Férfi NBI Bajnoki Döntő, 3. mérkőzés, BEHARANGOZÓ
2014.05.16 | 00:00
Férfi NBI Bajnoki Döntő, 3. mérkőzés, BEHARANGOZÓ

RÁBA ETO - MVFC BERETTYÓÚJFALU
18:15 Gyõr, Magvassy Sportcsarnok

Egyelõre sokan csak keresik az okát, hogyan fordulhatott elõ, hogy a párharc harmadik felvonásánál ugyan 2-0 az állás, de nem a címvédõ javára, hanem a Mezei-Villnek, amely így mindössze egy gyõzelemre van a bajnoki címtõl, ami akár a mostani találkozón meglehet. Mielõtt megkezdõdtek volna a döntõ küzdelmei, sokan csak minimális esélyt adtak a Turzó legénységnek, hogy akár egy meccset is elcsíphet a Gyõr ellen, nem hogy a bajnoki cím küszöbénél fognak állni. Õk abból indultak ki, hogy az ETO a bajnokságban mindkét mérkõzésen legyõzte riválisát, valamint hogy a kupadöntõn is ötgólos különbséggel nyertek Lódiék, de aki látta azt a találkozót, az észrevehette, hogy játékban nem volt ekkora különbség a két csapat között, és amennyiben a Mezei legények jobban koncentrálnak, ki-ki mérkõzés kerekedhetett volna belõle. Majd jött a bajnoki elõdöntõ, ahol az Aramis megmutatta, (másodjára) hogy nem lefutott egy ETO elleni mérkõzés, és kis híja volt, hogy kiharcoljon egy harmadik meccset. Talán ekkor már érzõdött, hogy a Gyõrbõl hiányzik a megszokott átütõerõ, ami jellemezte õket, amivel hozták azokat a találkozókat is, ahol nem ment igazán a játék.

Elérkezett az elsõ összecsapás, és bekövetkezett az, amiben csak a legvérmesebb Mezei drukkerek is csak titkon bíztak, nevezetesen, hogy idegenben meglepik a címvédõt és gyõztesen hagyják el a játékteret. Rábl 4 góljának és Trencsényi duplájának köszönhetõen 6-4-re diadalmaskodtak, megalapozva egy izgalmas, igazi döntõbe illõ párharcot.

A második felvonásra Berettyóújfalun került sor, ahová a gyõriek úgy érkeztek, hogy soha nem látott bajba kerülhetnek, hogyha ismét kapitulálnak. Ennek megfelelõen játszottak közel 35 percig, uralták a mérkõzést, de a hajrában bekövetkezett fordulatokból igen rosszul jöttek ki, és végül a büntetõpárbajt elveszítve, ismét alulmaradtak, így már igen tekintélyes a hátrányuk.

Az elmúlt 5 évben nem fordult elõ, hogy a Gyõr egymás után kétszer veszítsen, és nem volt még olyan helyzetben sem, hogy gyõzelmi kényszer legyen a vállukon, hiszen most már nincs javítási lehetõségük. Tudják, hogy vereség esetén oda a bajnoki cím, ami igen nagy blama lenne a részükrõl, különösen 0-3-as összesítéssel. Ami biztos, hogy nem csak a 0-2 miatt következik a legnehezebb meccsük. Több sérültjük akad, akiknek a játéka kérdéses, bár vélhetõen erre a meccsre a halottakat is feltámasztják. Akik biztosan nem lépnek pályára, az Alvarito és Lódi, mivel eltiltásukat töltik az elõzõ meccsen kapott piros lapjuk miatt.

És vajon mi a Mezei siker titka? Talán az esélytelenség nyugalma. Talán hogy eredménykényszer nélkül, felszabadultan játszhattak, ami kiváló teljesítménnyel párosult, és az elsõ meccs sikerét követõen elhitték, hogy valóban le tudják gyõzni legnagyobb riválisukat, ami a második meccsen jól láthatóan egészséges önbizalommal párosult, és két gólos hátránynál sem adták fel, aminek köszönhetõen összejött az egyenlítés, és a büntetõknél mind a két játékosuk magabiztosan értékesített. Ami fejtörést okozhat Turzó mesternek, hogy Komáromit kiállították, és mivel négy meccset kapott, számára véget ért a szezon.

De vajon az esélyek ki mellett szólnak, úgy hogy két meccset nyert már a Mezei-Vill. Igencsak megoszlanak a vélemények. Van, aki úgy gondolja, hogy most van 50-50%, de akadnak olyanok is, akik szerint innen már nincs visszaút a gyõriek számára. Tény, hogy a vendégeknek talán most lehet a „legkönnyebb" dolga annak ellenére, hogy idegenben szerepelnek, mivel több hiányzója van az ETO-nak és két vereség után, gyõzelmi kényszerrel nem biztos, hogy mentálisan függetleníteni tudják magukat a helyzettõl. Amennyiben mégis, megvan az esélyük a szépítésre, ami lendületet adhat nekik. Egy biztos, hogy Ráblék nyugodtan játszhatnak, hiszen, ha nem sikerülne nyerniük, még mindig náluk van az elõny, és a következõ meccset ismét Berettyóújfaluban rendezik, amennyiben szükség lesz rá. Annak ellenére, hogy a Mezei fiúk tudták, hogy nem õk a párharc esélyesei, igen csalódottak lennének, ha innen elbuknák a bajnoki címet.

Izgalomban és felfokozott hangulatban nem lesz hiány. Aki teheti, hogy megnézze a helyszínen, ne szalassza el. Akinek nincs lehetõsége élõben megtekinteni, az a csakfoci.hu-n ismét követheti a találkozót.


 


Alsóházi rájátszás, 9. forduló:
 
RUBEOLA FC CSÖMÖR - KINCSEM LOVASPARK NAGYKÁTA
20:15 Csömör, Városi Sportcsarnok
Az elsõ olyan mérkõzésre kerül sor péntek este Csömörön, ahol semmilyen tét nincs már. A pontoknak akkor lett volna jelentõsége, ha a Káta hétfõn legyõzi a DEAC-t, mert akkor matematikailag még behozhatta volna pénteki ellenfelét, de mivel veszített, így eldõlt, hogy utolsó helyen végez, és kiesik a másodosztályba, így a Csömör már hátradõlhet. A két fél már háromszor találkozott a bajnokságban és kétszer örülhettek a vendégek, akik csak a Rubi ellen tudtak diadalmaskodni a bajnokságban. A kérdés, hogy ki tud jobban felpörögni a tét nélküli találkozóra.

 

 

 

Címkék

Hírdetés

Videók

Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00
Aramis SE - Nyírbátori SC (2024.04.26, stream)
2024.04.26 | 12:24

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink