Ezúttal csak döntetlen!
2014.03.17 | 00:00
Ezúttal csak döntetlen!

 

Magyarország-Görögország 1-1 (0-1) 

Magyarország:
Balázs - Harnisch, Karacs, Trencsényi, Rábl.
Csere: Matkovics (kapus), Lódi, Lovas, Nagy I., Szabó P., Komáromi, Gál
Szövetségi kapitány: Sito Rivera.

Görögország: Theofilou - Manos, Delaportas, Kouvaras, Gkaifyllias.
Csere: Stolis (kapus), Konstantinou, Mantis, Alexopoulos, Ntarlas, Sykaras, Panou, Stavrakopoulos.
Szövetségi kapitány: Soilemes Stefanos.

Gólszerzõk: Lódi (29") ill. Konstantinou (5")

A szombathelyi 4-2-es siker után mindössze egy nappal már meg is rendezték a Magyarország-Görögország felkészülési mérkõzés visszavágóját, most azonban nem Szombathelyen, hanem Pápán. A mérkõzés elõtti interjújában Sito Rivera mester elmondta, hogy pontosabb befejezést követelt játékosaitól. Sajnos azonban utólag elmondhatjuk, ugyanaz volt a probléma, mint tegnap.
Harnisch kezdte aktívan a mérkõzést, Karacsnak adott jó labdát, a kapus azonban megelõzte a fiatal támadót. Mi maradtunk ezután is fölényben, a negyedik percben Rábl és Trencsényi is kevéssel lõtt Theofilou kapuja mellé. Egy perccel késõbb viszont hátrányba kerültünk. A kezdõkörnél veszítettünk labdát, a görögök kontrája végén pedig Konstantinou talált a kapunkba (0-1).
Rögtön jöhetett volna a válasz, a görögök labdavesztése után Lódi tüzelt, a labda azonban a kapufán csattant. A nyolcadik percben Harnisch veszélyeztetett ismét, a jobb szélen verte meg emberét, majd lövése fölé szállt. Két perccel késõbb megint Rábl került helyzetbe, Szabó Péter passza után lõtt õ is kapufát. A mérkõzés negyedére elmondhattuk, hogy nem sikerült eleget tenni Sito mester kérésének, a befejezéssel megint hadilábon álltunk. Az idõkérésnél aztán megnyugtatta a fiúkat a kapitány, és arra hívta fel a figyelmet, hogy a görögök csak kontrából veszélyesek.
Igaza volt, továbbra is mi irányítottuk a mérkõzést, a félidõ második fele is azt hozta, amit az eleje: sok helyzetet, szép lövéseket, amik kevéssel kerülték el a kaput, ugyanakkor egyre több pontatlan passz is bekerült a repertoárba. Ha magyar gólt nem is láthattunk, a 17. percben Rábl Falcaót idézõ megmozdulása ragadtatta tapsra a publikumot, maradt azonban a 0-1-es hátrány a szünetig.

A második félidõ elején kapust cseréltünk (ahogy a görögök is). Ahogy elkezdõdött ez a játékrész Gál és Karacs is közel járt a gólszerzéshez, utóbbi kétszer is betalálhatott volna. A 24. percben Manos veszélyeztetett, nem sokkal késõbb a vendégeknél kiemelkedõ játékot nyújtó Kouvaras lövését kellett nagy bravúrral védenie Tihanyinak. A 29. percben Lódi adott remek labdát Gálnak, aki megszerezte a magyar válogatott harmadik kapufáját, aztán pedig felcserélõdtek a szerepek és ez végre gólt hozott! Gál oldalberúgása után Lódi egyenlített (1-1), ez volt a Gyõr játékosának 99., válogatott mezben szerzett gólja.
A mérkõzés utolsó negyedének elején a jubiláláshoz közel álló játékos lõtt kapura ismét, majd Harnisch lõtte meg negyedik kapufánkat, Fortuna nem nagyon akart mellénk állni. Ráadásul nem csak ekkor, hanem egy perccel késõbb sem, amikor Nagy ötre növelte ezt a számot.
Újabb gólt már nem hozott a találkozó, hiába voltunk mezõnyfölényben, nem sikerült a gyõzelem. A második játékrész alapján a remekül védõ Tihanyi Csabát kell kiemelni tõlünk, valamint a veszélyesen játszó Lódi-Harnisch kettõs mellett Rábl Jánost, ezen kívül pedig elmondhatjuk, hogy a két fiatal, Komáromi és Karacs is szépen helyt állt.
Felkészülési mérkõzésnek jó volt, hosszú távú következtetést azonban nem érdemes levonni a látottakból, ha a kapufák befelé pattannak, talán sima magyar sikert láthattunk volna, így azonban meg kellett elégednünk az 1-1-es döntetlennel.

Sito Rivera: - Nem akartuk meghúzni az öt a négyet a végén, az ellenfélnek négy faultja volt, szerettünk volna kiharcolni egy ötödiket, erre pedig négy a négy ellen több esélyünk volt. Ilyen a futsal, jól játszottunk, öt kapufát lõttünk, a görögök azonban fegyelmezetten védekeztek és ez eredményt hozott számukra, és bár ez nem igazságos, ez most egy ilyen nap volt.

Kántor Barnabás

fotó: mlsz.hu

 

 

 

 

Címkék

Hírdetés

Videók

Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05
DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink