Felszállt a füst, elkeltek a lányaink
2014.07.14 | 00:00
Felszállt a füst, elkeltek a lányaink
 - Amint arról korábban hírt adtunk, élénk érdeklõdés mutatkozik futsalos lányaink iránt Olaszországból. Nos, felszállt a füst, elkeltek a lányaink. A második próbajátékon az elsõ osztályú Lanciano vendégei voltak, amelynek igent is mondtak. Az olasz csapat rajtunk kívül egy spanyol idegenlégióst is igazolt, Sandra Rovira Navarrot, aki tavaly is a Seria A-ban játszott.
Olvassák a három lány beszámolóját az itáliai utazásukról.

Üveges Katalin: - Június 30-án érkeztünk Rómába, majd onnan Lanciano-ba vittek bennünket. Gyönyörû volt a szállás és a környezet. Minden nap edzettünk a csapattal, végül egy nagyszerû tornán vettünk részt. Számomra ez adta meg a végsõ döntést a két lehetõség között. Igazi csapat voltunk, együtt sírtunk, nevettünk. Sokszor felülkerekedtünk a fáradságon, a közös siker reményében. Örülök, hogy mindhárman a Lanciano mellett döntöttünk, és újra egy csapatban játszhatok a magyar játékostársaimmal. A szükséges feltételeket biztosítja az egyesület számunkra a bajnokság ideje alatt, szállás, étkeztetés, és utazási költségek keretében, valamint jelentõs pénzbeli juttatásban is részesítenek bennünket.
Nagy Tünde: -  Francesco Cotellessa a Lanciano csapatának elnöke keresett meg, hogy érdekelne-e hogy külföldi csapathoz igazoljak. Mivel már korábban érdekesnek találtam az olasz bajnokságot, így igennel válaszoltam. Ezután megbeszéltünk egy hetes próbajátékot, ahova végül nem egyedül mentem, hanem ismerõs arcokkal, hiszen Csupi és Kata is felkeltette a csapat érdeklõdését. Izgalmas hét elé néztünk, hiszen az edzések mellett, a hét zárásaként, egy 20 csapatos tornán vettünk részt, ahol éles helyzetben is megnézhettek minket. Késõ este érkeztünk meg Lancianoba, így az elsõ nap éjszakáján csak a vezetõség néhány tagjával ismerkedtünk meg, és elfoglaltunk szállásunkat. Másnap megismerkedhettünk a csapat tagjaival és edzõjével, majd egy rövid városi barangolás után elérkezett az elsõ edzés ideje. A hét a tornára való felkészüléssel telt, de természetesen szabadidõnkben sem unatkoztunk. Nagyon barátságos, családias hangulatban telt a hét, rengeteg közös programunk volt a csapattársainkkal, nagyon hamar befogadtak minket. A vasárnapi torna is hasonlóan jó hangulatban telt, és sikeresen zártuk a napot, hiszen 2. helyezést ért el a csapatunk a tornán, és bár nagyon elfáradtunk a nap végére, egy jó iramú döntõ után maradtunk alul az ellenfelünkkel szemben. Egy remek, vidámsággal teli hét után kicsit szomorúan utaztam vissza Magyarországra, bár ez csupán csak ideiglenes, hiszen augusztusban újra találkozunk.
Csepregi Gabriella: - Abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy mind a két helyen sikerült a próbajáték, így választhattam, hogy hova szeretnék menni futsalozni. Most nemrég értünk haza Lancianobol, ahol 8 napot töltöttük. A környezet egybõl megfogott, a körülmények nagyon jók voltak, a csapat az elsõ edzés után befogadott minket. Nagyon megszerettem mindent odakint. Miután hazaértem szükségem volt pár napra, hogy átgondoljam a dolgokat, aztán hamar megszületett a választás, a Lancianoba igazoltam. Nagyon várom a felkészülést, az új kihívást.


Még egy futsalos válogatott lányunk igazol külföldre, Sipos Lilla személyében. Igaz, hogy õ nagypályára szerzõdött Veronába.
A futsal-hungary sok sikert kíván Tündinek, Csupinak, Üvegnek, és Juniornak.
Ígérjük, hogy folyamatosan beszámolunk szereplésükrõl, a Serie A-ban.

 

 

Címkék

Hírdetés

Videók

DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30
DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink