Ellenfél nézőben Németországban
2008.08.15 | 00:00
Ellenfél nézőben Németországban

Elkezdõdtek az UEFA Futsal Cup selejtezõi, így az F-jelû csoportban is pályára léptek már a csapatok. A magyar bajnok Mezei-Vill FC a németországi Münsterben megrendezett csoportból kap ellenfelet, ahová a házigazdák mellett a holland Carillon Boys Beverwijk, a bosnyák MNK Orlic Sarajevo és az észt aranyérmes FC Betoon Tallin lett besorolva.

Kedden rajtolt a küzdelem ebben a négyesben, s az MVFC részérõl Mezei József elnök valamint Szitkó Róbert vezetõedzõ a helyszínen tekintette meg a nyitónap összecsapásait.

Rossz hír fogadta a magyar elõljárókat, hiszen csak a Ruhr-vidéki városban értesültek arról, hogy a bosnyákok vízumkérelmét elutasították, így csonka maradt a csoport.

Az elsõ mérkõzés így barátságos meccsé szelídült, s azt észtek egy helyi fiatalokból álló gárdával mérték össze erejüket. Azt hihetnénk, hogy egy nemzetközi kupasorozatban elinduló klubnak nem okozhat gondot egy hobbicsapat, ám a balti állam játékosainak csalódniuk kellett, lelkes ellenfelük 3-2-es verést mért rájuk. Hozzá kell tenni, teljesen megérdemelten gyõztek a német ifjak.

Este nyolc órakor kezdõdött a fõ meccs, a német-holland párharc. A negyedmilliós ksiváros hangulatos csarnoka majdnem meg is telt a kezdésre, s a nézõk között helyet foglalt a német szövetség részérõl több prominens képviselõ is. Tiszteletét tette Hollandia szövetségi kapitánya is, Vic Hermans, hiszen az Oranje gerincét alkotja a Beverwijk.

Az látszott már az elején, hogy a németalföldiek sokkal nagyobb játéktudással rendelkeznek, mind egyénileg, mind pdig csapatban. ám a vendéglátók lelkesedése rövid ideig kompenzálta ezeket a hiányosságokat. A hetedik percben a hazaiak még ki tudták egyenlíteni a három perccel korábban bekapott találatot, ám ezután beindult a henger, s 5-1-es félidõt követõen 10-2-re múlták felül riválisukat a hollandok.

Nem volt kétséges egy pillanatra sem, hogy ki nyeri a találkozót, a vendégek végig irányították a meccset. Érdemes azonban e mellett megjegyezni, hogy a hazai drukkerek, lehetett akármilyen nagy is a különbség, többször vastapssal bíztatták övéiket, egyetlen korholó szó sem hangzott el a lelátóról. Jó volt ezt látni...

Gyõzelmével biztosra vehetõ a holland csapat továbbjutása, még jobban nehezítve a Berettyóújfalu dolgát a szeptemberi, debreceni minitornán. Most már valóban kijelenthetjük, hogy a hat csoport közül a mienk a legnehezebb és a legkiegyensúlyozottabb, s minden találkozó késhegyre menõ küzdelmet hoz majd, érdemes lesz tehát a Hajdúságba látogatni.

Szerda este is csak egy mérkõzésre került sor, amelyne a Müster 3-1 arányban diadalmaskodott az észtek ellen.

Mezei József:
- Három okból utaztunk ki Németországba. Az egyik, hogy a leendõ ellenfeleket megismerjük,  másrészrõl pedig mivel rendezvénycsarnok építés elõtt állunk, így ebbõl a szempontból is gyûjthettünk tapasztalatokat.  Nagyon kellemes benyomást keltett a létesítmény, egy hasonlót Berettyóújfaluban is el tudnék képzelni. Kíváncsiak voltunk arra is, hogyan zajlik az esemény rendezése, hiszen mi is hasonló feladatok elõtt állunk. Szerencsések voltunk, hogy az elsõ napon látogattunk a viadalra, hiszen egy éles meccsen láthattuk a minden bizonnyal továbbjutó, a holland válogatott keretbe sok játékost adó németalföldieket. Egyértelmû, hogy õk a legjobb csapat a négyesben. Ahogy a sorsolás után is mondtuk, igen nehéz dolgunk lesz, ám mint az korábban nyomatékosítottuk, s most sem változtatunk meg, sem én, sem pedig a játékosok: az utolsó másodpercig küzdeni fogunk azért, hogy elérjük a továbbjutást.

Szitkó Róbert:
- Azzal a holland csapattal kerülünk szembe a csoportunkban, amely a válogatottjuk gerincét alkotja. Nagyon jó gárdát ismertem meg bennük, nehéz lesz ellenük jó eredményt elérni. Mindent megteszünk azonban a felkészülés során, hogy kielemezzük õket. Hasznosnak tartom azt, hogy a helyszínen tekinthettük meg leendõ ellenfelünket. Három erõs csapattal játszunk, igaz az ukránok kiemelkednek közülünk, ám a másik három csapat minden találkozón nagy csatát vív majd. A horvát masszív alakulat, ugyanez elmondható a Beverwijkrõl is, ám ígérhetem, hogy mindent megteszünk annak érdekében, hogy továbbjussunk.


Címkék

Hírdetés

Videók

DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30
DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink