ELTE SE
2008.10.10 | 00:00
ELTE SE

Az idei szezonban több új csapat is elindult az NB II-ben, s jól kezdett a Gyöngyös, a DEAC és az ELTE. Most ez utóbbi csapat háza táján néztünk szét. Godány Balázst a csapat technikai vezetõjét kérdeztük.

- Újoncként két mérkõzés-két gyõzelem az NB II-ben. Ilyen kezdésre számítottatok?
- Bíztunk a  jó rajtban. Ez szerencsére eddig sikerült, már ami az eredményeket illeti. A játékban rengeteget kell még megtanulnia a csapatnak. Hosszú még az út a bajnokság végéig.
 
- Milyen lesz a folytatás?
- A lényeg, hogy senki se morzsolódjon le ebbõl a jó közösségbõl. Bízom benne, hogy a bajnokság végén minden játékos úgy tekint vissza erre az egy évre, hogy megérte belevágni a futsalba.
 
- Honnan jött az ötlet, hogy elindultok az országos bajnokságban?
- Tõlem.Az egyetemi bajnokságokban eltöltött jónéhány év és Borsodi Egyetemi Kupa megnyerésén felbuzdulva páran úgy éreztük, hogy van bennünk erõ és kitartás a magasabb szintû kispályás játékhoz, akár országos bajnokságban is. Két éve kezdõdött egy szervezkedés,de abból nem lett semmi. Tavaly a sajnos azóta már megszûnt, Fejes János által vezetett Futsalsában játszottunk néhányan. Idén nyáron pedig az újonnan alakult ELTE SE egyik alapító szakosztálya lettünk.
 
- Kikbõl tevõdik össze a csapat?
- A csapatban mindenki ELTÉ-s hallgató. Aki benne van a sportéletünkben tudja, hogy több kispályás (5+1-es) bajnokság is mûködik nálunk. Sok remek csapattal. A futsalcsapatunk magját két patináns csapat a Torpedo Vodka és az Elhagyott Tanegység játékosai alkotják. Hozzájuk hívtam más csapatokból néhány  jóképességû játékost, akirõl úgy gondoltam, hogy szakmailag és emberileg is alkalmas a nagy feladatok végrehajtásához.
 
- Hogyan készültök a mérkõzésekre?
- Heti két edzésünk van. Mindegyik edzés nagyon komoly és megterhelõ. Szükség is van erre, mert ugyan mindenki játszik más-más bajnokságokban, de ott bajnokságonként 1-2 komoly meccs van. Igyekszünk minden edzésen kihozni magunkból a maximumot. Erre garancia Németh józsef játékosedzõ szakmai tudása és a sportág iránti alázata.
 
- Milyen segítséget és kiktõl kaptok?
- Köszönjük a budaörsi Illyés Gyula Gimnázium vezetõségének, különösen Árendás Péter igazgatóúrnak, hogy lehetõvé tették a tornatermükben való edzéseket. Pogátsa Zsuzsa elnöknõnk fáradozásaiért is nagyon hálásak vagyunk. Az ELTÉ-tõl eddig csak kevés anyagi segítséget kaptunk, ezért tagdíjakból tartjuk fenn magunkat.
 
- Mi az amit feltétlenül fontosnak tartotok elmondani, felhíva arra az olvasók, érdekeltek figyelmét?
- Nagyon büszkék vagyunk lánycsapatunkra. Figyeljük az eredményeiket, szurkolunk nekik. Nagyon sokra hivatott társaság.



Címkék

Hírdetés

Videók

Haladás VSE-SG Kecskemét Bajnoki döntő, 1. mérkőzés
2024.05.17 | 16:26
Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink