Főlényes Újpest siker az Aramis ellen
2023.10.28 | 14:09
Főlényes Újpest siker az Aramis ellen

Igazi hatpontos meccset rendeztek péntek este a fővárosban, ahol az Újpest fogadta az Aramist. Azonos pontszámmal álltak a felek a tabellán, így aki nyer, az továbbra is versenyben marad a felsőházért, míg a vesztes komoly lépéshátrányba kerül. Akadt hiányzó mind a két oldalon, de a vendégeknél akadt egy nagy visszatérő is. Büki Baltazár egy év kihagyás után léphetett újra pályára bajnoki mérkőzésen. Mellette Bognár négy meccses eltiltása is lejárt, így ő is ismét bevethető volt.

Nagy elánnal kezdtek a csapatok, mind a két oldal megszerezhette volna a vezetést, de az első lehetőségek kimaradtak. Az első találatra így sem kellett sokat várni, mert a 6. percben Lipl szép egyéni alakítás után bombázott a vendégek kapujába. A folytatásban a budaörsiek egyenlíthettek volna, de továbbra sem céloztak pontosan, nem úgy mint ellenfelük. Az újpestiek két gyors kontrát vezettek, amit remekül kijátszottak és előbb a fiatal Kovács szerzett gólt, majd Östör is beköszönt, így már három volt közte. A vendégcsapat átállt öt a négy elleni játékra, de ez is rosszul sült el, mert egy labdavesztés után ismét Lipl szerzett gólt, így eldőlni látszott a találkozó, mert 4-0 volt az eredményjelzőn szünetben.

A jelentős hátrány tudatában a Tánczos legénység a fordulás után is vészkapussal rohamozott, és sokáig nem találtak fogást a hazaiakon, hat perc elteltével megtört a jég és a visszatérő Büki szépített. A gól után rögtön jött az újabb találat, Bognár egy labdaszerzés után, egy szép cselt követően kettőre csökkentette a hátrányt, így éledeztek a remények. Az esélyek bő három percig éltek, mert egy újabb labdavesztés után Klacsák ívelt az üres kapura, majd egy perccel később Östör szerzett labdát és gurított az üres kapuba. Így visszaállt a négy gólos különbség a játékrész derekára, így már nem maradt kérdés a három pontot illetően. A hátralévő időben az Aramis már nem játszott vészkapussal, de így sem maradt érintetlen a hálójuk. Lipl lőtt gólt egy szabadrúgást követően, majd Horváth Benedek emelt szépen a hálóba, így már hat gól volt a különbség. A végén még Bognár szépített, beállítva a 8-3-as végeredményt.

Az Újpest remek napot fogott ki, szervezetten védekezett és eredményesen kontrázott, így sikerükkel felléptek az ötödik helyre, igaz egy meccset többet játszva, mint riválisaik. Az Aramisnak továbbra sem megy idegenben, zsinórban másodszor kap nyolc gólt, és egyre jobban távolodik a felsőházi rájátszás.

ÚJPEST FC-220 VOLT - ARAMIS SE 8-3 (4-0)
Újpest, 150 néző
Játékvezetők: Szilágyi, Takács, Goneth

Újpest: Gémesi - Horváth Be., Klacsák, Simic, Kovács
Cserék. Kinics - Géczy, Katona, Horváth Ba., Cotirlan, Vörösmarty, Östör, Lipl
Vezetőedző: Moga Lorant

Aramis: Csikós - Bognár, Komáromi, Vattamány, Horváth
Cserék: Soós - Gáspár, Szeghy, Lévai, Moga, Gellérfi, Bélavári, Erdősi, Büki
Vezetőedző: Tánczos Tibor

Sárga lap: Moga, Csikós

Gólszerzők: Lipl (3), Östör (2), Klacsák, Horváth Be., Kovács illetve Bognár (2), Büki

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30
DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink