Érmesek rangadója Kecskeméten
2024.08.30 | 14:07
Érmesek rangadója Kecskeméten

A két hetes válogatott szünet után folytatódik az NBI, ahol a 3. fordulóra kerül sor. Péntek este három összecsapást, míg szombaton egyet rendeznek. A játéknap kiemelkedő összecsapása a Nyíregyháza kecskeméti vendégjátéka.

 

A forduló rangadójának ígérkezik az összecsapás, ahol a tavalyi ezüst és bronzérmes találkozik egymással. A Nyíregyháza sorsolása az egyik legnehezebbnek mondható. Előbb Berettyóújfaluba látogattak, majd a címvédőt fogadták, és most a bajnoki döntőshöz utaznak. Eddig az első meccsen sikerült egy pontot szerezni, a Hali ellen vereség lett a vége, így várat magára a Lovas legénység első sikere. Ami a Kecskemétet illeti, az első fordulós botlást ha nehezen is, de sikerült javítani Nyírbátorban, ahol egy góllal bizonyultak jobbnak Sucsákék. A rúgott gólokkal elégedettek lehetnek a kék oroszlánok, de a védekezésen és a kapusteljesítményen javítaniuk kell, ha rangadót szeretnének nyerni. Nem lesz könnyű feladat otthon tartani a három pontot, főleg hogy a vendégeknek is égetően szüksége lenne rá, ha nem akarnak már a szezon elején lépéshátrányba kerülni a riválisokkal.

 

Remekül kezdett a Veszprém, két fölényes győzelem, kapott gól nélkül. Hogy ez a szép sorozat folytatódjon, minden esély megvan, hiszen a sereghajtó érkezik. Persze a hazaiak is tisztában vannak vele, hogy két olyan csapatot győztek le, akik vélhetően az alsóházban fognak végezni az alapszakaszban, de ettől függetlenül a 13-0-ás gólkülönbség tekintélyt parancsoló. Ellenfelük eddig két vereséget szenvedett, ami papírformának mondható. Igaz, mind a két meccsen voltak jó periódusaik, főleg az MFA ellen, ahol az első félidő hajrájáig partiban voltak, de a kiállítás megpecsételte sorsukat. Ma este a céljuk nem lehet más, minthogy elkerüljék a nagyarányú vereséget, mert nehéz elképzelni, hogy meglepetés születhet a veszprémi oroszlánbarlangban.

 

Ellentétes utat járt be a két csapat az első két játéknapon. Az Újpest két győzelmet aratott, igaz az első körben nem volt nehéz dolguk a Rubi ellen, ott csak a különbség volt a kérdés. Viszont Budaörsön kifejezetten jó teljesítményt nyújtottak a lilák, amivel fordítani is tudtak, és értékes három pontot szereztek. Ezek akkor érnek különöseb sokat, ha mostani riválisuk elleni is folytatják a jó szereplést, hiszen a Nyírbátorral (is) harcolhatnak a felsőházért. A vendégeknek volt a legnehezebb dolga eddig, hiszen a címvédő otthonában kellett kezdenie, majd az ezüstérmest fogadta hazai pályán. Előbbi ellen nem volt esélye, de a Kecskemét ellen közel jártak a pontszerzéshez, ami végül elmaradt. Most a fővárosba látogatnak, ahol tavaly elbukták a felsőházi rájátszás lehetőségét, igaz utána kétszer is legyőzték a lila-fehéreket. Amennyiben a vendéglátók az Aramis elleni második félidőt meg tudják ismételni, jó esélyük van megőrizni hibátlan mérlegüket.

 

Rendhagyó módon, szombaton rendezik az összecsapást. A Berettyóújfalu négy pontot gyűjtött eddig, legutóbb megszerezte első győzelmét, ami kissé nyögvenyelős lett a TF ellen. Az egyetemisták még vezettek is, de végül érvényesült a tudáskülönbség és a nagyobb rutin. Most is valami hasonló várható a DEAC ellen. A fiatal vendégek hozták a kötelezőt a rajton, szintén a TF ellen, de utána kapituláltak a Veszprém vendégeként, ahol nagyobb vereségbe szaladtak bele. Most sem ők az esélyesek a Mezei otthonában. Bravúr lenne a pontszerzés Tihanyi Csaba fiaitól.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

DEAC-Újpest FC /NB I. 6. forduló/
2024.09.16 | 14:53
Magyarország - Szlovénia, női válogatott mérkőzés
2024.09.15 | 09:37

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.09.13 | 13:00
Női válogatott
2024.08.18 | 14:09
2024.06.13 | 13:45
2024.05.30 | 20:33
2024.04.16 | 20:00
Támogatóink

Partnereink