Fej-fej mellett a DEAC és a Budaörs féltávnál
2021.12.25 | 19:00
Fej-fej mellett a DEAC és a Budaörs féltávnál

A 2021-es év utolsó két első osztályú női meccsét játszották le múlt héten, így ezen találkozók rövid statisztikái mellett megnézzük azt is, hogy hogyan is alakult az aktuális szezon első fele a csapatoknak. Ezzel a rövid cikkel is kívánunk olvasóinknak kellemes karácsonyt, valamint nagyon boldog új évet! Köszönjük, hogy velünk tartottak, és reméljük, továbbra is megtisztelnek minket figyelmükkel. 


Női futsal NBI 9. forduló

Budaörs Futsal - Tolna-Mözs 2-1 (0-0)
2021.12.18., Budaörs Vároi Uszoda, Sportcsarnok és Strand
Vezette: Páldi - Molnár - Kovács

Budaörs: Csizmók - Fábián, Megyeri, Koch, Tell
Csere: Kágyi, Kiss G.
Vezetőedző: Horváth Szabolcs

Tolna: Deczki - Vámosi, Szalkai, Mogyorósi, Szöllős
Csere: Kulcsár (kapus), Wiesner, Sereg, Bajcsy, Botka, Kiss Gr., Nagy N., Csapó, Hatala
Vezetőedző: Reveland Zoltán

Gólszerzők: Fábián (36'), Megyeri (40'), illetve Szöllős (35')

Nagyon fontos évzáró találkozót játszott egymással a Tolna és a Budaörs, hiszen szorosan egymás mellett voltak a tabellán, és ahhoz, hogy közelebb lépjenek a dobogó tetejéhez, igen lényeges három pont volt a tét. Ennek megfelelően elképesztően színvonalas, végletekig kiélezett volt a találkozó, attól függetlenül, hogy az első félidő gól nélkül zárult. Szerencsére a játékosok, csapatok sportszerűségére sem lehetett panasz, rangadó ide vagy oda, a játékvezetőknek egy színes kártyát sem kellett felmutatniuk. Az igazi izgalmak a mérkőzés utolsó öt percében történtek, valamint a gólok is - öt, négy, valamint kevesebb, mint fél perccel a végső sípszó előtt estek a találatok. Először Szöllős Alexandra szerezte meg a hosszú gólcsend után a vezetést csapatának, és hihette ugyan a vendég gárda, hogy ez lesz az egyetlen találat, nem tartott sokáig az örömük - Fábián Rebeka egy perccel később már ki is egyenlített. A slusszpoént a végére tartogatta a Budaörs - Megyeri Bogi a találkozó utolsó percében lőtte a győztes gólt a vendég kapuba. 

A találkozóról Jánosi Zsolt fényképeit itt lehet megnézni.



Csepel Utánpótlás SE - Astra HFC 1-10 (0-5)
2021.12.19., Gyáli Sportcsarnok
Vezette: Kovács - Krózser - Kiss

CSUSE: Káli - Boda, Helly, Horváth E., Laskovics
Csere: Forgács (kapus), Mesterházi, Nagy B.

Astra HFC: Boros - Balogh N., Csolti, Dorner, Megyesi
Csere: Németh, Varga, Soós, Baksa
Vezetőedző: Dombó János

Gólszerzők: Horváth E. (26'), illetve Balogh N. (4', 31', 33', 40'), Dorner (6', 22'), Németh (7', 25'), Csolti (11'), Megyesi (14')

Fontos hiányzói ellenére sem okozott nehézséget az Astrának a Csepel legyőzése idegenben. Tíz gólig jutottak a rózsaszínek, szépen elfelezve a két félidő között. Varga Adélnak jut ideje a felépülésre, hiszen a találkozó után a téli szünetben is regenerálódhat. Ezen kívül Hargas Annamáriát, Hugit is nélkülözték a rózsaszín-feketék. Legutóbb is hasonlóan sikerült a két csapat találkozása, akkor az Astra kettővel, a Csepel pedig egyel több gólt rúgott, ám a nézők valószínűleg most sem unatkoztak jobban, a kevesebb találat ellenére sem. A vendégek közül az összes kezdőként pályára lépő játékos, plusz a cserepadról beálló Németh Andrea is betalált, ráadásul Balogh Noémi négyszer is, amivel a karácsonyi szünet előtt a góllövőlista második helyére lépett fel.
Erről a találkozóról is Jánosi Zsolt készített nagyszerű képeket, amik itt megtekinthetőek.


2021/2022-es szezon, évértékelő

Lássuk a medvét! Eltelt egy újabb év, ami a 2021/22-es szezon első felének lezárását is jelenti. Újabb eseményekben, meccsekben, szép gólokban gazdag évet hagyunk magunk mögött, több topteljesítménnyel. Válogatottunk is kiválóan szerepelt az Európa-bajnokságon, a bravúr sajnos elmaradt, de ez semmit sem von le az elért eredményekből.

A női futsal első osztályában is voltak stabilan jó, valamint stabilan gyenge teljesítmények, és így féltávnál jelenleg a Debrecen és a Budaörs küzd fej-fej mellett az alapszakasz megnyeréséért. Jelen állás szerint a DEAC az Astrával, a Budaörs pedig a Tolnával csapna össze a rájátszásban a döntőért, de ehhez még természetesen rengeteg találkozót kell lejátszani. A legkiegyensúlyozottabb teljesítményt a cívisvárosiak és a budaörsiek nyújtották az évben, egy vereségen és egy döntetlenen kívül az összes többi találkozójukat behúzták, mind otthon, mind idegenben. Érdekesség, hogy a legtöbb gólt toronymagasan az Astra csapata lőtte, attól függetlenül, hogy a negyedik helyen állnak jelenleg a tabellán az üllőiek. A legkevesebb gólt a DEAC kapta, mindössze nyolcat, azaz átlagban egy találatot engedtek az ellenfélnek meccsenként az egyetemiek. Ebből ötöt az Astra lőtt egy mérkőzésen, így láthatjuk a DEAC-fölényt a többi csapattal szemben. A harmadik helyen álló Tolna, valamint a negyedik Astra már kevésbé teljesített stabilan. A Dombó-csapat teljesítménye nagyon felemásra sikerült, hiszen négy meccset nyertek, négyet pedig elvesztettek az üllőiek, míg a Tolna egy győzelemmel többet, egy vereséggel meg kevesebbet ért el. Az utolsó előtti Csepel egyedül az utolsó TF-et győzte le, akik pedig minden eddigi találkozójukon vereséget szenvedtek.

Az élen járó gólvágó kilenc forduló után Megyeri Boglárka, aki a Budaörs mellett a válogatottban is nagyszerűen teljesített idén. Rajta kívül három játékos van még, akik meccsenként átlagban több, mint egy gólt szereztek: két Astra játékos, Balogh Noémi és Dorner Dóra, valamint az éllovas DEAC-ból a fiatal, kétlábas Horváth Viktória. 

A Magyar Kupa-szezonra is biztosan nagyon várnak már a csapatok, hiszen elképesztően izgalmas párosítások születtek, amellett, hogy hosszú évek után újra biztosan lesz másodosztályú csapat a Final Fourban. A legpikánsabb meccs az Astra-Tolna párharc lesz, úgy tűnik, a tolnaiaknak nincs túl sok szerencséje az ellenfelekkel, hiszen tavaly a jelenlegi címvédő DEAC-cal kellett megküzdeniük a négyes döntőért. A cívisvárosiak és a budaörsiek NBII-es ellenfelet kaptak, ráadásul mindketten a közvetlen közelükből, az Újpest és a Miskolc pedig az utolsó kiadó helyért fog megküzdeni.

Légiósaink is jól teljesítenek Olaszországban, hiszen Nagy Tünde Veronában mutatja meg, mi a magyar virtus egy fiatal, friss, és kiszámíthatatlan csapatban, hétről hétre stabilan őrizve a piros-feketék kapuját. Négy játékosunk pedig a Serie A2 C csoportjában küzd, most már egymás ellen, hiszen a Florida megszűnésével Csepregi Gabriellának, azaz Csupinak, valamint Móczik Alexandrának csapatot kellett váltania. Csupi jó döntést hozott, hiszen új csapata, a Molfetta jelentős formajavuláson ment át, mióta válogatott játékosunk is őket erősíti. Móczi az utolsó helyen álló Chiaravalle csapatához került, egy masszív gárdához, aki az éllovasok dolgát is megnehezíti, jól látszik, hogy mennyire kiegyenlítettre sikerült az idei bajnokság. Válogatott centerünk, Kota Gabi pedig a negyedik helyen áll a góllövőlistán, magyar klubtársával, Ács Krisztinával együtt igen stabilan teljesítenek a Vis Fondi csapatában, akik jelenleg egy ponttal lemaradva követik az éllovast, utánuk egy pontra pedig Csupiék jönnek.

Címkék

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

U19 futsal felkészülési mérkőzés: Magyarország - Ukrajna
2024.04.20 | 06:28
Csehország - Magyarország
2024.04.16 | 11:08

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink