Esélylatolgatás magyar szemmel
2008.02.25 | 00:00
Esélylatolgatás magyar szemmel Bizakodó hangulatban

A csütörtökön a macedón válogatott ellen kezdõdõ, Gyöngyösön rendezendõ világbajnoki selejtezõk elõtt a magyar válogatott játékosait, vezetõit és a segítõket kérdeztük az esélyekrõl. Mindenki bizakodva néz a csoportmeccsek elé, továbbjutást várnak mindannyian.

Trencsényi János

Trencsényi János: Úgy érzem, hogy nem lesz könnyû továbbjutni a csoportból, nehéz meccsekre számítok. Képesnek tartom a csapatot arra, hogy továbbjusson. Hogy utána milyen ellenféllel játszunk, olyat kapunk-e aki verhetõ, az nagyban a szerencsén fog múlni.

Pallai Gábor

Pallai Gábor: Mindenképpen továbbjutást várok. Macedónia sötét ló, bár pár hete megverték Szerbiát, de úgy számolunk, hogy a lengyelekkel fogunk megvívni a továbbjutásért. A rájátszásban pedig egy szerencsés sorsolásban bízom.

Németh Péter

Németh Péter: Továbbjutást várok! Nem nagyon ismerem az ellenfeleket, a lengyel csapat lesz talán a legnehezebb, de remélem õket is meg tudjuk verni.

Madarász János

Madarász János: Ez a válogatott már sokszor bizonyította rátermettségét, és úgy gondolom, ezen a selejtezõsorozaton is bizonyítani fogjuk, hogy erõsebbek vagyunk, mint riválisaink.

Balázs Zoltán

Balázs Zoltán: Mindenféleképpen tovább szeretnénk jutni, így is állunk hozzá a meccsekhez. Tudjuk, hogy a lengyelek nagyon erõsek, velük fogjuk megvívni a „csoportdöntõt"

Szabó Zoltán

Szabó Zoltán: Abban biztos vagyok, hogy nem lesz könnyû továbbjutni, de mivel hazai pályán kerül sor a selejtezõkre, így minden esély megvan csoportelsõségre. Macedónia sötét ló, nem játszottam még soha ellenük, kellemetlen ellenfél lehet. Az angolok nemrég kezdték el csak a futsalt, gyerekcipõben járnak még ebben a sportágban, ellenük gyõzni kell. A lengyelek ellen ki-ki meccs lesz, amelyen eldõlhet a továbbjutás.

Lódi Tamás

Lódi Tamás: Gyõzelmeket és továbbjutást várok a csapattól. Macedónia sötét ló, veszélyesek lehetnek. Angliát csak legyûrjük valahogy, a lengyelekkel pedig egy nehéz meccset vívunk majd a továbbjutásért. Vasárnap eldõl, hogy õk készültek-e jobban vagy mi.

Baranyai Pál

Baranyai Pál: A továbbjutás mindenképpen a célunk, nagyon bízom a csapatban. Az elsõ sorunk nagyon jó, a második sor még nem annyira, de összekapjuk magunkat, és akkor továbbjuthatunk. A macedónokat nem nagyon ismerem, az angoloknál jobbak vagyunk, a lengyelek hasonló játékerõt képviselnek, mint mi, de azt hiszem, mi valamivel szervezettebbek vagyunk.

Nagy Gábor

Nagy Gábor: Remélem így harminchárom évesen az utolsó nagy lehetõségem alkalmával bebizonyíthatom, hogy helyem volt ebben a sportágban és a magyar csapatban. Remélem sikeresen vesszük a meccseket, és kijutunk a világbajnokságra. A macedónok ellen játszottam már, akkor még gyengébb játékerõt képviseltek, nem tudom azóta mennyit fejlõdtek, nem láttam õket. Az angolokról sincs túl sok információm, a lengyelekkel pedig egy jó meccset játszhatunk a továbbjutásért. Egységes csapat vagyunk, továbbjutást várok.

Sivák Péter

Sivák Péter: Nagyon remélem, hogy továbbjutunk, jó lenne, ha ez minél simábban menne. Az ellenfelek egyike ellen sem léptem még pályára, de bízom abban, hogy mindegyiküknél jobbak leszünk.

Tóth Szabolcs

Tóth Szabolcs: Továbbjutást várok! Nem lesz könnyû, a macedónok és a lengyelek hasonló játékerõt képviselnek, az angolok gyengébbek, azt hiszem õket mindenki megveri.

Szente Tamás

Szente Tamás: Kielemeztük az ellenfeleket, a továbbjutás a cél. A macedónok és a lengyelek is remek eredményeket tudnak felmutatni az utóbbi idõben, így nehéz meccsekre számítok.

Gyurcsányi Zsolt

Gyurcsányi Zsolt: A továbbjutásért mindent meg fog tenni a csapat. Nehéz mérkõzések elõtt állunk, de azt hiszem fizikálisan jól fel vagyunk készítve, tehát a csoportelsõség lehet csak a cél.

Nagy István

Nagy István: Szerintem továbbjutunk. Néztem a csapatok eredményeit mostanában, és úgy gondolom minden esély megvan arra, hogy elsõként végezzünk a csoportunkban. Itthon, hazai közönség elõtt nem is lehet más a vége!

Esterházy Márton

Esterházy Márton, az MLSZ futsalbizottságának elnöke: Azt szeretnénk elérni, hogy minden magyar mérkõzésen telt ház legyen. Elsõdleges cél a továbbjutás. A három ellenfél közül a macedón és a lengyel a két legerõsebb, az angolokról nem sok mindent tudunk. Az utolsó napon fog eldõlni az elsõ hely sorsa. Jó alkalom ez a megmérettetés is arra, hogy a hazai rendezésû Európa-bajnokságra egy ütõképes csapat alakuljon ki.

Kozma Mihály

Kozma Mihály, szövetségi kapitány: Természetesen továbbjutást várok, ami nem lesz könnyû. Macedóniát sokan leírják, de pár hete megverték a szerbeket, a lengyelek a második kalapból érkeztek, tehát ki-ki meccsre lehet számítani. Körbeverés is elképzelhetõ, de mindenképpen olyannak érzem a csapatunkat, amely továbbléphet. Aztán pedig reménykedünk, hogy olyan ellenfelet kapunk, aki ellen lesz esélyünk.

Tóth Károly

Tóth Károly: Az elsõ mérkõzésen a macedónokat mindenképpen le kell gyõznünk, bár volt egy-két jó eredményük mostanában. Az angoloknál sokkal jobbak vagyunk, a lenyeleket pedig többször feltérképeztem, szerintem játékban náluk is jobbak vagyunk. Hazai közönség elõtt az elsõ hely lehet csak a cél. A játékosaink remek erõben vannak, remek taktikai felkészítésen vannak túl. Ha mással nem is, de a nálunk gyengébb képességû válogatottakat akár pontrúgásokból is meg lehet verni, nem beszélve a játékról, s ha megfelelõ sebességû lesz a játék, akkor három gyõzelemmel végezhetünk.

Ragadics Ferenc

Ragadics Ferenc, az MLSZ futsal bizottságának alelnöke, UEFA bizottsági tag: Nagyon szeretném, ha a magyar csapat továbbjutna a következõ körbe, a rájátszásra, ott viszont már csak a szerencsén fog múlni, hogy ki tudunk-e jutni a brazíliai vb-re. Ha nem az elsõ négy válogatott közül kapunk ellenfelet, akkor van esélyünk. Visszatérve a csoportunkra szeretnék mindenkit óvva inteni attól, hogy a macedónokat lebecsüljék, mert egy nagyon jó csapat, jó eredményeik vannak az utóbbi idõben. Nem lesz sima az az összecsapás sem, ha azon túl vagyunk, akkor gondolkodhatunk csak a továbbjutásban.

Horváth Cs Attila

Horváth Cs. Attila, MLSZ elnökségi tag: Továbbjutást várok! Beszélgetve Kozma Mihály szövetségi kapitánnyal, arra a véleményre jutottam, hogy a macedónoknál és az angoloknál jobbak vagyunk, ám a lengyel meccs lesz az, ami eldöntheti a továbbjutást. Hazai pályán erre megvan a sanszunk, a rájátszaban a szerencse is kell ahhoz, hogy verhetõ ellenfelet kapjunk. Óriási dolog lenne, ha kijutnánk a világbajnokságra, azt ugye már elintéztük, hogy a következõ Eb-n ott leszünk.

Erdõs Zsolt

Erdõs Zsolt, a magyar válogatott gyúrója: Reménykedem abban, hogy a magyar futsal válogatott elõször kijut a világbajnokságra. Mindegyik ellenfél verhetõ, és meg is verjük õket.

Filep László

Filep László, az MLSZ buszvezetõje: Továbbjutást várok és teljes odaadást minden meccsen. Az eddigi mérkõzéseken, amelyeket láttam, tetszett a játék, mindenképpen van esély arra, hogy egy jó eredményt érjünk el.








Címkék

Hírdetés

Videók

Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47
Magyarország - Ukrajna (2024.04.21, stream)
2024.04.21 | 09:07

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink