Folytatja-e az Újpest a jó sorozatát?
2021.11.07 | 22:17
Folytatja-e az Újpest a jó sorozatát?

Két mérkőzést rendeztek pénteken a 10. fordulóból, ahol meglepetésre az Aramis legyőzte a címvédőt, és fellépett a második helyre. Hogy ott tud-e maradni, az nagyban függ a riválisok eredményétől, de vélhetően lecsúsznak a dobogóról, ha érvényesül a papírforma.

 

DEAC – TFSE-BESTRONG
18:30 Debrecen, Egyetemi Sportaréna

Kisebb gödörbe került a Debrecen, elmúlt öt meccséből mindössze egyet tudott megnyerni. Ennek köszönhetően a második helyről visszacsúszott a hatodikra, így lépéshátrányba került a riválisokkal szemben, de ez a hátrány mindössze két pont, így egyelőre nem kell aggódniuk. Persze ehhez nyerni kell, de hazai környezetben általában jól megy az Elek legénységnek. Inkább idegenben nem muzsikálnak jól a debreceniek, legutóbb Kecskeméten futottak bele egy nagy pofonba, ráadásul még Szentes-Bírót is elveszítették a kiállítását követően. Ezek ellenére is ők az esélyesek a TF ellen. Az ellen a TF ellen, akik egy hatalmas vereség után megmutatták, hogyan kell összeszednie magát egy csapatnak, néhány nap alatt. A fővárosi együttes a Mezei elleni pótolt meccsen egy másik arcát mutatta és nagy meglepetésre legyőzte a Berit, amivel visszaszerezték az önbecsülésüket, és a hitüket, hogy van keresnivalójuk a legjobb csapatok ellen is. Ha ezzel a hittel lépnek pályára hétfőn este is, akkor megnehezíthetik a vendéglátók dolgát. A DEAC az esélyes az egyetemi összecsapáson, de nagy kérdés, mire lesz képes idegenben a TFSE.

 

MVFC BERETTYÓÚJFALU – ÚJPEST FC-220 VOLT
18:30 Berettyóújfalu, Pálfy István Rendezvénycsarnok

A lila-fehérek jó formában mondhatják magukat, hiszen legutóbbi három meccsükön hét pontot szereztek, amivel elkerültek az alsó régióból a középmezőnybe. De Újpesten ennél is többre vágynak, mégpedig a felsőházra. Ha ezt nézzük, akkor a lehető legrosszabbul alakultak a pénteki mérkőzések a számukra, hiszen mind a két riválisuk nyert, így még nehezebb helyzetbe kerültek. Ha legyőzné őket a Mezei-Vill, akkor 9 pontra lennének a felsőháztól, amit a hátralévő 7 forduló alatt nagyon nehéz lenne ledolgozni, így talán mondhatni, hogy az utolsó szalmaszál, amibe kapaszkodhatnak. Persze bizakodásra lehet okuk, mert javuló játékkal jönnek a pontok is, így nem esélytelenül utaznak a mérkőzésre. Az őszi összecsapáson a Berettyóújfalué lett a három pont, de akkor a lilák legalább az egy pontra rászolgáltak volna, de rengeteg helyzetet kihagytak. Ha most az elmúlt meccsek helyzetkihasználást mutatják, akkor lehet meglepetés, főleg ha a Mezei legutóbbi meccsét nézzük.

A hazaiak pótolták a TF elleni meccsüket, ahol kellemetlen meglepetés érte őket. Kissé kényelmesen és tompán játszva, az egyetemisták megtréfálták Ráblékat, ami még sokba kerülhet nekik. Ha a Beri nyert volna, második helyen, kellemes pozícióból várhatta volna a fordulót, de így nehezebb helyzetbe hozták magukat. De már nincs idő keseregni, itt az újabb feladat, ahol tudnak javítani. Hazai pályán kötelező a győzelem, és ha a szebbik arcukat mutatják a Trencsényi-legények, otthon tarthatják a három pontot, amivel erősítenék felsőházi helyüket.

 

KISTARCSA FUTSAL – SG KECSKEMÉT FUTSAL
19:30 Gyál, Városi Sportközpont

A sereghajtó a dobogós Kecskemétet fogadja, így nem kérdés, hogy ki a mérkőzés esélyese. Továbbra is pont nélkül a Kistarcsa, és nagy meglepetés lenne, ha most szakadna meg a negatív sorozat. Legutóbb Újpesten kaptak ki simán. Az első félidő hajrájáig tartották magukat, de utána csak a különbség volt a kérdés. Most egy még nehezebb megoldandó feladat vár rájuk, hiszen a vendégek kiváló formában vannak, amiről a DEAC tudna leginkább mesélni. Koós Károly fiai átgázoltak a Debrecenen és találatig meg sem álltak. Ha megközelítőleg azt a játékot és helyzetkihasználást mutatják, akkor magabiztosan gyűjthetik be a három pontot és veheti vissza a második helyet.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05
DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink