Ellenfeleink: ANGLIA
2008.02.06 | 00:00
Ellenfeleink: ANGLIA

Ellenfeleink a vb-selejtezõkön

Három ellenfele lesz a magyar futsal válogatottnak a gyöngyösi világbajnoki selejtezõn.
Három hét múlva kezdõdik el nemzeti csapatunk idei legnagyobb megmérettetése, ezért úgy döntöttünk, hogy minden héten bemutatunk kedves olvasóinknak egy-egy válogatottat, amelyik azért érkezik majd hazánkba, hogy megakadályozza továbbjutási terveinket.

1. rész

Anglia

 Angol logó

Honlapunknak adott nyilatkozatában Kozma Mihály kitért arra, hogy fontosnak tartja a nemzetközi tornákat, amelyeken modellezni lehet egy selejtezõ csoportot. A világbajnoki kvalifikáció során ellenfelünk lesz Anglia is, amely az elmúlt napokban részt vett Kuala Lumpurban egy rangos nemzetközi tornán, ahol az utolsó helyen végzett. A futsalban még kezdõnek számító, ám rendkívül lelkes angolokat próbáljuk bemutatni olvasóinknak. 

Az angol válogatott szövetségi kapitányának, Graeme Dellnek nem túl könnyû a helyzete. Hazájában még korántsem tart ott a sportág népszerûsége, mint a nagypályás változatáé. Jóval kisebb a merítési lehetõség, s a válogatottban játszani még nem jelent olyan rangot, hiszen nem túl sok a sikerélmény. Ezt támasztja alá Darren Budd esete is. Az Eastbourne Borough tizennyolcszoros válogatott játékosát szívesen szerepeltették volna Kuala Lumpurban is, de õ klubcsapata fontos meccse miatt nem tartott a háromoroszlánosokkal. Ez az eset is mutatja: igencsak kezdetleges stádiumban van még a futsal Angliában.

 Graeme Dell

A nemzeti csapat mestere rendkívül objektívan látja csapata egyébként nem könnyû helyzetét, de elõrevetíti, hogy sok tanulással és a bázis kiszélesítésével lehet jövõje a szigetországban is a futsalnak. Ahhoz, hogy elõtérbe helyezzék a sportágat, már most, a kezdeteknél igencsak elõremutató intézkedéseket tesznek. A malajziai tornát közvetítette egy televíziós társaság, szakkommentátorként pedig a korábbi liverpooli legendát, Steve McMahont alkalmazta. Az Angol Labdarúgó Szövetség, az FA honlapján folyamatosann lehet követni a brit ország futsaléletében zajló eseményeket. Az igen fontos média megjelenés így biztosított. A szakmai részt erõsítendõ, a közelmúltban egyeztetést folytattak a Liverpool kapusedzõi stábjával, amely után sor került arra a megállapodásra, amely szerint Tony Elliot, a korábbi ifjúsági válogatott és Birmingham City játékos lesz a válogatott kapusedzõje, s a februári világbajnoki-selejtezõkön már ilyen minõségében érkezik Magyarországra.

 

anglia

Minden lehetõséget megragadnak arra, hogy gyakorolhasson a nemzeti csapat. Nem számítanak az eredmények, olyan célokat tûznek ki maguk elé, amelyek továbblépést jelentenek egy korábbi idõszakhoz képest. Ilyen volt nemrégiben az Argentína elleni meccsük, amelyen a cél nem volt más, minthogy tizenöt gól alatt ússzák meg. Sikerült, „csak" 12-1-re kaptak ki. Greame Dell minden lehetõséget arra használ fel, hogy tanulja ezt a sportágat, s edzõtársaival együtt szorgalmazza, hogy Európa-szerte szemináriumokon vegyenek részt, elsajátítva tanultabb kollégáiktól a futsal elméletét.

A kapitány hite és erõfeszítései meghozták a várt eredményt, hiszen sikerült legyõzniük Görögországot. Ez a siker történelminek is mondható, mivel még sohasem érezték a válogatott játékosai a gyõzelem ízét, csak egy döntetlenre futotta 2005-ben Ciprus ellnében. Elmondása szerint ez megerõsítette Dellt abban, hogy jó úton járnak, bár annak még nagyon az elején, de folytatniuk kell a megkezdett munkát, s akkor nem marad el a várva várt fejlõdés.

Szerzõ: Brumár László

Címkék

Hírdetés

Videók

Új játékosok a válogatottban
2024.03.27 | 20:40
Aramis SE - MAG-LOG Maglódi TC (2024.03.22, stream)
2024.03.22 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
2024.03.16 | 08:15
2024.03.15 | 07:45
2024.03.10 | 09:30
2024.03.07 | 12:15
Támogatóink

Partnereink