Ezúttal is alulmaradt a Veszprém
2024.03.19 | 09:15
Ezúttal is alulmaradt a Veszprém

A házigazda 1. Futsal Club Veszprém végletekig kiélezett csatában 4-3-ra alulmaradt az SG Kecskemét ellen a futsal NB I felsőházi rájátszásának hétfő esti találkozóján.

A felsőházi rájátszást tekintve első győzelme reményében lépett pályára hétfőn este a házigazda 1. Futsal Club Veszprém, amely az ötödik fordulóban az eddig veretlen ScoreGoal Kecskemétet látta vendégül.

Jó hír volt a hazai szimpatizánsoknak, hogy a csapatkapitány Spandler Mátyás felépült sérüléséből és ismét a kezdőcsapatban kapott helyet. A válogatottban is bizonyító Dorogi Benjámin viszont eltiltás miatt hiányzott.

Másfél perc sem telt el a derbiből, a Veszprém máris vezetést szerzett: Spandler kidobása után Gerencsér tűpontos passzát Tatai értékesítette (1-0). A remek kezdést követően azonban visszább esett a házigazda teljesítménye, a vendégek átvették a mérkőzés irányítását.

Kajtár a hatodik, tizenharmadik és a tizenkilencedik percben is sikeresen tüzelt, így a Kecskemét kétgólos előnnyel vonulhatott pihenőre (félidei részeredmény: 1-3).

A fordulás után ismét magára talált a bakonyi csapat, amely többször is közel járt a szépítéshez, ám Rigó egymást követve mutatta be a nagyobbnál nagyobb bravúrokat. Fehér Zsolt nem tétovázott sokat, emberelőnyös taktikára váltott, amelynek a huszonhatodik percben meg is született az eredménye: Lux passza után Tatai szerzett újabb találatot (2-3).

A közel nyolcszáz fős közönség egy emberként buzdította a kék-fehéreket, akik küzdőszellemből ezúttal is jelesre vizsgáztak. A játékvezetők azonban több alkalommal is megkérdőjelezhető ítéleteket hoztak, a hajrában így a ScoreGoal tízméterest is lőhetett, ám Suscsáknak még a kaput sem sikerült eltalálnia.

Az utolsó percben Haász csípett el egy labdát, majd gurította azt az üresen álló hazai kapuba (2-4). Erre is volt válasza a Veszprémnek: Gavrilovics harminc másodperccel a vége előtt betalált, de az utolsó pillanatokban a kecskemétiek rutinosan tartották a labdát, ezzel megszerezve a győztesnek járó három pontot is (végeredmény: 3-4).

Férfi futsal NB I, felsőházi rájátszás, 5. forduló:
1. FC Veszprém–SG Kecskemét 3-4 (1-3)
Március 15. utcai sportcsarnok, 750 néző.
Vezette: Kovács G. - Apkó - Héra

Veszprém: Spandler – Tatai, Fridrich, A. Gavrilovics, Gerencsér
Csere: Koncsol, Molnár D., Juhász, Bognár P., Meczner, Ábrahám, Bognár M., Fellembek, Lux.
Vezetőedző: Fehér Zsolt

Kecskemét: Rigó – Bencsik R., Kajtár, Tomics, Szabó J.
Csere: Krajcsi, Hajnal, Bíró, Gondi, Suscsák, Haász, Nádudvari, Fekete
Vezetőedző: Marko Gavrilovics

Fehér Zsolt: – Az első félidőt kidobhatjuk a kukába: néhány játékosom hozzáállása közel sem volt méltó a klub címeréhez. A második játékrészben viszont, aki pályára lépett, az mindent megtett a győzelemért. Egyszerűen nem értem, miért kell egy ennyire erős csapatnak ekkora előnyt adni… Arról nem is beszélve, hogy fordulóról fordulóra olyan ítéletekkel sújtanak bennünket, amelyek befolyásolják a mérkőzéseink végkimenetelét. Ebben az idényben sajnos ennyi volt, innentől már csak arra összpontosítunk, hogy a saját nevelésű játékosainknak minél több percet biztosíthassunk a további fejlődés érdekében.

Marko Gavrilolvic: Nagy győzelmet arattunk a Veszprém otthonában, ami különösen értékes, mert idén még nem tudtuk őket legyőzni. Az elején nem kezdtünk jól, dekoncentráltak voltunk, és ezt ki is használta ellenfelünk. Jól reagáltunk aztán, és sikerült megérdemelt 3-1-es vezetést kicsikarni a félidőre. A folytatásban tovább növelhettük volna az előnyt, de nem éltünk a lehetőségekkel, így  visszajött a meccsbe a Veszprém létszámfölényes taktikát alkalmazva. Biró Attila sérülten is vállalta a játékot, amiért külön köszönet jár neki, így tudtuk féken tartani a hazai csapatot. Nagy nyomás volt rajtunk, de álltuk a sarat, mindenki küzdött az utolsó leheletéig. Jár a gratuláció mindenkinek. Csodálatos a felsőházi szereplésünk eddig. Szombaton már újabb nehéz csata vár ránk Debrecenben, ott is szükség lesz mindenkire, aki mozgósítható.

Forrás: vehír.hu

 

Hírdetés

Videók

Aramis SE - Nyírbátori SC (2024.04.26, stream)
2024.04.26 | 12:24
Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink