Folytatódik a férfi magyar kupa a második fordulóval!
2022.01.09 | 12:30
Folytatódik a férfi magyar kupa a második fordulóval!

Az új év kupaküzdelmekkel kezdődik, ahol a második körre kerül sor, és már az élvonalbeli csapatok is bekapcsolódnak. Az első osztályú együttesek kiemeltek voltak, és nem kerülhettek össze, így szinte mind másodosztályú ellenféllel találkoznak, kivéve a Mezei-Vill és a Veszprém, nekik harmadosztályú csapat jutott. Ami biztos, hogy a legjobb 16 között lesz regionális osztályból is alakulat, hiszen a Mátra a Kelennel találkozik. Összesen hat együttes van a harmadik vonalból, és 16 az NBII-ből, a 10 élvonalbeli csapat mellett.

A párharcok a már megszokott módon zajlanak. Egy meccsen dől el a továbbjutás, és döntetlen esetén az alacsonyabb osztályú jut tovább. Amennyiben azonos osztályúak találkoznak, egyenlő állásnál előbb hosszabbítás, majd büntetők következnek.
A hivatalos játéknap: január 10. hétfő.

 

CSENGER FUTSAL – DUNAÚJVÁROS FUTSAL - ELMARAD

A mérkőzést a vendégcsapat lemondta, sérültekre és betegekre hivatkozva, így elsőként a Csenger jutott a legjobb 16 közé a kupába.

 

KŐSZEGI LÓRÁNT FC – REAC SPORTISKOLA 3-5 (0-2)

A pénteken játszott találkozón a vendégek mindössze három cserével érkeztek, de ez sem akadályozta meg őket, hogy kiharcolják a továbbjutást. Szántovkszki triplájával két góllal is vezettek a vendégek, de a kőszegiek a második játékrész közepére lefaragták a hátrányukat, így nyílt volt a továbbjutás. A találkozó a hajrában dőlt csak el, ismét Szántovszki volt eredményes, majd az utolsó percben Hegyi állította be a két gólos végeredményt, így ha nehezen is, de a fővárosiak mentek tovább érvényesítve a papírformát.

 

NYOMDAUDVAR.HU NYÍRBÁTROR – TFSE BESTRONG
18:30 Nyírbátor, Városi Sportcsarnok

A Nyírbátor gyengélkedik a másodosztály keleti csoportjában, így nehéz elképzelni, hogy reális esélye lehet élvonalbeli ellenfele ellen. A TF számára kötelező a győzelem. Ha komolyan veszik az összecsapást, nem okozhat problémát a továbbjutás.

 

NYÍRSÉG SC – DEAC
19:00 Újfehértó,  Szegedi Károly, Sport és Szabadidőközpont

Nagy szerencséje van a Debrecennek a sorsolással, hiszen a másodosztály egyik leggyengébb csapatát kapták, és még utazniuk sem nagyon kell. Nem kérdés, hogy az egyetemisták számára ez egy jó felkészülési meccs lehet az alapszakasz hajrájára. A Nyírség számára a tisztes helytállás lehet a cél.

 

MÁDI FC – SG KECSKEMÉT FUTSAL
19:00 Mád, Városi Sportkomplexum

A Kecskemétnek a legnagyobb ellenfele a Mád hazai pályája lehet, ami szokatlan lesz majd Öreglakiéknak. A Mád otthonában elég kisméretű a pálya, ami megszokta lepni az először odaérkező ellenfeleket. Ennek ellenére nem kérdés, hogy a vendégek a párharc esélyesei.

 

LURKÓ FOCIMÁNIA – VESZPRÉM FUTSAL
19:00 Szászberek, Városi Sportcsarnok

A Lurkó játék nélkül jutott tovább az előző körből, ahol nem érkezett meg ellenük a recski együttes. Most egy igazi ünnep lehet nekik, hiszen a címvédő látogat hozzájuk. A Veszprém számára nem kérdés, hogy csak a továbbjutás elfogadható. Persze Fehér Zsolt fiai már fél szemmel a bajnoki folytatásra figyelnek, de ez egy jó felkészülés lehet.

 

MAD DOGS FUTSAL – MVFC BERETTYÓÚJFALU
19:30 Gyál, Városi Sportcsarnok

A hazaiak menetelnek a bajnokságukban, minden összecsapásukat megnyerték eddig és magabiztosan vezetik a csoportjukat. Persze tudják ők is, hogy a Mezei- Vill egy másik szint. A Mad Dogs részéről talán csak annyi várható, hogy megnehezítik nagynevű ellenfelük dolgát. Meglepő lenne, ha Ráblék továbbjutása egy percig is veszélyben lenne.

 

PTE PEAC-B BUILD&TRADE – NYÍRGYULAJ FUTSAL
20:00 Lauber Dezső Sportcsarnok

A Nyírgyulaj nem volt szerencsés a sorsolásnál, hiszen elég távoli együttes kaptak. Viszont ami az erősséget illeti, nem lehet okuk panaszra, hiszen a Pécs a másodosztályban az alsó régióhoz tartozik. A kérdés, hogy a Gyulaj milyen összetételben fog elutazni a kupatalálkozóra. Teljes kerettel ők az esélyesek.

 

A STUDIO FUTSAL – KISTARCSA FUTSAL
20:00 Nyíregyháza, Contintental Aréna

Igazi erőfelmérő lesz a Nyíregyháza számára. A hazaiak magabiztosan vezetik a másodosztály keleti csoportját újonc létükre. Most megtapasztalhatják, hogy mekkora a különbség a két osztály között. Annak ellenére, hogy a Kistarcsa csak sereghajtó az élvonalban, így is ők az esélyesek, főleg, ha az utolsó bajnoki meccseken látott arcukat mutatják.

 

HIDEGKÚT SC – RUBEOLA FC
20:00 Klebelsberg Kunó Ált. Iskola

A Hidegkút jól szerepel a harmadosztályban és első helyen van a csoportjában, így bizakodva várhatja a Rubi elleni találkozót. A vendégek nem panaszkodhatnak a sorsolásra, hiszen közelebbit nehezen kaphattak volna, ráadásul a harmadosztályú az ellenfelük. Persze így sem lesz könnyű találkozó, ha nem teszik oda magukat maximálisan. Az első körben egyikük sem lépett pályára, mert a Hidegkút erőnyerő volt, míg a Szeged nem állt ki a Rubeola ellen.

 

ELTE-BEAC – ARAMIS SE
20:20, Budaörs, Aramis Sportcsarnok

Az egyetemisták remekül menetelnek a bajnokságban, második helyen állnak, így megfelelő önbizalommal várhatják ezt a kupa találkozót. Az Aramis is jól áll a bajnokságban, de ott még fontos meccsek várnak rájuk, így lehet inkább arra fognak fókuszálni. Persze ez nem azt jelenti, hogy ne akarnának tovább jutni. A budaörsiek a találkozó favoritja, de egy jónapot kifogó ELTE meglepheti őket, főleg, hogy a vendéglátónak rengeteg hiányzója van.

 

MEAFC – MISKOLC – HALADÁS VSE
20:30 Miskolc, Egyetemi Körcsarnok

A Miskolc nehezebb ellenfelet nem kaphatott, mint a magyar bajnok, de örülhetnek, hiszen Magyarország első számú csapatát láthatják vendégül tétmérkőzésen. Reális esélyük nincs, hiszen a bajnokságban is kieső helyen állnak, de ennek ellenére mindent meg fognak tenni a tisztes helytállásért. A Halira hosszú út vár, de ismét előtérbe kerülhet a fiatalok szereplése, akikkel könnyedén kivívhatják a továbbjutást.

 

MAGLÓDI TC – SÁRVÁR FUTSAL
20:30 Gyömrő, Ignácz Ilona Sportcsarnok

Az NBII keleti csoportjának egyik élcsapat fogadj a nyugati csoport újoncát, ami érdekesnek ígérkezik. A Maglód második helyen áll, és jól szerepel keleten, míg a Sárvár néhány pontra van a dobogótól nyugaton. Ezek ismeretében egy jó meccsre van kilátás, ahol a vendéglátók mellett szól a nagyobb rutin és a hazai pálya, de Halmos Mátéék okoztak már meglepetést ebben a bajnokságban idegenben is.

 

Később rendezik:

MÁTRAI SC – KELEN SC - január 14.
20:00 Tiszanána, Városi Sportcsarnok

Az egyetlen párosítás, ahol két harmadosztályú találkozik, így mondhatni mind a ketten szerencsések voltak a sorsolásnál. Az esélyeket nehéz megjósolni, hiszen mind a két csapat a középmezőnyben áll a saját bajnokságában. A hazai pálya mindenképp a Mátra mellett szól.

 

UTE – TIHANYI FC - január 26.
20:30 Budapest, UTE Labdarúgó Akadémia

A két csapat találkozott már a bajnokságban, ahol könnyedén nyertek a lilék, és most is hasonló várható. A nyugati csoport listavezetője hazai környezetben nem valószínű, hogy botlani fog, és kiharcolja a továbbjutást. Ami érdekesség, hogy egy héttel később ugyan ebben a felállásban a bajnokságban is megmérkőznek.


ENERGIA SC GYÖNGYÖS – ÚJPEST FC-220 VOLT - január 26.
Gyöngyös, Városi Sportcsarnok

A mérkőzést később rendezik, mivel a hazaiaknál csarnok probléma merült fel, így január végére kerül az összecsapás. Ez talán jól is jön a liláknak, mert a héten két igen nehéz bajnoki vár rájuk.

Hírdetés

Videók

Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47
Magyarország - Ukrajna (2024.04.21, stream)
2024.04.21 | 09:07

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink