Foghíjas csapatok csatája Veszprémben
2021.09.10 | 10:00
Foghíjas csapatok csatája Veszprémben

Csaknem három hét szünet után folytatódik az első osztályú futsalbajnokság. Az egy győzelemmel és egy vereséggel rajtoló Balaton Bútor FC Veszprém pénteken (18.30) az Újpest csapatát fogadja a Március 15. utcai csarnokban. A többi négy mérkőzést hétfőn játsszák majd.

Bravúros bajnokverés után váratlan vereség – így kezdte augusztus közepén az NB I-es idényt a veszprémi futsalcsapat. Fehér Zsolt legénysége az első fordulóban kiváló teljesítményt nyújtva 6-5-re nyert a bajnok Haladás vendéglátójaként, majd 7-5-re alulmaradt a Nyírgyulaj pályáján.

Az első mérkőzésen mindenki azt nyújtotta, amit tud, illetve ami elvárt tőle. Ismét bebizonyosodott, hogy a hazai pálya mindig plusz motivációt és előnyt jelent számunkra valamennyi riválisunkkal szemben. A győztes rajtot követően aztán mindenki azt gondolta, hogy a Nyírgyulaj ellen a kevesebb is elég lesz is a sikerhez, aminek láttuk is az eredményét. Ez pedig többet nem fordulhat elő – nyomatékosította Fehér Zsolt, aki szerint még időben jött a pofon együttese számára.

A Magyar Kupa-címvédő veszprémiek vezetőedzője az újoncokkal kapcsolatban külön kiemelte a brazil Serginho profi mentalitását, akinek a teljesítményével kifejezetten elégedett. Honfitársa, Henri Ward viszont nem teljesítette azt, amit elvártak tőle, így vele a napokban szerződést bontott a csapat vezetősége. A fiatal Dorogi Benjáminnal kapcsolatban a tréner megjegyezte: a Dunaújvárostól érkező tehetség jó úton jár, hogy hosszú távon meghatározó játékosa legyen a gárdának.
A fővárosi lila-fehérek két bajnoki után ugyancsak három ponttal állnak: a Kistarcsa otthonában ugyanis 2-1-re nyertek, majd ugyanilyen különbséggel kikaptak a Berettyóújfalu vendéglátójaként.

Az Újpest ellen mindig nehéz játszani, hiszen kiváló kvalitású magyar játékosok alkotják a keretet és van két extraképességű brazil játékosuk is. Veszélyes a centerjátékuk, illetve gyakran alkalmazzák az egy az egy elleni játékot a széleken, amiből emberelőnyös szituációkat tudnak kialakítani. Kiélezett, jó csatára számítok. Hazai környezetben játszunk. Nem kérdés, hogy itthon szeretnénk tartani a három pontot és ezért mindent meg is fogunk tenni – ígérte a szakember.

Mint megtudtuk, a stáb a súlyos sérülés után lábadozó Komáromi Péter mellett Bencsik Ádám játékára sem számíthat. A veszprémiek saját nevelésű játékosára ugyanis sérvproblémái miatt műtét vár.

Az újpestiek számára jól jött a bajnoki szünet, hiszen több sérültjünk is van, akiknek a játékára még így is várni kell majd. Ricardo Sobral lábán beszakadt egy izom, különmunkát végzett és olyan ultrahangos kezelést kapott, amely az összehúzódásokat stimulálja, ezáltal elősegíti és gyorsítja a gyógyulását. Ám az így is biztosnak látszik, hogy ezen a héten még nem léphet pályára, sőt még a Nyírgyulaj elleni jövő heti hazai bajnokin való szereplésére is kicsi az esély. Rajta kívül Östör Martin is sérült, bokaszalagszakadás után lábadozik, a gyógykezeléseket már elkezdte, az ő játékára legkorábban novemberben kerülhet sor. A válogatott U19-es összetartáson sérült meg Béres Dominik, akinek össze kellett varni a lábát múlt héten, ám az ő szereplésére már van némi esély péntekre.

A nem túl kedvező előjelek ellenére Németh Péter csapata nem feltartott kézzel megy majd a bajnoki döntő egyik várományosának otthonába, ám a mérkőzés esélyeseinek Tataiék tűnnek.

Veszprém Futsal - Újpest FC 220
2021-09-10 18:30
Veszprém, Március 15 Sportcsarnok
Jv: Vass - Kubicsek - Kondákor

 

Hírdetés

Videók

Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47
Magyarország - Ukrajna (2024.04.21, stream)
2024.04.21 | 09:07

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink