Fölényes Aramis siker az Újpest ellen!
2024.03.02 | 17:57
Fölényes Aramis siker az Újpest ellen!

Két olyan csapat találkozott Budaörsön, akiknek előzetesen úgy tűnt, nem kell izgulnia a bennmaradást illetően, hiszen kedvező pozícióból várhatták a rájátszást. Viszont az Újpest botlott hazai pályán a rajton az MFA ellen és még az egy pontnak is örülhetett, így fontos lett volna a javítás. Ez nehéznek tűnt annak ellenére, hogy kétszer is megverték már a szezonban az Aramist, mert rengeteg problémával küzdenek. Ami a vendéglátót illeti, Büki továbbra is beteg, így rá nem számíthattak, de nélküle nyertek a Maglód vendégeként is, így bizakodhattak Bognár Bencéék. Az Aramis csarnok ezúttal is teljesen megtelt, így minden adott volt egy izgalmas összecsapáshoz.

A hazaiak lendületesen kezdtek és csak a vendégek kapusának volt köszönhető, hogy nem kerültek hamar hátrányba, több bravúrt is bemutatva. Azonban az 5. percben már ő is tehetetlen volt, Kövesdi bombázott éles szögből a rövid felsőbe. Pechére viszont a lövést követően megsérült, így nem tudta folytatni a játékot. A budaörsiek lendületben maradtak és jöttek az újabb helyzetek és az újabb gól. Vattamány került helyzetbe és remekül lőtte ki a hosszú felső sarkot, így már kettő volt az előny. A vendégeknél Moga mester időt kért és próbálta rendezni a sorokat, ami úgy tűnt, sikerül is. Pár perc elteltével egy átlövés után Horváth Benedek szépített, majd vészkapus játékkal próbálkoztak és több nagy helyzetük is akadt az egyenlítésre, de csak kapufáig jutottak. A játékrész hajrájára visszavette az irányítást a hazai alakulat, de újabb gól már nem esett.

A fordulás után a lilák továbbra is öt a néggyel próbálkoztak, de hamar gólt kaptak belőle. Komáromi szerzett labdát Lipltől, és az üres kapuba passzolt. Ezután beindult a hazai henger és jöttek az újabb találatok. Előbb Szűcs köszönt be egy kipattanót követően, majd Vattamány szerezte meg második gólját egy pontos lövéssel. A budaörsiek annak ellenére, hogy eldőlt a meccs, nem álltak le és újabb gólokat szereztek. Ezúttal Vattamány előkészítésben jeleskedett és hozta kihagyhatatlan helyzetbe Gellérfit. Öt gól volt a különbség és tovább rohamoztak a vendéglátók és csak Gémesi védésein múlt, hogy nem lett kiütés a vége. A hajrában még Lévai betalált közelről, amire jött Horváth Barnabás válasza, kialakítva a 7-2-es végeredményt.

Ezen az estén ilyen arányban is megérdemelten nyert az Aramis, akik lendületes játékot mutattak be és kihasználták ellenfelük hibáit. Ezzel a sikerrel megerősítették az alsóházban a második helyüket és önbizalommal telve utazhatnak hétfőn az MFA otthonába. Az Újpestnek ezen az estén esélye sem volt a pontszerzésre, és ha a Nyírbátor ellen ugyan ilyen foghíjasak lesznek, nehéz helyzetbe kerülhetnek.

ARAMIS SE - ÚJPEST FC-220 VOLT
Budaörs, 350 néző
Játékvezetők: Juhász, Kiss, Nyerkita

Aramis: Soós - Komáromi, Bognár, Gellérfi, Lévai
Cserék: Csikós - Kövesdi, Szűcs, Erdősi, Bogdán, Moga, Szeghy, Vattamány
Vezetőedző: Nagy Roland

Újpest: Gémesi - Lipl, Horváth Be., Östör, Klacsák
Cserék: Mészáros, Vörösmarty - Géczy, Neumann, Katona, Horváth Ba., Szenyán, Harnisch, Kovács
Vezetőedző: Moga Lorant

Sárga lap: Kovács

Gólszerzők: Vattamány, Komáromi, Gellérfi, Lévai, Kövesdi, Szűcs illetve Horváth Be., Horváth Ba.

 

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30
Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink