Előnyben a Madarász legénység!
2014.03.18 | 00:00
Előnyben a Madarász legénység!

Negyeddöntõ, 1. mérkõzés:

1. Futsal Club Veszprém-MAFC BME Docler Akadémia 5-3 (4-2)
Veszprém, 600 nézõ.
Játékvezetõk:
Futó, Rózsa, Molnár

Veszprém: Sárdi - Finta, Tatai, Boromisza G., Gulyás.
Cserék: Reveland (kapus), Bényi, Tar, Boromisza D., Szabadfi.
Vezetõedzõ: Madarász János.

MAFC: Laucsek - Öreglaki, Szeghy, Sivák, kertész.
Cserék: Tyukász (kapus), Máthé, Andorka, Póta, Ragadics, Simon, Rajnay, Apatini, Csernai.
Vezetõedzõ: Marcos Angulo.

Gólszerzõk: Boromisza G. (1., 6.), Finta (2., 14.), Boromisza D. (32.), ill. Sivák (14. - büntetõbõl), Öreglaki (16., 34.).

Piros lap: Laucsek (14.).

A bajnoki negyeddöntõ elsõ meccsén az alapszakaszban hatodik helyen záró MAFC BME látogatott a harmadik helyezett Veszprémhez. Parádésan kezdett a vendéglátó: Boromisza Gábor a középkezdés után azonnal bevette Laucsek kapuját. A fõvárosiak felocsúdni sem tudtak, Finta tizenkét méterrel eleresztett bombájával gyorsan megduplázta az elõnyt. Az FCV óriási elánnal folytatta az egyébként is jó iramú találkozót, Tatai passza után Boromisza Gábor ismét betalált (6. perc: 3-0).

A 14. minutumban Laucsek piros lapot kapott, miután - a játékvezetõk szerint - kézzel ért a játékszerhez a hatoson kívül. A hét méterrõl elvégzett szabadrúgásból Tatai Fintához passzolt, aki jobb oldalról kilõtte a hosszú sarkot. Néhány másodperccel késõbb összejött a Madarász-csapat hatodik szabálytalansága, a csereként beállt Reveland pedig nem tudta megfogni Sivák lövését. Kisvártatva Öreglaki tovább csökkentette az övéi hátrányát, kialakítva a 4-2-es félidei állást. A kifejezetten élvezetes elsõ játékrészt beárnyékolta a játékvezetõk ténykedése, vitatható döntéseik nyomán többször is paprikássá vált a hangulat a játéktéren.

A térfélcsere után az egyetemisták vették át a játék irányítását, akik számos helyzetet kialakítottak. Azonban vagy az utolsó passzoknál hibáztak, vagy Sárdi hatástalanította bravúrral a lövéseiket. Fél óra elteltével beigazolódott a „kihagyott helyzet megbosszulja magát" futball-tézis, Boromisza Dániel ugyanis nem hibázott az ellenfél kapuja elõtt.

Ezt követõen vészkapussal támadott az Angulo-csapat, próbálkozásukat pedig siker övezte: Öreglaki ugyanis szépíteni tudott (5-3). A hajrában mindent elkövettek, hogy újabb gólt jegyezzenek, de a jól védekezõ FCV megakadályozta ezt. Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharcban megszerezte a vezetést a Veszprém, a fõvárosi visszavágót március 27-én rendezik.


Madarász János: - Fantasztikusan kezdtük a mérkõzést, szemkápráztató dolgokat láttam a fiúktól, akik taktikailag is kiválóan felnõttek a feladathoz. Ezt követõen - számomra érthetetlen módon - a játékvezetõk fõszereplõvé akartak válni, de ez nem sikerült nekik. A mérkõzést megnyertük, pedig az utolsó négy-öt percben olyan hibákat követtünk el, amelyeket egy jobban koncentráló csapat ki fog használni. Ebben folyamatosan fejlõdnünk kell, illetve bizonyos dolgokat újra át kell vennünk az edzéseken. Emellett egyes játékosaim úgy viselkedtek a pályán, amit nem fogok megengedni.

Marcos Angulo: - Három gólt kaptunk az elsõ hat percben, amellyel nagyon nehézzé tettük magunknak a folytatást. Nagyon elégedetlen vagyok a játékvezetõkkel, kapusunk ugyanis vétlenül kapott piros lapot. Eközben az ellenfél hetes számú játékosának (Tatai Józsefnek - a szerk.) kellett volna felmutatni a pirosat a második sárga után, akinek így ki kellene hagynia a következõ meccset. Ennek ellenére is gratulálok a Veszprémnek, amely nagyon jól játszott.

forrás: vehirsport.hu



 

Címkék

Hírdetés

Videók

Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05
DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink