Gyöngyösön zárkózhat a Csenger a listavezetőre
2024.01.29 | 14:03
Gyöngyösön zárkózhat a Csenger a listavezetőre

Nyugathoz hasonlóan, keleten is élesedik a helyzet, igaz itt úgy tűnik, eldőlt a felsőház és alsóház résztvevői. Kicsi rá az esély, hogy a Miskolc hét pontot tud hozni az Airnergyn három forduló alatt. A nagyobb kérdés, hogy ki nyeri az alapszakaszt, mert eddig úgy tűnt, a Tiszaföldvár lesz a befutó, de pénteken “botlott” a Rubi vendégeként, így ha nyer ma a Csenger, egy pont lesz a különbség és az utolsó fordulóban egymás ellen játszhatnak az alapszakasz-győzelemért. A sors ismétli önmagát, hiszen tavaly ilyenkor ugyan ez volt a felállás és akkor a csengeriek örülhettek az utolsó játéknap végén.

GYULAHÁZAI FUTSAL - AIRNERGY FC
19:00 Gyulaháza, Sport és Szabadidőközpont
A Gyulaháza meglepően sima győzelmet aratott a legutóbb Dunakeszin, amivel lehetősége nyílt, hogy a hajrában előrébb lépjen a tabellán és jobb pozícióból kezdje a rájátszást. Ehhez persze ismét nyerni kellene, de ez nehéz lesz a jó erőkből álló Airnergy ellen, főleg ha a vendégek jó kerettel érkeznek. A fővárosiak jelenleg ötödikek és egy győzelemmel bebiztosíthatják a felsőházi tagságukat. Ahogy őket ismerjük, ezt ma meg is próbálják rövidre zárni. Meglepő lenne, ha nem nyernének.

NYÍRSÉG FC - VS DUNAKESZI
19:00 Újfehértó, Szegedi Károly Sport és Szabadidőközpont
Felszálló ágban volt a Dunakeszi, de legutóbb egy váratlan nagyarányú vereség következett hazai pályán az egyik legfőbb rivális ellen, így veszélybe került a 8. helyük. Most egy újabb riválissal találkoznak, akiket ha legyőznek, meg is előznének. Ez idegenben elég nehéznek tűnik, mert a nyírségiek otthoni környezetben elég erősek. Igazi hatpontos meccs lesz, ahol a győztes jó eséllyel fordulhat a 7. helyen, amivel jó pozícióból kezdhetné a rájátszást. Az esélyek a vendéglátók mellett szólnak.

ENERGIA SC GYÖNGYÖS - CSENGER FUTSAL
19:30 Gyöngyös, Városi Sportcsarnok
A Csenger előtt nagy lehetőség adódott, a földváriak döntetlenjével. A Szilágyi alakulatnak “csak” annyi a dolga, hogy begyűjti a három pontot a sereghajtó otthonába és felzárkózik egy pontra. Innentől pedig a saját kezében a sorsa, hiszen az utolsó fordulóban a listavezetőt fogadják. A Gyöngyös továbbra is utolsó, ráadásul legfőbb ellenlábasa, a Gyulaháza nyert az elmúlt fordulóban, így végképp leszakadt. Ha nem akarnak utolsóként fordulni, legalább két meccset kéne nyerni, de erre az esély elég csekélynek tűnik. Nehéz elképzelni, hogy ma kezdenék el a felzárkózást.

MEAFC-MISKOLC - KINCSEM LOVASPARK FUTSAL
20:30 Miskolc, Egyetemi Körcsarnok
A Miskolc az elmúlt négy fordulóban egyetlen pontot sem szerzett, amivel komoly hátrányba került a felsőházért folytatott küzdelemben, és hat pontra került az Airnergy-től, ráadásul sokkal rosszabb a gólkülönbségük. Ahoz, hogy a reményt életben tartsák, mindenképpen nyerniük kellene a dobogóra hajtó Kincsem ellen. A vendégek motiváltak lehetnek, mert a Rubi pontvesztésének köszönhetően újra elérhető közelségbe került a dobogó, és egy győzelemmel megelőzhetnék a Tigriseket, és felléphetnének a harmadik helyre. Ha teljes kerettel utaznak, jó esélyük van a sikerre.

Pénteken játszották:

RUBEOLA FC - TISZAFÖLDVÁR SE 6-6 (2-2)
A forduló rangadóját pénteken rendezték, ahol a két dobogós találkozott. A harmadik Rubi fogadta a listavezető Földvárt. A találkozó sok izgalmat és változatos játékot hozott. A Tigrisek kezdtek jobban és két gólos előnyre tettek szert, de a vendégek megmutatták, miért ők az elsők és a második félidő közepére megfordították az állást, és már ők vezettek kettővel. A Rubi ugyan zárkózott, de úgy tűnt, a vendégeké lesz a három pont, mert mindig tudtak válaszolni. Azonban a hajrá a Rubeoláé volt, akik ledolgozták a két gólos hátrányt és az utolsó pillanatokban pontot tudtak menteni. A Rubi továbbra is harmadik, bár ha nyer a Kincsem, lecsúszik a dobogóról, míg ha nyer a Csenger, akkor egy pontra olvad az előnye a tabellán.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30
DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink