Elkezdődött a férfi magyar kupa
2023.11.20 | 09:24
Elkezdődött a férfi magyar kupa

A férfi NBI mellett magyar kupa mérkőzésekre is sor kerül. Az első fordulót rendezik, ahol összesen hét párharc van. Ebből kettőt már lejátszottak, és érvényesült a papírforma. A Kincsem Szegeden, míg az Asterix a Tihany ellen harcolta ki a továbbjutást. A játéknap slágermeccse az UTE és a Mad Dogs összecsapása lehet, de a Szent István - Újváros is izgalmasnak ígérkezik. Ami biztos, hogy lesz harmadosztályú csapat is a következő körben, hiszen a Lurkó és NNK Frogs egymás ellen lép pályára.

Magyar kupa 1. forduló:

TALENT 2019 SE - ENERGIA SC GYÖNGYÖS
20:00 Balassagyarmat, Városi Sportcsarnok
A Talent tavaly is másodosztályú csapattal kezdett a kupában és sikerrel vette az akadályt. Vélhetően most is ez a tervük, hogy továbbjussanak, amire megvan az esélyük a Gyöngyös ellen. A vendégek nem túl jól szerepelnek a bajnokságban, illetve a kupában sosem szoktak túlságosan lelkesedni, így jó esély van a hazai sikerre. A továbbjutóra igazi nagy feladat vár a második játéknapon, hiszen a Kecskemét lesz az ellenfél.

UTE - MAD DOGS-VIADUKT SE
20:30 Budapest, UTE Atlétikai Stadion
A két csapat igen jól ismeri egymást. Tavaly az NBII-ben négyszer is összecsaptak, míg idén a bajnoki rajton találkoztak. Akkor sima újpesti siker lett a vége, és most is Szűcs Attiláék az esélyesek. A lila-fehérek vezetik a nyugati csoportot, míg a Mad Dogs mindössze hetedik, jócskán lemaradva a felsőházi csapatoktól. Persze egy meccsen minden lehet, de a vendégek továbbjutása bravúr lenne. A párharc továbbjutója majd a TF-hez látogat a 2. körben.

WPS MEISTER-ÉRD-SZISE - DUNAÚJVÁROS FUTSAL
20:30 Érd, Érd Aréna
Az NBII nyugati csoportjában már találkoztak a felek Dunaújvárosban, ahol az újvárosiak nagy nehezen gyűrték le ellenfelüket. Azóta belelendültek és a dobogón állnak, így ők számítanak az esélyesnek. A Szent István jelenleg sereghajtó a bajnokságban, de ennek ellenére többször okoztak már meglepetést, így nem lehet ellenük biztosra menni. Aki nyer, az az Aramis ellen léphet pályára a következő körben.

Szerda:

KISÉP SZIGETSZENTMIKLÓS FUTSAL - ELTEL-BEAC
20:00 Tököl, Városi Sportcsarnok
Mind a két fél kiesett az előző szezonban, így idén is egy osztály különbség van a két csapat között. A Miklós jelenleg az NBIII-ban középcsapatnak mondható, míg az ELTE NBII nyugati csoportjában küzd a dobogóért. Ezek ismeretében nem kérdés, hogy az egyetemisták az esélyesebbek, de a hazai fiatalok lelkesedése kompenzálhatja a tudáskülönbséget, ráadásul a döntetlen elég lehet a Miklósiaknak. Aki továbbjut, az Újpesttel találkozik a második fordulóban.

Később rendezik:

LURKÓ FOCIMÁNIA FK - NNK FROGS FUTSAL CLUB
20:30 Szászberek, Városi Sportcsarnok
Két harmadosztályú együttes csap össze Szászbereken, így biztosan lesz NBIII-as csapat a folytatásban. Mind a két fél jól szerepel saját bajnokságában, második helyen áll, így nehéz megjósolni az esélyeket. A hazai pálya a Lurkó mellett szól, de a vendégek biztosan nem foglalkoznak ezzel. Ami biztos, hogy a továbbjutó a DEAC együttesét láthatja vendégül a második fordulóban. Mivel két azonos osztálybeli találkozik, a döntetlen nem jelent majd továbbjutást.

Korábban játszották:

SZTE EHÖK SE- KINCSEM FUTSAL 2-9 (1-4)
A vendégcsapat fiatalokkal utazott el Szegedre, a felnőtt csapatból mindössze két játékos volt jelen. Ennek ellenére is fölényes győzelmet arattak. A szegediek rögtön a találkozó elején megszerezték a vezetést, de itt el is fogyott a puskaporuk. A folytatásban már csak a Kincsem volt eredményes és már szünetre eldöntötték a továbbjutást. A fordulás után sem álltak le, és végül 9 gólig jutottak. A második fordulóban a Tiszaföldvárt fogadják majd.

ASTERIX ÉRD - TIHANYI FC 5-2 (4-1)
A két csapat ebben a párosításban is jól ismeri egymást, hiszen a tavalyi NBII-es bajnokságban négyszer is összecsaptak, kétszer az alapszakaszban és kétszer a rájátszásban. Az idén az első fordulóban játszottak volna, de elmaradt a mérkőzés. Ezúttal viszont pályára léptek a felek, és sokáig nem is ismerkedtek, néhány perc alatt három gól is esett. Az érdiek két gyors gólt szereztek, de a Tihany válaszolni tudott. A folytatásban kiegyenlített volt a játék, de a vendéglátó a hajrában ismét duplázni tudott, így szünetre három volt a különbség. A Tihany fordulás után mindent megtett a felzárkózásért, de nem tudott közelebb kerülni ellenfeléhez, így magabiztos Asterix győzelem lett a vége. A következő körben az MFA érkezik az érdiekhez.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00
Aramis SE - Nyírbátori SC (2024.04.26, stream)
2024.04.26 | 12:24

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink