Elkezdte a bajnok a felkészülést
2017.08.22 | 20:04
Elkezdte a bajnok a felkészülést
Marcos Angulo vezetésével elkezdte a 17/18-as futsal szezonra a felkészülését a Rába ETO. Visszatért egykori sikerei színhelyére Fabio, mellette érkezett Gerard Gonzales Martinez, Alasztics Marcell és Klacsák Bence. A hétszeres bajnok ETO-tól sokan távoztak, Harnisch Ákos (Grand Canaria), Drahovsky (Carthagena), Seidler (Podbeskidzie Beilsko-Biala), Matkovics Gábor (Bőny), Gémesi Áron (Dunakeszi Kinizsi), Davide pedig hazatért Portugáliába.

Bemutatkoztak a Rába ETO új szerzeményei

Alasztics a Bőnyben töltött egy évet pozitívan értékelte, elmondta, egy mentálisan sokkal erősebb Alaszticcsal találkozhatunk az ETO kapujában. "- Rengeteget jelentett a sok játéklehetőség, ott első számú kapus voltam, úgymond hátulról rám épült a csapat valamilyen szinten. Számítottak a védéseim, a jelenlétem úgymond a kapuban, felnőttebb Alasztics Marcell jött vissza, az biztos. – szögezte le a győri kapustehetség. - Nagyon örülök neki, ugye a tavalyi félévben is itt Győrben is edzettem, de ugye a meccseimet nem itt játszottam. Most hatalmas teher hullott le a vállamról, hogy csak itt kell edzenem, és ugye a meccseket is itt tudom játszani. Magyarország legjobb klubjába jó visszajönni, győriként, győri kötődésű játékos vagyok, hatalmas öröm volt számomra, hogy sikerült megegyezni az Elnök Úrral. - Most azért jóval fiatalabb csapat jött össze, több magyarral, ez a fiataloknak jó, meg szerintem a szurkolóknak is, hogy több magyar, győri kötődésű játékost fognak látni. Biztos, hogy izgalmasabb lesz a szezon szerintem, viszont ez a nézőknek csak jobb lehet."
Klacsák Bence a Dunaújvárostól érkezett az ETO-hoz. A 22 éves 31-szeres válogatott futsalos alapvetően védekező játékos. Elmondta, már Jordi időszakából is érkezett megkeresés Győrből, mivel Marcos Angulo is szívesen látta a csapatnál, úgy döntött, az ETO-nál folytatja pályafutását. Klacsák kiemelte: - Jól érzem magam, tökéletesen minden rendben, minden téren. Jó a hangulat az öltözőben, a társak segítőkészek. Bence a szurkolóinktól a következőket kérte: „- Szeretném, hogy minél többen látogassanak ki a meccsekre, és támogassanak minket!”
Gerard Gonzales Martinez: - Nagyon örülök, hogy itt lehetek, ott vagyok, ahol lenni szeretnék. A jövővel kapcsolatban azt várom, hogy megnyerjük a bajnokságot, és az UEFA Liga kupában is a lehető legjobban szerepeljünk. Most még gyakorlunk és edzünk, de egy hónap múlva a csapat készen áll a versenyzésre. Martinez Lengyelországból érkezett szélső spanyol játékos, a Dlazkovice csapatában spanyol edzővel dolgozott. A Barcelonában született futsalos elmondta, hogy nagyon jó a hangulat a csapatban, a srácoknak köszönhetően könnyen beilleszkedett. Egyből nyitottak feléje, boldog, hogy itt lehet.
FABIO A nagy visszatérő Fabio így nyilatkozott, varázslataira nagy szükség lesz az idei szezonban: Milyen érzés visszatérni az ETO-hoz? Mi az eddigi legszebb emléked az ETO-nál eltöltött időkből? - A legszebb emlékem az első itt töltött évem. Azelőtt ennyi gólt még sosem lőttem, és mindent megnyertünk – a szuperkupát, a bajnokságot, mindent. Úgy gondolom, ez volt eddigi ETO-s pályafutásom csúcsa. Nincs egy kiemelt mérkőzés, amire örömmel gondolsz vissza? - Nem, igazából nem tudok csak egy meccset kiemelni, az egész bajnokság fantasztikus volt. Hogy érzed magad Magyarországon? - Csodásan, mintha csak otthon lennék. Mit vársz az idei szezontól? - Igyekszem mindenben a csapat segítségére lenni, remélem, mindent megnyerünk, amiben csak elindulunk. Mit üzensz a szurkolóknak? - Szükségünk van a bíztatásukra, reméljük, minden meccsen kint lesznek és szurkolnak nekünk, mi pedig megpróbáljuk mindig a legjobb formánkat nyújtani. A hétszeres bajnok a Haladás ellen idegenben kezdi szeptember elején a bajnokságot, majd októberben Luparensében egy újabb halálcsoportban játszik az UEFA Futsal Cup Elite körbe jutásért. Az idei Main Round a győri klub történetének egyik legnehezebb feladata lesz, mivel az olasz csoport bivalyerős, a Barcelona, a Luparense, és a Chrudim csapatai ellen kell majd az ETO-nak kivivnia a továbbjutást.  - eto.hu -  
Hírdetés

Videók

Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47
Magyarország - Ukrajna (2024.04.21, stream)
2024.04.21 | 09:07

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink