Fordulatos meccsen nyert az Aramis!
2021.10.12 | 10:15
Fordulatos meccsen nyert az Aramis!

Mind a két csapat győzelemmel zárt az előző fordulóban, így bizakodva várhatták az összecsapást. Az esélyeket nehéz volt előzetesen megítélni, bármi benne volt ebben a találkozóban, amit végül igazolt is az eredmény alakulása. Igazi fordulatos meccs volt, amiből végül a budaörsiek jöttek ki győztesen.

Mind a két oldal az elejétől kezdve bátran felvállalta a támadójátékot, így felváltva kerültek veszélybe a kapuk. Az első gólt a hazaiak szerezték Csoma révén. A vendégek annak ellenére, hogy a találkozó elején jártunk, bátran játszották a vészkapus játékot, de az egyenlítés nem ebből született. Egy labdaszerzést követően Hosszú hozta kihagyhatatlan helyzetbe Bükit. A játék továbbra is változatos volt, és egy klasszikus támadás végén Tamás szerezte meg újra a vezetést a vendéglátónak. Az Aramis nem esett kétségbe, rohamozott tovább, és egy újabb lefülelt labdából Hosszú egalizált. A sporik talán még fel sem jegyezték a találatot, már ismét a Gyulajnál volt az előny. A középkezdésből rögtön támadást indítottak, aminek a vége gól lett Tifán közeli találatával, így 4 másodperc alatt visszavették a vezetést, így ők lehettek nyugodtabbak a szünetben.

A fordulás után továbbra is vészkapussal rohamozott az Aramis, aminek néhány perc után meg is lett az eredménye, két perc alatt megfordították az eredményt. Előbb Büki egyenlített harmadszor, majd Keresztury szerezte meg a vezetést. A hazaiak még talán fel sem dolgozták a bekapott találatokat, két perc alatt, újabb két góllal sokkolta őket az Aramis. Két kontra végén kétszer köszöntek be. Fekete és Hosszú volt a gólszerző. Így már három góllal vezettek Moga mester fiai. A Nyírgyulaj nem adta fel és öt a négyes játékból szépített, de Fekete Márk lehűtötte a lelkesedésüket egy újabb góllal. Ekkor úgy tűnt, eldőlt a mérkőzés, de még mindig volt fordulat. Büki buta kiállítása miatt emberhátrányba kerültek a vendégek, amit Matheusék kihasználtak, majd nem sokkal később feljöttek egy gólra Szöcs duplája révén. így ismét nyílt lett a találkozó, hiszen volt még hátra két perc. Nyomtak is a vendéglátók, de a legnagyobb lehetőség az Aramis előtt adódott, hogy pontot tegyen a három pont sorsára. Hosszú rúghatott 10 méterest, de lövése a keresztlécen csattant. A hazaiak mindent megpróbáltak, de hátralévő időt azonban hősiesen kivédekezték a budaörsiek, és nagyon értékes három pontot szereztek, amivel felzárkóztak az előttük állókra, és egy pontra vannak a felsőháztól. A Nyírgyulaj bánhatja, hogy a második félidőben egy rövidzárlatot követően négy gólt is kaptak, mert azzal megpecsételték a saját sorsukat. A kilátogató nézők egy jó mérkőzést láthattak, talán csak az eredmény miatt kellett csalódniuk.

Lovas Norbert, Nyírgyulaj: - Sajnos elkerülhető gólokat kaptunk, ami egy ilyen ki-ki mérkőzésbe nem nagyon fér bele. Védekezésben sokkal nagyobb koncnetrációra lett volna szükségünk, hiszen hét gólt nem szabad kapni, főleg hazai pályán. Ami pozitívum, hogy három gólos hátrányban sem adtuk fel, és a legvégén még támadhattunk az egyenlítésért is. Dolgozunk tovább!

Moga Loránt, Aramis: - A mai estén a csapat jelesre vizsgázott, megmutatta hogy van tartása és a játékosok tudnak egymásért küzdeni!  A mérkőzést 90%-át tudtuk kontrollálni, labdabirtoklásban és helyzetkidolgozásában is fölé tudtunk kerekedni a hazai csapatnak. A maradék 10%-ról úgy gondolom, hogy a külső körülmények döntöttek, mint a hosszú utazás. Gratulálok a CSAPATOMNAK a mai teljesítményhez és sok sikert kívánok a Nyírgyulaj csapatának a folytatásban!

NYÍRGYULAJ FUTSAL – ARAMIS SE 6-7 (3-2)
Nyírbátor, 150 néző
Játékvezetők: Újhelyi, Takács, Szabó

Nyírgyulaj: Dobó – Matheus, Csoma, Szöcs, Vlasovych
Cserék: Petró, Opre – Szabó, Borbíró, Krajnyák, Tifán, Domokos, Tóth, Tamás
Vezetőedző: Lovas Norbert

Aramis: Soós – Bognár, Büki, Horváth, Fülöp
Cserék: Molnár – Vatamány, Hosszú, Keresztury, Fekete, Klushyn, Papp, Moga, Sámson
Vezetőedző: Moga Loránt

Sárga lap: Csoma, Bórbíró, Tamás illetve Horváth Sámson

Piros lap: Büki

Gólszerzők: Szöcs (2), Tifa (2), Csoma, Tamás illetve Büki (2), Hosszú (2), Fekete (2), Keresztury

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

U19 futsal felkészülési mérkőzés: Magyarország - Ukrajna
2024.04.20 | 06:28
Csehország - Magyarország
2024.04.16 | 11:08

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink