Európában is futsal VB selejtezők
2008.02.27 | 00:00
Európában is futsal VB selejtezők

Csütörtökön a csoportok zömében útjára indul a labda, hogy kiderüljön, melyik az a hat európai ország, amely szerepelhet az õszi, brazíliai világbajnokságon. A tíz elsõ helyezett és a két legjobb második folytathatja a rájátszásban.

1. csoport (Belgrád) - február 29.-március 2.*
Oroszország
Szerbia
Franciaország

A házigazda szerbek az európa-bajnoki szereplés után a világbajnokságra is szeretnének kijutni. Feladatuk nem lesz könnyû, hiszen azt az Oroszországot kapták, amely a világ egyik legjobb csapata. A franciák minden valószínûség szerint pont nélkül utaznak haza Belgrádból, a nagy csata március másodikán következik, ahol talán az oroszoknak van nagyobb sanszuk az elsõ helyen végezni, ám fanatikus közönsége elõtt a szerb válogatott nem adja olcsón a bõrét.

2. csoport (Viosko) - február 28.-március 2.
Hollandia
Bosznia-Hercegovina
Litvánia
Észtország

A házigazdák és a hollandok versenyfutása lesz ebben a csoportban, hiszen a bosnyákok, mint a volt jugoszláv utódállamok többsége rengeteget fejlõdött az utóbbi idõben, nem mehet ellenük senki biztosra. A hollandok tûnnek a favoritnak, a legutóbbi Eb-rõl is lemaradtak Vic Hermans tanítványai, így fokozott a bizonyítási vágy a németalföldiekben. A litvánok masszívan védekezõ csapat, nehéz feltörni a védekezésüket, de még túl nagy falat számukra a két erõsebb válogatott. Az észtek nem olyan régen kapcsolódtak be a futsal vérkeringésébe, tanulni utaznak Boszniába.

3. csoport (Caceres) - február 29.-március 2.
Spanyolország
Horvátország
Grúzia

A világ  és európa-bajnok spanyol válogatottnak hazai pályán nem okozhat nehézséget megelõzni a horvát és a grúz csapatot. Déli szomszédaink ugyan reménykednek a bravúrban, ám ehhez nagyon minimális a sanszuk. A grúzok a hátsó vonalhoz tartoznak, a harmadik hellyel kell majd megelégedniük.

5. csoport (Buzau) - február 28.-március 2.
Belgium
Fehéroroszország
Románia
Montenegro

Az egyik legkiegyensúlyozottabb csoport. Mondhatni mind a négy gárda egyenlõ esélyekkel veti bele magát a küzdelmekbe. A belgák önbizalommal telve utaztak Romániába, gyors kontráik és remek védekezésük mellettük szólhat. A fehéroroszok stabil csapat, mindenki ellen veszélyes lehet. A románok nagyon egységes válogatottat alkotnak, köszönhetõen a dévai lehetõségnek, ahol mindannyian együtt játszhatnak. Montenegro ugyan még csak szûk egy éve van a futsal vérkeringésében, lehet látni, hogy erõs válogatott alakul a Balkánon.

6. csoport (Chrudim) - február 28.-március 2.
Csehország
Azerbajdzsán
Finnország
Örményország

A cseheknek nem okozhat nagy gondot begyûjteni az elsõ helyet, mindhárom riválisánál sokkal erõsebbek. Az azeriek és a finnek küzdhetnek majd a második helyért, az örmények a negyedik kalapból nem sok vizet zavarhatnak.

7. csoport (Corradino - Paola) - február 28.-március 2.
Szlovénia
Görögország
Albánia
Málta

A házigazda máltaiak csak annak örülhetnek, hogy megrendezhetik a tornát, sok beleszólásuk nem lesz a csoport végkimenetelét illetõen. A görögök és az albánok is jóval gyengébbek Szlovéniánál, akik magabiztosan ülhetnek majd fel a négyes trónjára.

8. csoport (Pescara) - február 28.-március 2.
Olaszország
Andorra
Ciprus
Kazahsztán

Az olaszok nem panaszkodhatnak a sorsolásra, rendkívül kedvezõ Nuccoriniéknak ez a kvartett. Magabiztos talján továbbjutás várható, a többi meccsen pedig a „kicsik" nagy csatája lesz a második pozícióért.

9. csoport (Aydin) - február 28.-március 2.
Portugália
Szlovákia
Lettország
Törökország

Egyértelmûnek látszik Portugália sikere, habár a szlovákok szeretnék meglepni az ibériaiakat, de erre az utóbbi idõk egymás elleni eredményei nem jogosítják fel õket. Maradhat északi szomszédainknak az „ezüst", amely a lettek és a fejlõdõ törökök ellen reális célkitûzés lehet.

10. csoport (Várna) - február 28.-március 2.
Ukrajna
Moldova
Izrael
Bulgária

Ukrajna a csoport favoritja, nem okozhat gondot Genadij Liszencsuk együttesének a moldáv, az izraeli és a bulgár együttes legyõzése sem. Még tanulják a futsalt mindhárom országban, így az elsõ helyen való továbbjutásba egyikük sem szólhat bele.

* a vastag betûvel kiemelt országok a minitornák házigazdái




Címkék

Hírdetés

Videók

DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30
DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink