Folytatódik a rájátszás a férfi élvonalban!
2022.02.21 | 11:40
Folytatódik a rájátszás a férfi élvonalban!

A múlt heti rajt után máris itt a második forduló a férfi NBI-ben, ahol fokozódnak az izgalmak. Megkezdi a szereplést a Mezei-Vill és a Kecskemét is. Előbbi Debrecenbe, míg utóbbi Budaörsre látogat. Ezen a játéknapon a Veszprém és a Kistarcsa a szabadnapos.

 

Felsőház

HALADÁS VSE – ÚJPEST FC-220 VOLT
18:30 Szombathely, Haladás Sportcsarnok

A Szombathely egy nagyon értékes győzelemmel kezdte a rájátszást, Veszprémben nyertek, ráadásul kapott gól nélkül. Most hazai környezetben folytathatják a jó szereplést, ahol a lilákat fogadják. Az Újpest nagy lehetőséget szalasztott el az első játéknapon, mert közel voltak a győzelemhez, ami nagy lökést adott volna nekik, de be kellett végül érniük az egy pontot a DEAC ellen. Most lényegesen nehezebb dolguk lesz a bajnok otthonában, de az ősz folyamán majdnem pontot szereztek ott. Most meglepetés lenne, ha pontot tudnának szerezni. A Hali teljes kerettel abszolút a mérkőzés esélyese, és biztosan vissza szeretnének vágni a nemrég Újpesten elszenvedett vereségért, amivel megerősítenék első helyüket a tabellán.

 

DEAC – MVFC BERETTYÓÚJFALU
18:30 Debrecen, Egyetemi Sportaréna

Az előző héten már összecsaptak a felek a magyar kupa keretein belül, ami egy végletekig kiélezett küzdelmet hozott. Kétszer is úgy érezhette a Mezei-Vill, hogy a kezükben a továbbjutás, de az egyetemisták nem adták fel, és végül büntetőkkel ők jutottak tovább. Most is hasonlóan szoros küzdelemre van kilátás. A DEAC az első játéknapon Újpestre látogatott, ahol kissé foghíjasan is pontot szereztek, némi szerencsével. Ellenfelük, a Berettyóújfalu szabadnapos volt, így számukra most indul a rájátszás. A Trencsényi legénységnek az utolsó fordulóban a felsőházi tagságuk is veszélyben volt, de végül a második helyen futottak be, ami egy jó alapja lehet, hogy akár bajnoki döntőt játszanak. Ehhez nyerniük kéne Debrecenben, de tudják ők is, hogy ez nem lesz könnyű, bár az elmúlt szerdán is közel álltak hozzá. Ha most jobban koncentrálnak a végjátéknál, meglehet akár a három pont, de abszolút három esélyes az összecsapás.

 

Alsóház

ARAMIS SE – SG KECSKEMÉT FUTSAL
19:35 Budaörs, Aramis Sportcsarnok

Finoman szólva sem indult jól az Aramis rájátszása, nagy pofonba szaladtak bele a Nyírgyulaj otthonában, amivel meg is előzték őket Csomáék. Most hazai pályán kellene javítani a Kecskemét ellen, de ez nem ígérkezik könnyű feladatnak. Sok a hiányzója a budaörsi alakulatnak, akiket nehéz egyelőre pótolni. A hétközi kupameccsen a TF ellen sikerült javítani, de a játék hagyott kívánni valót maga után. A fontosabb a bajnokság lenne, ahol ha ismét alulmaradnak, akár nehéz helyzetbe is kerülhetnek. Az alapszakasz utolsó meccsén pont mostani ellenfelük ellen játszottak és közel is voltak a győzelemhez, de az akkori kerethez képest már nincs Horváth és Keresztury, akik hiánya nagy érvágás. Ami a Kecskemétet illeti, nekik is akad hiányzójuk ahhoz a meccshez képest, hiszen Aleksic távozott. A Koós legénység szabadnapos volt az első körben, így számukra most kezdődik a rájátszás, amire egy értékes kupa sikerrel hangoltak, ők nyerni tudtak a Nyírgyulaj otthonában. Most a vendégek az esélyesek és bravúr lenne az Aramistól, ha otthon tudnának tartani egy vagy akár három pontot.

 

TFSE-BESTRONG – NYÍRGYULAJ KSE
20:30 Budapest, Vasas Sportcsarnok

Mind a két együttes remek rajtot vett a rájátszásban és értékes győzelmet aratott és megtette az első lépést, hogy akár elkerüljék az osztályozós helyek valamelyikét. Az egyetemisták a Kistarcsa otthonából hozták el a három pontot, míg a Nyírgyulaj hazai pályán ütötte ki az Aramist. Aki most nyer, annak jó esélye van valamelyik biztos bennmaradó helyen zárni, annak ellenére is, hogy messze még a vége. Az alapszakaszban mind a kétszer a Nyírgyulaj örülhetett, de a rájátszásnál ezek nem nagyon szoktak számítani, minden együttes sokkal jobban koncentrál, hiszen nem nagyon van hibázási lehetőség. Mind a két fél kiesett a múlt héten a kupából, így már csak a bajnokságra kell koncentrálnia. A hazai pálya az egyetemisták mellet szól, de egy jó játékkal a vendégeknek lehet keresnivalójuk.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05
DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink