Feljutott az NNC Forgs Lajosmizse!
2024.06.02 | 21:58
Feljutott az NNC Forgs Lajosmizse!

Az NNC Forgs Lajosmizsei Futsal Club játékosaira nem várt könnyű feladat, hiszen az odavágón született 3-3-as végeredmény okán teljesen nyíltnak tűnt a párharc végkimenetele. Természetesen a hazai pálya a szolnokiak mellett szólt, a „Békák” azonban már egyszer ebben az idényben, a Magyar Kupa mérkőzésen fölényes győzelmet arattak. Ez a Lurkó azonban már nem ugyanaz a Lurkó, sokkal erősebbek, sokkal motiváltabbak.

Az NNC Frogs Lajosmizsei Futsal Club a visszavágóra külön buszt biztosított szurkolói számára. Mivel a „Békák” otthoni mérkőzéseiken is komoly nézőszámmal vívják párharcaikat, ezért a klub - ezt meghálálva közönségüknek - egy nagyobb buszt indított, hogy együtt élhessék meg a döntő párharcot. Ezen túl további járművekkel is érkeztek a csapat szurkolói, így közel 60 fős szurkolói tábor bíztathatta a Frogs csapatát. A szászbereki Sportcsarnokban a szuper hangulatot a szép számban megjelenő hazai szurkolói tábor is erősítette, így rövid időn belül igazi döntőhöz méltó, pokoli hangulat kerekedett ki.

A Frogs, már a döntő második támadásából meg tudta szerezni a vezetést. Kovács József lépett ki centerből a jobb szélre, rápasszolták a labdát, amivel ügyesen beforgott az alapvonal felé és centerezését a lendületből érkező Márki vágta a léc alá. 0-1. Ez nyilván picit megfogta a narancssárgákat, de gyorsan erőre kaptak és támadásba lendültek. A Frogs azonban igen jó napot fogott ki, így a védelmét nem igen tudták megingatni, lendületes támadásaikat jórészt csak faultokkal tudták megállítani. Ennek köszönhetően szabálytalanságok egyre szaporodtak a nevük mellett. Lüktető, harcias, nagy iramú meccset látott a rendkívül lelkes, hangos szurkoló tábor. A 14. percben a gyors és jól cselező Kis Richárdot rúgták fel a kapu előtt a kétségbeesett szolnokiak. Ez azonban nem bizonyult jó ötletnek, mert ezzel begyűjötték 6. hibájukat, így a „Békák” 10 méteres kisbüntetőt rúghattak. A csapatkapitány Dobosi Zsolt, a kapu bal alsó részébe vágta nagy erővel a büntetőt, megduplázva ezzel a vendégek előnyét. 0-2. Záporoztak ugyan a támadások, szögletek, lövések, de a hálók nem rezzentek már meg az első félidő hátralévő részében.

A lajosmizseiek a fordulás után is magabiztosak maradtak, de a hazaiak egy másodpercre sem adták fel a reményt, megpróbáltak mindent. A zöldek védelme továbbra is koncentráltan, egymást segítve működött és ezzel együtt Peltzer Márk is magabiztosan hárította az időnként kapuját ért lövéseket. Egy ideig ugyanilyen magabiztosan védte a hazai csapat kapusa is a hálóját, azonban a 8. percben egy kemény csata után Kovács tette a labdát a jobb szélen megiramodó Kis Ricsinek, aki megtartotta azt, majd okosan a felfutó Dobosi elé tálalt, aki higgadtan, lapos lövéssel szerezte az NNC 3. gólját. 0-3. Óriási csatározásokat láthattak a nézők, akik hálásak is voltak és rendületlenül biztatták saját csapataikat. Ebben a játékrészben a Frogs gyűjtötte szorgalmasabban a szabálytalanságokat. A 33. percben egy iszonyatos erejű, takarásból eleresztett balossal Szabó Szabolcs már négyre növelte a Frogs előnyét. 0-4. A hátralévő bő 6 percben, a szolnokiak mindent egy lapra voltak kénytelenek feltenni. 3 perccel később a sors segítségükre sietett és egy szerencsés öngóllal szépítettek. 1-4.  Két perccel később pedig - egy kissé talán könnyelműen megítélt - szabálytalanság miatt a mizseiek begyűjtötték 6. faultjukat, így a Lurkó lőhetett 10 méterest. Major bombájába Peltzer ugyan beleért, de a labda bejutott a kapuba. 2-4. Aggodalomra ekkor sem volt még ok, mivel volt még bőven helyzete a Frogsnak, de nem sikeredett lezárni a meccset. 3 másodperccel a lefújás előtt Izsold egy nagy bombát vágott még a vendég kapuba, ami ugyan már nem befolyásolta a Frogs továbbjutását, azonban egy szoros végeredményt hozott, és ezzel kialakult 3-4-es végeredmény.

A záró sípszó után hatalmas ünneplésbe kezdett a Csapat és a lelkes Szurkolói tábor.

Az immár 27 éve megalakult Frogs, folyamatosan fejlődő futsal klubjának ez volt a 3. idénye. Az elsőben bronzérmet szerzett, a másodikban megnyerte a ugyan a bajnokságot, de feljutás nem sikerült, majd a harmadik idényben már a bajnoki cím mellett a feljutást is sikerült elérni.

NBIII rájátszás, visszavágó:

Lurkó Focimánia FK - NNC Frogs 3-4 (0-2)
Szászberek, 200 néző,
Játékvezetők: Kiss, Apkó, Kondákor

Lurkó: Szabó M. - Major, Szabó B., Szokolai, Soltész-Nagy,
Cserék: Sándor, Dalmadi, Rácz R., Bathó, Kiss B., Dankovics, Aranyos, Izsold

NNC: Peltzer - Dobosi, Márki, Galambos, Kovács,
Cserék: Faragó, Szabó Sz., Kis R., Sajó L., Treiber G., Treiber Sz., Kis D., Fekete

Gólszerzők: Sajó (öngól), Major, Izsold ill., Dobosi 2, Márki, Szabó

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Haladás VSE-SG Kecskemét Bajnoki döntő, 1. mérkőzés
2024.05.17 | 16:26
Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.06.13 | 13:45
2024.05.30 | 20:33
2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
Támogatóink

Partnereink