Fordulatos meccsen fontos veszprémi győzelem
2022.03.10 | 11:00
Fordulatos meccsen fontos veszprémi győzelem

Legyőzte a vendég Berettyóújfalut a futsal NB I felsőházi rájátszásának szerdai meccsén, így életben tartotta bajnoki döntős álmait a Balaton Bútor FC Veszprém.

A futsal élvonal felsőházi rájátszását két vereséggel kezdő, az alapszakaszból hozott két bónuszpontjával a negyedik helyen álló Veszprém szerda este annak tudatában fogadta a hétpontos Berettyóújfalut, hogyha ismét kikap, búcsút inthet a bajnoki döntőről szövögetett álmainak.

A hazaiaknak tehát égető szükségük volt a három pontra, csakhogy az MVFC volt az egyetlen gárda, amely ellen egyetlen pontot sem sikerült szerezniük az idei alapszakaszban. Ráadásul Boromisza Dániel és Sergio – a brazil bekerült a keretbe, de nem lépett pályára – után nemrégiben Bencsik Ádám is sérülést szenvedett, így tovább csökkentek Fehér Zsolt variációs lehetőségei.

A vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést, de az első, kisebb helyzetet veszprémi oldalon jegyezhettük fel: Tatai távoli lökete elkerülte a kaput. A túloldalon Horváth próbálkozott, itt már védenie kellett Spandlernek.

Nem sokkal később aztán bizonytalanul jött ki kapujából a Balaton Bútor válogatott kapusa, Matheus el tudta pöccinteni mellette a játékszert, ami a kapufán csattant. Aztán Ton villant meg: a középre tartó löketét könnyedén védte Mezei.

Jó iramú, lüktető, kifejezetten élvezetes találkozót vívott a két élcsapat. A 10. percben láthattuk az addigi legnagyobb helyzetet, amikor is Matheus közeli lövését Spandler bravúrral kispárgázta. A Veszprém viszont élt a kínálkozó lehetőséggel: Komáromi szögletét követően a rövid oldalon berobbanó Fridrich pörgetett a hosszúba (1-0).
A gól után még inkább megélénkült a házigazda játéka, amely kontrollálta a játékot. Tatai a hálóba is bombázott, de a játékvezető már szabálytalanságot jelzett a lövést megelőzően. Az utolsó percekben a négyszeres bajnok beszorította a vendéglátót, amely szervezetten védekezett, így már nem változott az állás.

A második felvonást is nagy elánnal kezdték a felek, felváltva forogtak veszélyben a kapuk. A 23. minutumban Tatai bal oldali berúgásából Pálhoz került a labda, aki tolt egyet, majd nagy erővel a rövid alsóba bombázott (2-0).

A fekete mezeseknél is feljegyezhettünk egy hatalmas lövést: Rafinha 15 méterről a felső kapufát trafálta telibe. A bakonyiak harcosan, nagy szívvel küzdöttek, de a koncentráció lankadni látszott.

A 29. percben Kártik szépített, majd egy perccel később Nagy Imre bombázott a hosszú felsőbe Rábl szöglete után (2-2). Vérszemet kapott a Trencsényi-csapat. Kártik passzolta be a labdát a kimozduló Spandler mellett Rafiinhának, aki a hálóba is lőtt (2-3).

A Veszprém azonban bizonyította, hogy van tartása, s ekkor sem zuhant össze. Tatai hattal a vége előtt szép csellel csapta be az oldalvonal mellett Nagyot, majd a rövidbe lőtt. A közönség még a gólt ünnepelte, amikor a csapatkapitány fejjel Rutaihoz továbbított, a center pedig lefordult Szabóról és Mezeit is mattolta (4-3).

Azonnal öt a négy elleni játékra váltottak a berettyóújfaluiak, de eladták a labdát, Pál pedig a saját térfeléről a kapuba ívelt (5-3). A végjátékban is vészkapussal rohamozott a rivális, de több gól már nem esett.

A Veszprém roppant értékes diadalt aratott, két pontra megközelítve legyőzöttjét a tabellán.

FOTÓALBUM

Férfi futsal NB I, felsőházi rájátszás, 4. forduló:
Balaton Bútor FC Veszprém–MVFC Berettyóújfalu 5-3 (1-0)
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok, 800 néző.
Vezette: Hartung - Sipos - Muhari

Veszprém: Spandler – Tatai, Fridrich, Pál, Rutai
Csere: Matyi, Koncsol, Komáromi, Ton, Dorogi, Sergio, Fellembek, Molnár R., Kiss M.
Vezetőedző: Fehér Zsolt

Berettyóújfalu: Mezei – Horváth N., Nagy I., Rábl, Rafinha
Csere: Sándor, Daróczi, Szabó P., Kártik, Duró, Nagy D., Takács Z., Matheus
Vezetőedző: Trencsényi János

Gólszerzők: Fridrich (11.), Pál (23., 38.), Tatai (34.), Rutai (35.), ill. Kártik (29.), Nagy I. (30.), Rafinha (32.)

Fehér Zsolt: Pál Patrik nyolc napig nem edzett, Rutai Balázs két napja betegeskedik, emberfeletti az a teljesítmény, amit a játékosaim letettek ma az asztalra. Azért dolgozunk, hogy bejussunk a döntőbe. Ha így tudnak egymásért küzdeni a fiúk, akkor szép jövő elé néz a csapat. Nagyon büszke vagyok rájuk!

Trencsényi János: A megszokott kiélezett, ki-ki meccset játszotta a két csapat. Több fordulópont is volt a mérkőzésen. A második félidőben fordítani tudtunk, így nagyon fájó a vereség. A jobb helyzetkihasználás és a koncnentráció döntött ma.

Forrás: vehir.hu

 

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30
Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink