Érik az Astra - Árkád ETO álomdöntő
2014.12.07 | 00:00
Érik az Astra - Árkád ETO álomdöntő
Érik az Astra - Árkád ETO álomdöntõ

 A nõi Magyar Kupa elõdöntõjének elsõ mérkõzésén az ETO egygólos gyõzelmet aratott Hajdúböszörményben, az Astra pedig a Tolna otthonából távozott gyõzelemmel és nagy meglepetés lenne ha nem ez a két alakulat jutna a fináléba a visszavágót követõen.

 Nõi Magyar Kupa elõdöntõ, 1. mérkõzés

Hajdúböszörményi TE - Árkád ETO 3-4 (0-3)
Játékvezetõ: Veres János., Asszisztens: Szilágyi Norbert, Takács Attila

HTE: Torma Lilla - Tell Zsófia, Hummel-Smuczer Angéla, Vágó Fanny, Nagy Ágnes
Csere: Czégény Zsuzsanna, Jakab Kata Rebeka, Farkas Éva, Halászi Kinga, Sebestyén Györgyi, Sándor Zita, Ujvári Izabella, Pinczi Anita, Vesszõs Mercédesz
Vezetõedzõ: Simonyi András

ETO: Oláh Erika - Jakab Réka, Szórádi Nikolett, Demeter Réka, Vígh Renáta
Csere: Pádár Anita, Újvári Krisztina, András Franciska, Csuti Melinda, Mészár Krisztina
Vezetõedzõ: Molnár Attila

Gólszerzõ: Pinczi Anita, Vágó Fanny, Halászi Kinga, illetve Demeter Réka, Pádár Anita, Újvári Krisztina, Vígh Renáta
 
Az Árkád ETO a nõi Magyar Kupa elõdöntõjének elsõ mérkõzésén visszavágott a HTE-nek a bajnokságban elszenvedett vereségért. 2014. november 2-dikán Gyõrben ugyanis meglepetésre 3-2-re kikaptak Molnár Attila tanítványai akik mindenféleképpen szerettek volna a Kupában revansot venni. Ennek megfelelõen álltak hozzá Jakab Rékáék a mérkõzéshez és már az elsõ perctõl kezdve érezhetõ volt rajtuk,hogy nem ijednek meg a pokoli hangulattól. Az elsõ félidõ közepéig kiegyenlített játékot hozott, keresték egymáson a fogást a mérkõzõ felek, azonban a 11. percben Demeter Réka vezetõ találata után az ETO átvette a játék irányítását és megtörte a hazaiakat akiken érezhetõ volt, hogy nem erre számítottak. Pádár Anita közeli találata után, Újvári Krisztina távoli szabadrúgásgóljával már 0-3 állt az eredményjelzõ táblán, ami nyugodtan mondhatjuk megfelelt a játék képének.

A második játékrészben a HTE átállt egy nyíltabb játékra és a kockáztatás meghozta a gyümölcsét mert a 22. percben már csak egy gólos hátrányban voltak a Bocskai Katonái szurkolótábor kedvencei miután Pinczi Anita és Vágó Fanny visszahozta a meccsbe a házigazdát. Átvette a játék irányítását a HTE és benne volt a levegõben a fordítás is. Nagy Ágnes egymaga rengetegszer került helyzetbe de Oláh Erika eszén nem tudott túljárni, legszebb napjaira emlékeztetõen védett a kitûnõ képességû hálóõr.
Ahogy az lenni szokott a sok kihagyott helyzet megbosszulta magát és Vigh Renáta szemfüles találatával kétgólos lett a különbség. (2-4). A Hajdúböszörmény azonban nem adta fel és a Nagy Ágnes által kiharcolt -abszolút megadható- büntetõt Halászi Kinga magabiztosan értékesítette így egygólos vendégsiker született az ellentétes félidõk összecsapásának is nyugodtan titulálható kupaderbi elsõ felvonásán. A visszavágó toronymagas esélyesének így már egyértelmûen az Árkád ETO tekinthetõ.

Simonyi András: Megérdemelt ETO-siker született amihez gratulálok ellenfelünk játékosainak és Molnár Attila vezetõedzõnek, valamint Drucskó Zoltán klubelnöknek is. Az elsõ félidõben lejátszott minket a pályáról az ETO , amely sokkal összeszedettebben játszott mint Gyõrben. Átérezték a mérkõzés jelentõségét mi sajnos az elsõ 20 percben nem, ami komoly kritika ránk nézve. A fordulást követõen úgy játszottunk ahogy az elejétõl fogva kellett volna és egyértelmû fölénybe kerültünk és akár meg is fordíthattuk volna a mérkõzést. Helyzeteinket azonban kihagytuk ami megbosszulta magát. Nem adjuk fel a küzdelmet azonban most már csoda lenne a döntõbe jutás kiharcolása. Egész éves teljesítményükért azonban valamennyi játékosunk megérdemli a dicséretet és köszönjük Komáromi Imre elnök úr és a teljes városvezetés és szurkolóink bizalmát és támogatását.

Molnár Attila: Gyõztünk, mégsem vagyok maradéktalanul elégedett. Óriási meccset játszottunk, az elsõ félidõben minden úgy alakult, ahogy elterveztük. Jól védekeztünk, és a kontráink életveszélyesek voltak. A második félidõ remálomszerüen kezdõdött, a HTE percek alatt vissszajött a meccsbe, de sikerült rendezni a sorainkat, és Vigh Reni góljával megint két gól volt az elõnyünk. A végén egy könnyû sippal befujt hatméteres értékesítése után alakult ki a végeredmény, de a lényeg, hogy nálunk az elöny, jól játszottunk és bizakodva várhatjuk a visszavágót.


¬---------------------------------------------------------------------------

 

Brand Mission Tolna-Mözs - Astra HFC 2-6 (0-3)
Játékvezetõ: Moldván István., Asszisztens: Baghy Csaba, Tihanyi Norbert

Tolna: Hunkó Zsófia - Varga Adél, Hodován Edit, Folk Zsuzsanna, Simon Boglárka
Csere: Buchmüller Petra, Maláti Dalma, Mausz Renáta, Fábián Rebeka
Vezetõedzõ: Frank Tamás
 
Astra: Vincze Anikó - Pincze Gabriella, Csilla, Gál Tímea, Szabó Boglárka, Dikanová Dominik
Csere: Kakuszi Adrienn, Gyöngyösi Alexandra, Király Bianka, Dombai Nagy Anett, Szabó Nóra, Megyes Ágnes
Vezetõedzõ: Dombó János

Gólszerzõ: Varga Adél, Hodován Edit, illetve Dombai Nagy Anett (3), Szabó Boglárka (2), Dikanová Dominika

 Az Astra esélyeshez méltóan könnyedén legyõzte idegenben is a Tolna-Mözst és nagyon közel került ahhoz, hogy sorozatban negyedszer is bejusson a Magyar Kupa fináléjába. Szlovák légiósa Dikanová Dominika már a 2. percben megszerezte a Félegyházának a lélektanilag igen fontos elsõ találatot és bár a hazaiaknak is megvoltak a lehetõségei ezeket a próbálkozásokat Vincze Anikó hatástalanította. A sokkal gyorsabb játékosokat felvonultató kupavédõ fokozatosan felõrölte a vendéglátót és Dombai Nagy Anett és Szabó Boglárka góljainak köszönhetõen háromgólos elõnnyel mehettek pihenõre a Dombó-tanítványok. A 27. percben a Tolna kapusát Hunkó Zsófiát kiállították miután a 6-son kívülre kicsúszva kézzel ért a labdához és Varga Adél állt a kapuba, aki ugyan nem tudta hárítani Szabó Boglárka szabadrúgását, de kimondottan jól védett, sõt gólt is szerzett. Frank Tamás ugyanis rendszeresen gyakoroltatja játékosaival az 5:4 elleni játékot, amely sokszor bizonyult már hatásos fegyvernek. A hajrában két Dombai Nagy Anett és egy Hodován Edit találat esett így négy gól elõnnyel várhatja a félegyházi visszavágót az Astra.

 

 

 

Címkék

Hírdetés

Videók

Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47
Magyarország - Ukrajna (2024.04.21, stream)
2024.04.21 | 09:07

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink