Erősített az MVFC
2014.07.31 | 00:00
Erősített az MVFC

A felkészülést legkorábban a Mezei-Vill kezdte meg, közel egy hónappal ezelõtt. Érthetõ a korai kezdés, hiszen az együttes indul a bajnokok ligájában, ahol ráadásul házigazdája lesz a csoport küzdelmének, és feltett szándéka, hogy továbbjusson. Turzó mester maximalizmusát ismerve, a lehetõ legjobban szeretné felkészíteni együttesét, mind fizikailag, mind taktikailag. A felkészülés kezdetekor még arról panaszkodott az év edzõje, hogy nem könnyû senkit Berettyóújfaluba csábítani, hiába a kiváló körülmények. Ez mára megváltozott, és két új játékost is sikerült szerzõdtetni. Az Aramistól érkezik Birinyi Balázs, aki a budaörsiek saját nevelésû játékosa volt, és többször is szerepelt az utánpótlás válogatottban. Mellette szintén csatlakozik a címvédõhöz Fehér Krisztián, aki a Dunakeszi „megszûnése" után került képbe. Fehért már többször szóba hozták a Mezeivel, de ez idáig mindig elmaradt a „házasság", de most úgy döntött a tehetséges játékos, hogy Berettyóújfaluba igazol. A fiatal játékost, és Turzó Józsefet kérdeztük, hogyan látják az átigazolást és a felkészülést.
Az együttes túl van elsõ felkészülési mérkõzésén. Az ellenfél a Békéscsaba volt, akik újoncként vágnak neki az elsõ osztálynak. A rutin és a nagyobb tudás diadalmaskodott, hiszen 6-0 lett a végeredmény.

FH: - Régebben is hívtak már a Mezeibe. hogy hogy most igent mondtál?
Fehér Krisztián:
- Beszéltem Turzó Józseffel, elmondta mik a tervei a jövõre nézve, illetve mik a feltételek Berettyóújfalun. Volt megkeresés más csapattól is, de nem gondolkodtam a többi ajánlaton

 FH: - És mi az, amivel meggyõzött?
- Profi körülmények, naponta több edzés van, minden adott arra, hogy a következõ szezon is sikeres legyen. Láttam felvételeket, és képeket is a kupa, illetve bajnoki döntõrõl, és jó volt látni, hogy milyen hangulatban játszott az együttes. Ez is plusz motiváció egy játékosnak, hogy ilyen környezetben, ilyen szurkolók elõtt szerepelhet.

FH: - Milyennek ítéled a felkészülést?
- Még csak néhány napja vagyok itt, de érezhetõ a különbség az eddigiekhez képest. Kemények az edzések. Mindenki odateszi magát, akár erõnléti, akár labdás edzés van. Remélem hamar megszokom a dolgokat, ami azt gondolom nem lesz nehéz, hiszen nagyon rendesek a srácok, egybõl befogadtak, igaz könnyítette a helyzetemet, hogy szinte mindenkit ismertem már.

FH: - Szerinted mi az, amiben a legtöbbet tudsz új csapatodnál fejlõdni?
- Ezt elõre nehéz megmondani, szerintem a játék minden elemében elõre fogok lépni, a sok edzés segíteni fog mindenben. Kíváncsian várom, hogy a mindennapi edzésekkel mennyit tudok fizikálisan is elõrelépni, mert a mai futsalban az is nagyon fontos.

FH: - Válogatottság?
- Attól függ, milyen teljesítményt fogok nyújtani az edzéseken és a meccseken, alapvetõ, hogy minden egyes játékos, aki játszik az NBI-ben, szeretne tagja lenni a nemzeti csapatnak.

FH: - Miért pont a 27.-es mezt választottad?
- A 27-es mezszámot egy hozzám közel álló személy miatt választottam. Már az elõzõ klubnál is ezt viseltem. Remélem, szerencsét hoz, és egy jó szezont zárok, ahol a csapat hasznára tudok lenni.


 Turzó József: - Csapatunk a felkészülés felénél jár. Elég korán kezdtük. Július 7.-én találkozott a keret, két hét házi feladat után. Az elsõ hetek a további erõ gyûjtésrõl szóltak, az általános állóképesség fejlesztéstõl haladunk a speciális, futsal feladatokig. Eközben átismételtük a már tanult taktikai elemeket, játékrendszerek, egyes speciális játékrendszeri elemeket.
A felkészülésnek ezen szakaszában megpróbáltuk megerõsíteni a keretet ( a tavalyi bajnok keretébõl mindenkit megtartottunk). Úgy nézett ki sokáig, magyar játékosok nem akarnak futsalozni, nálunk ennél pedig még kevesebben. Emiatt felvettük több külföldi ügynökkel, játékossal is a kapcsolatot, de nem sikerült olyan játékost találnunk, aki ár/érték arányban a Mezei Vill játékosa lehetett volna. Ez a keresgetés is rávilágított arra, hogy nálunk kevésbé nagy múlttal rendelkezõ országokban is komolyan, jóval komolyabban veszik a futsalt, és maga a labdarúgást is. Úgy tûnt, hogy nem fog változni a keretünk, de az utolsó pillanatban Birinyi Balázs (Aramis) és Fehér Krisztián (Dunakeszi) mégis minket választott.
A tavalyi keret játékosai, akik végig csinálták a felkészülést, látszik, hogy a futsalt egyre jobban ismerik. Sajnos Rábl, Szabó Péter és Nagy István is sérüléssel küszködik végig. Rábl és Szabó lassan visszatér közénk, Nagy Istvánnak azonban a szezonja is veszélyben van. Az újakon látszik, hogy futsal közegbõl érkeztek, de még nagyon sokat kell fejlõdniük mind a taktikai részben, mind a profizmus részében (meg kell tanulniuk, hogy a felkészülésük, nemcsak az edzés másfél-két órájáig tart).
A sérülések, újak miatt az a véleményem, hogy ez a legnehezebb felkészülésem a csapatnál eddig. Általunk legfontosabbnak vélt októberi sporteseményre mindenkit megfelelõ erõnléti, taktikai és mentális szintre kell hoznom, akár annak az árán is, hogy egyes helyeken emiatt hátrányt szenved az eredményességünk.
A célom az, hogy ebben az évben is egy egységes, taktikailag felkészült csapat képviselje a Mezei-Vill FC-t, aki mindenkivel feltudja venni a versenyt.

 

 

 

Címkék

Hírdetés

Videók

DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30
DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink