Értékes DEAC siker Budaörsön!
2021.11.23 | 14:46
Értékes DEAC siker Budaörsön!

Igazi hatpontos meccset rendeztek Budaörsön, ahol a hazaiaknál több hiányzó is akadt. Bognár betegség, Sámson és Keresztury sérülés miatt nem állt csapata rendelkezésére, míg a másik oldalon Siska nem léphetett pályára. Tudták a felek, hogy aki nyer, az nagy lépést tehet a felsőházi tagságért.

Némi meglepetésre az első percek hatalmas vendégfölényt hoztak. A DEAC rohamozott, és ellenfele még a saját térfeléről sem tudott kijönni. Az első pár perc után több góllal is vezethettek volna az egyetemisták, de Soós több esetben remekül hárított. Az átvészelt időszak után ébredeztek a vendéglátók, akik két kapufával meg egy ziccerrel jelezték, hogy megérkeztek a mérkőzésbe. Amíg a hazaiak próbáltak támadást építeni, a debreceniek vártak ellenfelük hibáira, amiket aztán keményen ki is használtak. Több labdaszerzést követően találtak be a vendégek. Előbb Rácz volt eredményes, majd Szentes-Bíró is betalált, megnyugtató előnybe kerülve ezzel. A Moga legénység nem adta fel, és küzdött a szépítésért, de nem igazán akart összejönni a gólszerzés, így maradt szünetre a két gólos vendégelőny.

A második játékrészt is a DEAC kezdte jobban, aminek újabb gól lett az eredménye. Thiagoról feledkeztek meg a védők, aki ziccerben okosan elhúzta a kapus mellett, majd az üres kapuba passzolt. Ekkor eldőlni látszott a mérkőzés, de ekkor jött az első igazi fordulat. Ahogy várható volt, jött a hazai vészkapus játék, ami hamar eredményre vezetett. Egy szépen kijátszott támadás végén pont a vészkapus, Fülöp volt eredményes közelről. A budaörsiek lendületben maradtak és jött is hamar az újabb gól. Egy közeli szabadrúgást vágott Büki a felső sarokba védhetetlenül, így újra nyílt volt a találkozó. Az Aramis tovább játszott öt a négyben, de elveszítették a labdát, így nagy lehetőség adódott a vendégek előtt a gólszerzésre, amit Jenei szabálytalanul tudott csak megakadályozni, érkezett is a jogos piros lap. Az emberelőnyt Elek Gergő fiai elég hamar kihasználták, igaz némi szerencsével, hiszen Harmati lövése egy védőn irányt változtatva került a hálóba. Újra kettő volt a különbség, de nem adták fel Bükiék. Egy perc múlva ismét Fülöp volt eredményes vészkapusként, majd egy újabb perccel később már döntetlen volt az állás. Vattamány lőtte ki ballal a hosszú alsó sarkot. Ekkor úgy nézett ki, hogy a hazaiak vannak lélektani előnyben, de egy újabb labdaeladás után szinte rögtön hátrányba kerültek. Rodrigo került helyzetbe, aki nem is hibázott. Mentek előre a hazaiak, de érződött, hogy eléggé elfáradtak, így több volt a hiba és több szabálytalanságot is elkövettek, jöhetett a vendég kisbüntető. A labda mögé Thiago állt, aki magabiztosan értékesített, így ismét kettő volt az előny a vége előtt egy perccel. Nem sok idő volt, de becsülettel mentek előre Hosszúék ,de újra labdát veszítettek, amit Szentes-Bíró gurított az üres kapuba. A legvégén még Fekete szépített, de már csak az eredmény kozmetikázására volt elegendő.

A hazaiak ezúttal sem bírták el több meghatározó játékosuk hiányát és egy nyerhető mérkőzést buktak el. A DEAC részben annak köszönheti a megérdemelt győzelmét, hogy kevesebbet hibázott és jobban bírta erővel. A két kötelező győzelmet leszámítva most nyertek először idegenben, mondhatni a legjobbkor. Kijelenthető, hogy a forduló győztese a DEAC, hiszen az összes közvetlen rivális közül egyedül ők nyertek, és ezzel a nagyon fontos három ponttal beérték a második helyen álló Kecskemétet.

 

ARAMIS SE – DEAC 5-7 (0-2)
Budaörs, 250 néző
Játékvezetők: Kovács, Vass, Héra

Aramis: Soós – Vattamány, Büki, Horváth, Hosszú
Cserék: Nyerges – Jenei, Németh, Fülöp, Klushyn, Vadászi, Moga, Fekete, Lévai
Vezetőedző: Moga Loránt

DEAC: Krajcsi – Rodrigo, Thiago, Rácz, Berecz
Cserék: Tóth – Faragó, Szentes-Bíró, Vass, Harmati, Sándor, Sebestyén, Szabó
Vezetőedző: Eleg Gergő

Sárga lap: Büki Fekete illetve Berecz, Faragó, Harmati

Piros lap: Jenei

Gólszerzők: Fülöp (2), Vattamány, Büki, Fekte illetve Thiago (2), Szentes-Bíró (2), Rodrigo, Rácz, Harmati

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Aramis SE - Nyírbátori SC (2024.04.26, stream)
2024.04.26 | 12:24
Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink