Galacon feneklett meg az SK hajója
2008.10.08 | 00:00
Galacon feneklett meg az SK hajója

Vereséget szenvedett hétfõn este a Székely­ud­varhely Sport Klub a teremlabdarúgó 1. Liga negyedik forduló­jában. Talán furcsán cseng ez a mondat, de a Koz­ma Mihály által irányított gárda a Galaci United otthonában hajtott fejet. A bajnoki meccset sok baljós jel elõzte meg: csupán négy egészséges játékossal utazott el a gárda a Duna-parti városba, ráadásul úgy, hogy az elmúlt héten egyetlen edzést tartottak.

A Balázs - Tóth, Szabó, Gyur­csányi, Nicuºan ötös volt a kezdõ sor, és most nem is tu­dott egy újabb négyes me­zõny­játékost a pályára küldeni csereként a vendégek tréne­re, így Mihály, Szõcs és Jorghinho egyesével váltott. A taktika ké­zenfekvõ volt, lassítani a já­té­kot, energiatakarékossá tenni, gólt, gólokat szerezni. Az elsõ játékrész többnyire mezõny­já­tékkal pörgött le, két SK-hely­zetet lehetett kiemelni, az 5. percben Mihály tálalt Gyur­csá­nyi elé, aki közelrõl a kapusba lõtt, illetve a 10. percben Szõcs vette észre a jó ütemben ér­ke­zõ Jorghinót, aki spiccel a jobb alsóba küldte a játékszert, meg­szerezve ezzel a vezetést is. A házigazdák megelégedtek azzal, hogy távolról próbálkozzanak, s ez vagy a védõfalban halt el, vagy Balázs kezében kötött ki.

Szünet után is ott folytatódott a meccs, ahol az elsõben abbamaradt, igaz, Balázsnak most már egyre több dolga a­kadt, egy ziccert is hárítania kellett. A 26. percben aztán te­hetetlen volt õ is, Mihály adott el egy labdát a félpályánál, két galaci indult a kapusunkkal szemben, esélyt sem adva neki, egyenlítettek. A 31. percben Szõcs vehette volna vissza az elõnyt, de oldalról leadott lövése a kapufáról hagyta el a játékteret. A hideg zuhany a 33. perc­ben érte az udvarhelyie­ket, egy távoli lövés egy hazai játékos fején változtatott i­rányt, így Balázst is megtréfálva kötött ki a hálóban, 2-1-es vezetést eredményezve a Uni­ted­nek.

Mindent egy lapra feltéve támadott az SK, de a szerencse is elpártolt tõlük, Nicuºan a kapufát találta telibe. A vége elõtt két perccel kockáztatnia kellett Kozma Mihálynak, me­zõnyjátékosra cserélte ka­pu­sát. A húzás nem jött be, sõt há­rom ízben is a vendégek kap­hattak volna gólt, miután rosszul passzoltak. Az utolsó pillanatokban Szõcs utolsó emberként lehúzta a kapu felé tartó ellenfelét, a játékvezetõk jogosan kiállították, de ami fájóbb, a végeredmény: Galaci United-Székelyudvarhely SK 2-1. Habár még az alapszakasz­ban vagyunk - ahol ha úgy tetszik, belefér a botlás -, el­mond­ható, az SK túlzottan is lassította a játékot, amibõl az­tán õ jött ki vesztesként, a ga­laciak pedig sokkal jobban a­karták a gyõzelmet. De ahogy a gyõztes meccsekbõl le kell szûrni a tanulságokat, ugyan­úgy a vesztesbõl is.

Teremlabdarúgó 1. Liga, 4. forduló:
Marosvásárhely-Chiajna 1-3
Galac-Székelyudvarhely 2-1
Focºani-Sepsiszentgyörgy 7-4
Piatra Neamþ-Brassó 4-2

Mit mond az edzõ?
KOZMA MIHÁLY (SK)
Félórán keresztül azt játszottuk, amit kellett, amit megbeszéltünk, aztán néhány hibából kaptunk gólokat. Senki sem szeret kikapni, mi nem is igazán vagyunk hozzá­szokva, hogy vesztesként hagyjuk el a játékteret. Látszott a játé­kun­kon, hogy sérülteket hasz­ná­lunk, meg az is, hogy nem tudtunk edzeni, teljesen formán kívüliek vagyunk. Még így is uraltuk a játékot, energiatakarékosak voltunk, sajnos, a szerencse is elpártolt tõlünk.

Újabb brassói döntetlen
Tegnap két összecsapással zárult a labdarúgó 1. Liga tizedik fordulója. A Brassói FC nem bírt az FC Vaslui gárdájával, a kevés helyzetet hozó összecsapáson gólnélküli döntetlen született. Az erdélyi csapatnak ez sorozatban a harmadik találkozója, melyen nem kap, de nem is szerez találatot. Az esti összecsapáson nem kis meglepetésre nyert idegen környezetben a Poli Iaºi.

1. Liga, 10. forduló:
Brassói FC-FC Vaslui 0-0,
Unirea Urziceni-Poli Iaºi 0-1.

Józsa Csongor


Forrás:
www.uh.ro


Címkék

Hírdetés

Videók

Haladás VSE-SG Kecskemét Bajnoki döntő, 1. mérkőzés
2024.05.17 | 16:26
Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink