították első helyüket. Ennek ellenére biztos volt, hogy a vendégek komolyan veszik, hiszen igazi presztízs párharccá nőtte ki magát a két csapat találkozói. Ez most is így történt, és fordulatban és izgalomban nem volt hiány. A sok gólt hozó összecsapáson a földváriak elhúztak három góllal, de a Csenger kapaszkodott és a második játékrész hajrájához érve ki is egyenlített, így ismét nyílt lett a találkozó. Az utolsó percekben mind a két csapat bebiztosíthatta volna győzelmét, de gólt csak a vendégek szereztek így övék lett a három pont. Sajnos a találkozó méltatlanul, elég paprikás hangalatban ért véget, mert a vendégek egyik játékosa igen sportszerűtlenül megrúgta ellenfelét, ami után tömegjelenet alakult ki, így több kiállítással lett vége. Az újabb vereség a csengerieknek a második helyükbe került, mert a Kincsem győzelmével megelőzte. Egyébként a visszavágás lehetőségére nem kell sokat várnia a vendéglátónak, mert a történelem ismétli önmagát, és a rájátszást tavalyhoz hasonlóan idén is egymás ellen kezdik a felek.

 

NYÍRSÉG FC - MEAFC-MISKOLC 10-6 (7-0)
A Nyírség legutóbb értékes győzelmet aratott az Airnergy ellen, amivel saját kezébe vette a sorsát, és úgy léphetett pályára a zárófordulóban, hogy ha nyer, az élről kezdheti az alsóházi rájátszást. A találkozóra igen szűk létszámmal, mindössze két cserével vágtak neki, de ez sem volt akadálya, hogy már a 7. percre eldöntsék a három pontot, hiszen ekkor már 3-0 volt az eredményjelzőn. Ekkor már látszódott, hogy csak a különbség lesz a kérdés. A miskolciak a második félidőben kezdtek el ébredezni, de ekkor már 9-0 volt ellenfelük javára, így csak az eredmény kozmetikázására futotta. A nyírségiek győzelmükkel megelőzték mostani riválisukat, és a maximális hat ponttal kezdhetik a rájátszást, míg őket a Miskolc követi majd néggyel.

 

GYULAHÁZAI FUTSAL - KINCSEM LOVASPARK FUTSAL 5-8 (3-2)
A Kincsem úgy érkezett a találkozóra, hogy a Rubi pénteki vereségét követően legrosszabb esetben harmadik, de ha kikap a Csenger, akkor akár második is lehet saját sikerével. A találkozó viszont nem a vendégek elképzelése szerint alakult, annak ellenére, hogy hamar megszerezték a vezetést. A Gyulaháza a gyorsan bekapott gólra hárommal válaszolt, így meglepetésre náluk volt az előny szünetre. A Kincsem a térfélcserét követően összekapta magát, és az utolsó 10 percben 5 gólt jegyezve megfordították az állást és végül magabiztos sikert arattak, így begyűjtötték a három pontot és megelőzték a pont nélkül maradó Csengert, így a második helyen fordulhatnak.

 

ENERGIA SC GYÖNGYÖS - VS DUNAKESZI 6-6 (2-4)
A Keszi az edzőváltás óta rengeteg pontot szerzett és úgy utazhatott Gyöngyösre, hogy sikere esetén a hetedik helyről várhatja a rájátszást, ami jó alapja lehetne a bennmaradásnak. Ennek megfelelően kezdett a Lámpi-legénység és úgy tűnt, szünetig el is döntik a pontok sorsát, hiszen 4 gólos előnyre tettek szert. A sereghajtó viszont nem adta fel és szünetig lefelezte hátrányát, majd fordulás után az egyenlítés is összejött. Az utolsó percekben mind a két együttes a maga javára fordíthatta volna az eredményt, de egy gólváltást követően maradt az igazságosnak mondható döntetlen. Ha a vendéglátó így játszik a rájátszásban is, reális esélye lehet a bent maradásra.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30
Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink