Győrbe került a szuperkupa!
2014.08.18 | 00:00
Győrbe került a szuperkupa!


MVFC-BERETTYÓÚJFALU-GYÕRI ETO 2-6 (0-4)
Dunakeszi, 400 nézõ.
Játékvezetõk:
Kovács G. (Kujbus, Baghy, Kovács G. II)

MVFC: Tihanyi - Trencsényi, Lovas, Rábl, Nagy T
Cserék: Dávid, Gál I., Szabó P., Birinyi, Fehér, Sánta, Harmati, Komáromi, Mezei
Vezetõedzõ: Turzó József

ETO: Balázs - Lódi, Palomeque, Juanra, Dróth
Cserék: Solano, Calvo, Bognár, Püspök, Gorjanácz, Hegyesi, Dürgõ, Sáhó
Vezetõedzõ: Jordi Illa Solé

Sárga lap: Nagy , Sánta illetve Calvo, Dróth

Gólszerzõ: Rábl, Trencsényi, ill. Lódi (2), Gorjanácz, Calvo, Solano, Balázs

Az elmúlt években a gyõri hegemóniája miatt nem rendeztek szuperkupa döntõt, de a Mezei-Villnek köszönhetõen idén ez máshogy alakult. A Gyõrnél voltak nagyobb változások a nyáron, mind a szakmai stábban, mind a játékoskeretben. Több új légiós is érkezett, akik elsõ meccsükre készültek. A Mezei oldalán Fehér és Birinyi várt a debütálásra. Nagy várakozás elõzte meg a találkozót. Mivel csak 400 nézõ szurkolhatott a helyszínen, próbált mindenki idõben érkezni, nehogy kint rekedjen, így már jóval kezdés elõtt megteltek a sorok, teltház várta a csapatokat. Mind a két oldalt elkísérte szurkolótábora, így remek hangulatban indulhatott a mérkõzés.

A fonalat a gyõrieknek sikerült jobban elkapni, akik csapatkapitányuk, Lódi Tamás révén hamar megszerezték a vezetést. A folytatásban a Mezei-Vill irányította a játékot, de rengeteg hibával játszottak, szokatlanul sok volt tõlük az eladott, pontatlan labda. A játékrész derekán megduplázódott a gyõri elõny. Dróth rázta le emberét, majd 10 méterrõl a kapuba bombázott. Tovább próbálkozott a Turzó legénység, de rendre kimaradtak a helyzetek, és ahogy az lenni, szokott, ezek megbosszulta magát. A kupagyõztesnél az elsõ meccsét játszó egyik légiós, Noé lépett ki, majd nagy erõvel a léc alá bombázott, magabiztossá téve az elõnyt együttese számára. Hat perc volt ekkor hátra a játékrészbõl, és a bajnokcsapat levitte kapusát. Nagy Tamás volt a vészkapus. Nagy helyzetig nem jutottak, inkább csak labdát sikerült tartani, de egyszer abba is hibacsúszott, amit Lódi büntetett meg. A gyõri játékos egy labdaszerzést követõen az üres kapuba ívelt, megszerezve önmaga második, alakulata negyedik gólját. 4-0 volt az eredményjelzõn a félidõben, eldõlni látszott a találkozó. A nagy kérdés az volt, hogy a Mezei-Vill ki tud e találni valamit szünetben.

Fordulás után nagy elánnal kezdtek a piros-feketék, aminek hamar meg lett az eredménye. Rábl talált be, visszahozva a reményeket. Tovább rohamozott a Mezei, de egy gyors kontra végén ismét betalált az ETO. A szintén elsõ meccsét játszó Solano volt eredményes egy kipattanót követõen, így ismét 4 gól volt a különbség. A bekapott találat nem szegte kedvét Rábléknak, akik Trencsényi révén rögtön válaszoltak, és ekkor még mindig hátra volt negyed óra, így tovább élt a remény. A folytatásban próbált tovább zárkózni a Berettyóújfalu, de a gyõri védelem remekül zárt, így õrizték az elõnyt. Ahogy telt az idõ, érezhetõ volt, hogy Jordi Illa tanítványai nem engedik ki a kezükbõl a gyõzelmet, melyet kapusuk, Balázs Zoli biztosított be. A hajrára újra vészkapussal játszó ellenfél üresen maradt kapujába talált be, feltéve a koronát aznapi teljesítményére.

Összességében a jobb teljesítményt nyújtó csapat diadalmaskodott. Az ETO-hoz érkezõ új légiósok remekül mutatkoztak be. Úgy tûnik, igazi erõsségei lehetnek az újjáalakuló együttesnek, mely Jordi mester vezetésével igen motivált is. Ezek mellett Lódi és Dróth is kiemelkedõ teljesítményt nyújtottak. A Mezei-Vill még messze nincs abban a formában, mint amit a bajnoki döntõn láthattunk, de Turzó mester a meccs elõtt is elmondta, hogy még idõre van szükségük, hogy megfelelõ állapotba kerüljenek.


 Turzó József: - Egy kevés plusz hiányzott a játékunkból, a Gyõr a tavalyi évhez képest motiváltabb, de úgy érzem játékban nem múltak felül annyira minket, mint ahogy az eredmény mutatta. Az alapszakaszban szeretnénk a dobogóra kerülni és utána meglátjuk, hogy áll össze a csapat. Mindenképpen szeretnénk bejutni a Bajnokok Ligája elit körébe, a norvég és ciprusi bajnokkal játszunk, nem lesz könnyû dolgunk.

 

 Jordi Illa Solé, a Gyõri ETO vezetõedzõje: - Nagyon boldog vagyok a gyõzelem után, nagyon tetszett, hogy frissek voltunk, és megvalósítottuk azt, amit elterveztünk. Nem igazán tudom megmondani, hogy miért nem sikerült tavasszal a bajnoki cím, és miben volt más a mostani csapat. Az új igazolások hamar beilleszkedtek, de számomra minden játékos új, ezért nem gondolom, hogy csak rajtuk múlt volna a siker. Igen, célunk a magyar fiataloknak lehetõséget adni, mint Gorjanácz Márió, aki ma gólt szerzett, de nemcsak nekik, hanem a tapasztaltabb játékosoknak is meg kell tanulniuk azt a szisztémát, az új rendszert, amiben szeretném, hogy játsszunk. Legközelebb több lehetõséget kapnak a fiatalok, ma a tapasztaltabb játékosok hozták a sikert.



 

 

Címkék

Hírdetés

Videók

DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30
DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink