Fontos három pontot szerzett a Hali
2021.04.27 | 09:00
Fontos három pontot szerzett a Hali

Hétfőre egy mérkőzés maradt a férfi NB I-ből, a felsőházi Kecskemét-Haladás találkozó. A tabella alapján a mérkőzés favoritja magasan a vendég Hali volt, ám már a meccs elején látható volt, hogy van esélye a hazaiaknak is a győzelemre. Azért, mert a Hali Dróth, Darrier, Dávid, és Sipos nélkül bizony akár verhető is lehetett volna. Mondjuk mindezt múltidőben, mert a Kecskemét nem élt ezzel a ritkán adódó lehetőséggel. Jól kezdtek a hazaiak, már ami a góllövést illeti, hiszen kétgólos előnyre tettek szert, sőt 10 méterest is lőhettek. Bár a vendégek ekkor sem játszottak alárendelt szerepet, hiszen agresszívan, támadó szellemben játszottak Simic vezetésével. Talán a hazaiak túlságosan fent védekeztek, könnyen a kapu elé jutottak a vendégek, és bár meglepő volt az egyenlítésük a félidő végén, de benne volt a játékukban mindez.

 

A második félidőben még inkább dominált a Haladás, a hazaiak védekezése pedig finoman szólva is nagyon szellős volt. A Haladás játékán érződött a mindenáron győzni akarás, mert vereség esetén elúszik a csoportelsőség, ami a nagydöntő pályaválasztói jogát jelenti. Hiába vette át a vezetést a Kecskemét ismét, azonnal gólt kapott. Aztán jött a végjáték a hazaiak emberelőnyös játékával, amely minden elképzelést nélkülözött, hiszen Mánya egy helyben állt, jobbra-balra passzolgatva, mindenféle forgás, mozgás, zárást nélkülözve.
A Kecskemét úgy tűnik megelégedett a felsőházzal, pedig ezen a meccsen is voltak győzelmi esélyei. Ám most is, mint a korábbi meccsein többgólos előny után szenvedett vereséget. Hogy mindez erőnléti, koncentrációs, vagy taktikai hiányosságra vezethető-e vissza az kérdéses, de a klubvezetésnek el kell gondolkoznia a hogyan továbbról, ha előre akarnak lépni.
Ugyanakkor a Haladás minden dicséretet megérdemel. Ezzel a csonka kerettel a győzelem felér egy bravúrral. A hiányzók ellenére is ugyanolyan nyomás alá helyezték az ellenfelet, mint szokták, nem változott a játékstílusuk, és mindez a szakmai vezetés munkáját dicséri.
A semleges nézők izgalmas, fordulatos mérkőzést láthattak, és további izgalmak várhatók a csoportelsőségért vívott csatában a Berettyóújfalu és a Haladás között.
SG Kecskemét Futsal – Haladás VSE 3-4 (2-2).
Kecskemét, zárt kapuk mögött, felsőházi rájátszás
Vezette: Futó - Hartung -Maml

Kecskemét: Tombácz – Móra, Ristic, Mánya, Sallai.
Csere: Rigó, Csákó, Klacsák, Gavrilovic, Simic B., Récsei, Scherban, Kulcsár.
Edző: Koós Károly.

HVSE: Alasztics – Hajmási, Simic M., Gerencsér, Vas.
Csere: Gyimesi, Kovács M., Nagy K., Horváth P., Vatamaniuc-Bartha, Szakasics, Vidák. 
Edző: Calvo Rodriguez Juan Ramon.

Gólszerzők: Ristics (11.), Serbán (14.), Garilovic (33.), ill Vidák 2 (18., 34.), Simic M. (20.), Nagy K. (32.)..

Koós Károly:Hétről hétre tapasztaljuk, hogy mennyire nehéz a felsőházban pontot, pontokat szerezni. A mai meccsre is feltettünk mindent, és úgy gondolom, hogy emelt fővel jöhettünk le a pályáról. Az előny tudatában kicsit úgy éreztem, hogy túlságosan megnyugodtunk, és visszaesett a koncentrációnk. Elkerülhető gólokat kaptunk, és visszajött ezekkel a meccsbe a Haladás. Még sokat kell tanulnunk, hogy egy ilyen hőfokú meccset 2-3 gólos előnyről, hogyan lehet megtartani, mert mint az ma is látszott, az élmezőnyben ekkora vezetés könnyen elolvadhat. A hátralévő mérkőzéseinken a maximumot kell nyújtanunk, a Haladásnak gratulálunk és sok sikert kívánunk.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47
Magyarország - Ukrajna (2024.04.21, stream)
2024.04.21 | 09:07

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink