Érd-csoda a TF ellen; három meccs hétfőn
2020.12.22 | 00:04
Érd-csoda a TF ellen; három meccs hétfőn

Érd-csoda a TF ellen; három meccs hétfőn

Csupán négy mérkőzés jutott év utolsó NB II-es fordulójára. Ebből egyet már lejátszottak, és pénteken hatalmas meglepetés született, a kiesőzóna fölött csak éppen elhelyezkedő Érd kilenc gólt vágva legyőzte a TF-et! Nyugaton hétfőn pályán a REAC, a Szigetszentmiklós, az UTE és a Nagykanizsa, míg keleten a listavezető Kistarcsa a feltámadásban lévő Nyírséget fogadja.

NYUGATI CSOPORT

PÉNTEK

TF SE – ÉRD 7-9 (2-5)
Gól:
Kiss, Sóvári, Rónaszéki (3), Kocsi, ill. Horváth T. (3), Bozsoki (4), Kertész, Lak

Toronymagas esélyese volt a találkozónak a TF, amely vesztett pontok tekintetében a legjobban állt nyugaton, ráadásul az eddig is erős csapat visszatérőkkel erősödött: Kocsi Henrik az első forduló óta nem volt bevethető, valamint első meccsét játszotta a szezonban Rónaszéki Botond, aki az ősszel már a Mol Fehérvár nagypályás tartalékcsapatában futballozott. Ráadásul az Érd elvesztette legutóbbi négy találkozóját, így csak a 10. helyről várta a fordulót. Mindezek ellenére a vendégek kezdték jobban a mérkőzést, sőt, 11 perc alatt öt (!) gólt vágtak, Horváth Tamás és Bozsoki Imre két-két, Kertész Bence egy gólt vágott. A szünetig Kiss Gábor és Sóvári Benedek szépített, de így is nagy volt a bajnokaspiráns hátránya. A második félidőt azonban remekül kezdte a hazai csapat, Rónaszéki duplájával és Kocsi góljával három perc alatt egyenlített. Lak Imre büntetőből visszavette az előnyt, majd Horváth és Bozsoki növelte azt. Rónaszéki két találatával megint visszajött a meccsbe a TF, de a végén nemcsak ő, hanem Bozsoki is négy góllal zárt, így az Érd nagy sikerrel fejezte be az évet, és több győzelmének köszönhetően megelőzte a BAK-ot, ezzel a kilencedik helyre lépett, míg a TF a második helyen telel, és most már vesztett pontok tekintetében is a Haladás II mögött van.

HÉTFŐ

REAC – SZIGETSZENTMIKLÓS
19:30
Csömöri Sportcsarnok

A REAC az Érd legyőzésével javította botlását, így (ideiglenesen) megtartotta harmadik helyét. Hétfői riválisa két hellyel és három ponttal mögötte van, de három meccsel kevesebbet játszott. A Szigetszentmiklós a csoport legjobb formában lévő csapata, október eleje óta négy meccset megnyert, és csak egy döntetlent játszott, legutóbb ráadásul a PEAC-ot is legyőzte. Ezek alapján a vendégek az esélyesebbek, de a REAC pont ezeket a meccseket szokta megnyerni, amikor nem velük számolnak favoritként… Ősszel 3-2-re a rákospalotaiak nyertek.

UTE – NAGYKANIZSA
20:30
UTE Atlétikai Stadion

Két rossz formában lévő csapat találkozik egymással, az UTE elmúlt három, a Nagykanizsa előző két meccsét veszítette el. A vendégek hat ponttal előrébb vannak, és még van esélyük a felsőházra, a hazaiaknak lassan kevés marad. Kérdés, melyik csapat tudja jobban összeszedni magát, ősszel a Kanizsa simán, 3-0-ra nyert, és most is a vendégeket érezzük némileg esélyesebbnek.

A Tihany – Hidegkút, az ELTE – BAK és a PEAC – Haladás II mérkőzéseket elhalasztották.

KELETI CSOPORT

KISTARCSA – NYÍRSÉG
20:30
Kistarcsai Városi Sportközpont

Igencsak papírforma találkozónak ígérkezik az egyetlen hétfői, keleti meccs. A hazaiak jelenleg megnyugtató előnnyel vezetik a csoportot, csupán a Csenger áll jobban nála vesztett pontok tekintetében, de ahhoz három meccset is be kéne húznia, hogy előzés legyen. A vendégek az előző két meccsükön kétszer annyi pontot szereztek, mint előtte kilenc fordulón keresztül, de ez a két győzelem a sereghajtó, és a csoport legrosszabb formában lévő csapata ellen volt, így meglepődnénk, ha a vendégek pontot tudnának szerezni. Ősszel a Kistarcsa 4-1-re nyert idegenben.

A Berettyóújfalu II – Kincsem (2-5) meccset már múlt héten lejátszották, míg a Gyöngyös – Maglódot és a Kartal – Csengert elhalasztották.

Hírdetés

Videók

U19 futsal felkészülési mérkőzés: Magyarország - Ukrajna
2024.04.20 | 06:28
Csehország - Magyarország
2024.04.16 | 11:08

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink