Ellentétes félidők után a Halinál az előny
2021.05.30 | 09:00
Ellentétes félidők után a Halinál az előny

Az alapszakasz győztes Haladás, a rájátszás listavezető helyén végző Berettyóújfaluval mérhette össze tudását a férfi élvonalbeli futsal bajnokság döntőjének első mérkőzésén. A három nyert találkozóig tartó párharc lélektani előnye a Mezei Villnél volt, hiszen pályaelőnyből futhatott neki a sorozatnak.

Ezzel szemben a Haladásnál ezúttal is akadtak hiányzók, Simic, Darrieer és Dávid Richárd sem lépett pályára. Viszont ott volt már Alasztics a kapuban és a támadósorban a válogatott oszlopos tagja, Dróth Zoltán is, amely később igen nagy jelentőséggel bírt. Kapásból a kezdőcsapatban kaptak helyet és ez a Hali teljesítményén meglátszott, hiszen a negyedik percben már vezetést is megszerezték Nagy Kevin találatával.

Ezt követően viszont már jobban dominált a Berettyóújfalu és nagyon pontos támadójátékkal rukkoltak ki. Bár a vendégek hősiesen védekeztek, a játékrész közepén előbb egyenlíteni, majd fordítani tudtak a hazaiak. A szünet előtt Alvarito is betalált, ekkor aligha számítottak a hajdúsági szurkolók arra, hogy kellemetlen pillanatok várnak rájuk. Ráadásul Nagy Imre gyatrán elvégzett 10 méteres büntetőjét Alasztics védte, és ekkor még senki nem gondolta, hogy a végén ez is nagyon fog hiányozni.

A szünet után átadta a területet a Berettyóújfalu, vagy átvette a Hali nem tudni, de teljesen megváltozott a játék képe. Dróth Zoltán minden rutinját bevetette – még az ellenfél edzőjének is nekirontott egy bedobásnál – és egy góljával szépített a vasi alakulat, majd Vas Ádám találatával már egált mutatott az eredményjelző. Nagyon idegesek voltak a játékosok, a vendégek folyamatosan megkérdőjelezték a játékvezetői döntéseket. Aztán egy érvénytelenített találat után, már egy kezezés miatt megitélt büntetőből ismét lépéselőnybe kerültek a szombathelyiek.

Hajmási közeli góljával már kettővel ment a Hali, 5-4 elleni játékra kényszerült a Mezei-Viil, amit lassan és pontatlanul alkalmaztak. A 37. percben Dróth Zoltán egész pályás találata megpecsételte a találkozót. Ezzel a sikerrel a Haladás elvette a Berettyóújfalu pályaelőnyét és nyugodtabban készülhet a keddi folytatásra…

Ismét érthetetlen volt a Berettyóújfalu meccsen belüli teljesítménye. Ragyogó időszak után érthetetlen blokkok, az eredmény változása után nem tudtak reagálni a Hali játékára. Ha védekezésre kényszerülnek, sorra kapják a ki nem kényszerített gólokat. Nem szeretnénk megsérteni a hazaiakat, de egyértelmű, hogy nem kapnak a kispadról annyi szakmai segítséget, mint a Haladás játékosai. Úgy tűnik, hogy az egész taktika, csak főleg a külföldi játékosok egyéni tudására, impresszióira épül. Belegondolni is rossz lehet részükről, hogy mi lesz, ha Simic, Dávid, és Darrier is felépül a hátralévő meccsekre.
Persze, ha igazak az öltözői pletykák, miszerint már megegyezett a Berettyóújfalu és Sergio Cabrera, hogy nyártól elválnak az útjaik, akkor ez tovább nehezíti a gondokat a hátralévő meccseken.
Mindenesetre érdeklődve várjuk a keddi második találkozót, melyet Szombathelyen rendeznek majd 18:30-tól.

A Haladás csapatkapitánya nyilatkozott a vaol.hunak:
Dróth Zoltán: – Nehéz meccset játszottunk, nagyon örülök a győzelemnek. Sajnos porcos a térdem, félig sérülten vállaltam a játékot, meg kellene műteni, de nagyon sok mindenre hajlandó vagyok ezért a csapatért – szeretnék bajnokságot nyerni a Haladással. A szünetben megbeszéltük, hogy több van ebben a meccsben, van esélyünk a győzelemre. Ennek megfeleően játszottunk a második félidőben, és kicsikartuk a győzelmet. Sok a hiányzónk, így is nyertünk – ez is mutatja, hogy milyen erőt képvisel ez a csapat. Bravúros győzelmet arattunk, de még nincs vége a párharcnak, kedden szombathelyen hasonlóan feszülz, kiélezett mérkőzésre számítok.

Calvo Rodriguez Juan Ramon: – Az első félidőben sem játszottunk rosszul, de akkor még azért bele-bele hibáztunk. A második félidőben jobban működött az a játék amit megbeszéltünk, amit begyakoroltunk. Sokat készültünk erre a mérkőzésre, aminek ez a győzelem lett az eredménye. Ugyanakkor még nem nyertünk semmit, csak az út elején járunk – de erre a bravúros győzelemre lehet építeni!

MVFC Berettyóújfalu–Haladás VSE 3-6 (3-1).
Berettyóújfalu, 300 néző, NB I-es futsalmérkőzés, döntő, első összecsapás,
Vezette: Szilágyi - Takács – Futó – Urgyán

Berettyóújfalu: Mezei – Horváth N., Nagy I., Rábl, Szabó P.
Csere: Sándor, Diece, Rézműves, Gál, Kártik, Sidnei, Takács, Rafinha, Alvarito.
Edző: Mullor Cabrera Sergio.

HVSE: Alasztics – Kovács M., Dróth, Vas.
Csere: Homlok, Nagy K., Horváth P., Sipos, Vatamaniuc-Bartha, Papp, Gerencsér, Henrique, Vidák.
Edző: Calvo Rodriguez Juan Ramon.

Gólszerző: Nagy I. (9.), Kártik (10.), Alvarito (18.), ill. Nagy K. (4.), Dróth 2 (29., 37.), Vas (30.), Henrique (32.), Hajmási (36.).

A tudósítás a hungarysport.hu cikke alapján készült.

Hírdetés

Videók

Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11
Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink