Feltámadt a TF, legyőzte a Mezeit!
2021.11.03 | 13:42
Feltámadt a TF, legyőzte a Mezeit!

A negyedik fordulóból elmaradt mérkőzést pótoltak a Fáy utcában, ahol az egyetemisták fogadták a Mezeit. Nem volt kérdés, hogy a találkozó esélyese a vendégcsapat volt. És nem azért, mert a TF nagy vereségbe futott bele legutóbb, hanem mert a papírforma és a realitás is amellett szól, hogy a Trencsényi legények érvényesítik nagyobb tudásukat. Arra azért számítani lehetett, hogy a hazaiak felszívják magukat és feledtetni szeretnék az Aramis elleni mérkőzést, de arra nem sokan gondolták, hogy végig éles lesz a mérkőzés, és győzelmi esélyeik lesznek, mi több begyűjtik a három pontot.

A hazaiak bátran kezdtek és felvállalták a támadásokat és egy szép pontrúgást követően megszerezték a vezetés a találkozó legelején Two révén. A válasz nem késett sokáig, Kártik harcolt ki magának lövőhelyzetet és lőtt a hazai kapuba. Ezután hosszú gólcsend következett. A vendégcsapat irányította a mérkőzést, és többször megszerezhette volna a vezetést, de nem sikerült egy esetben sem. A kihagyott lehetőségek megbosszulták magukat. Egy szép labdakihozatal után Two lőhetett ismét, és kissé kiszorított szögből a felső sarokba bombázott. Nem sokkal később még nagyobb bajban voltak a vendégek. Egy kipattanó lövést Lipl gyűjtött be és lőtt a vendégek kapujába. Eztán Trencsényi mester időt kért, és vészkapus játékra váltottak a hajrára. A kockáztatás meghozta az eredményt, Horváth bombájával szépített a vendégcsapat, így az egyetemisták előnye egy gólra olvadt a szünetre.

Hiába volt a TF előnyben forduláskor, kevesen gondolták ekkor is, hogy pontot vagy pontokat veszíthet a Mezei-Vill, de nem úgy a második játékrész elején. Előbb Lipl használt ki okosan egy védelmi hibát, majd nem sokkal később Dudás tette ugyan ezt. Épphogy elkezdődött a második félidő, már három gólos volt a Berettyóújfalu hátránya. Természetesen rögtön érkezett az öt a négyes játék a vendégeknél, de az első szépítő találat nem ebből, hanem egy szép Kártik egyéni alakítás után jött, aki szépen lefordult, majd ballal a bal felsőbe tekert. Rohamozott tovább a Mezei és a félidő derekán felzárkózott egy gólra. Rábl távoli lövését még hárítani tudta a kapus, de a kipattanót már nem, így Nagy Dániel közelről betalált. Nagy fölényben játszottak a vendégek, lógott a levegőben az egyenlítés, amihez kellett a szerencse is. Nagy Imre lövése a kapufán csattant, de a kifelé pattanó labda szerencsétlenül a hazai kapusról a hálóba vágódott. Kezdődhetett minden elölről, hét perccel a vége előtt. Az egyetemisták nem estek össze, próbáltak újabb gólt szerezni, és akadt is lehetőségük, míg ellenfelük kockáztatva továbbra is kapus nélkül támadott. A lehetőség mind a két fél előtt ott volt, hogy eldöntse a három pont sorsát, de nem akart megszületni a következő találat, ami úgy tűnt, el is dönti a három pont sorsár. Már-már mindenki elkönyvelte a döntetlent, de jött a dráma. A Mezei 15 másodperccel a vége előtt elveszítette a labdát, amit Lipl okosan a vendégek kapujába lőtt, megszerezve a győztes találatot, hiszen már nem maradt ideje a vendégeknek válaszolni.

A Mezei-Vill meg sem közelítette valós tudását, és tompán, dekoncentráltan játszott. Talán tudat alatt elkönyvelték, hogy ezt a meccset úgyis behúzzák valahogy, de nem így történt. Ráadásul nagy lehetőséget szalasztott el, hogy fellépjen a második helyre és lépéselőnybe kerüljön riválisaival szemben. Az egyetemisták nem csak a pontokért, de a saját önbecsülésükért is játszottak, ami jól látható volt. Fegyelmezetten és szervezetten közdöttek, és az idényben a legjobb támadójátékukat nyújtva nem érdemtelenül nyerték meg a mérkőzést, és okozták a szezon egyik legnagyobb meglepetését.

 

TFSE-BESTRONG – MVFC BERETTYÓÚJFALU 6-5 (3-2)
Vasas sportcsarnok, 150 néző
Játékvezetők: Wittner, Karsai, Blum

TFSE: Haála – Dudás, Lipl, Two, Vagner
Cserék: Nagyistván – Andorka, Sóvári, Kulik, Szentjóby, Fehér K., Fehér D., Sági
Vezetőedző: Soltész Levente

MVFC: Sándor, Horváth, Rábl, Szabó, Takács
Cserék: Mezei – Daróczi, Sipos, Nagy I., Tóth, Rézműves, Kártik, Szatmári, Nagy D.
Vezetőedző: Trencsényi János

Sárga lap: Vagner illetve Horváth, Takács

Gólszerzők: Lipl (3), Two (2), Dudás illetve Kártik (2), Nagy I., Nagy D., Horváth

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05
DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink