Elképesztő meccsen használta ki a REAC, hogy nem jött a Tihany-csoda
2021.03.09 | 12:05
Elképesztő meccsen használta ki a REAC, hogy nem jött a Tihany-csoda

A REAC-é lett az NB II Nyugati csoportjának utolsó felsőházas helye! A Tihany nem tudott ponttal hazatérni Szombathelyről, míg a Pécs kikapott otthon az ELTE-től, a REAC viszont egy hatalmas fordulatokkal tarkított meccsen legyőzte a BAK-ot, így megszerezte a hatodik helyet. Az alapszakaszgyőztes TF újabb vereséget szenvedett, ezúttal a Nagykanizsától, az Érd visszavágott a Hidegkútnak, míg az UTE legyőzte a Szigetszentmiklóst.

Egyszerű volt a képlet, ha a Tihany nyerni tud Szombathelyen, megvan a felsőházas helye. Ám ehhez hatalmas bravúr kellett volna, mert a Haladás II az NB I-ből is vissza tudott játszatni, sőt, új brazil légiósát, Diniz De Sousát is bevetette. A másik élvonalbeli alapember, Sipos Gergő szerezte meg a vezetést, ám a szünet előtt Kovács Máté öngóljával egyenlített a Tihany. A második félidő elején Hoffer Levente találatával át is vette a vezetést a vendégcsapat, de Diniz duplájával fordítani tudott a kis Hali, ezzel behúzta a három pontot, ám hiába jött fel egy pontra a TF-re, megelőzni már nem volt esélye, a második helyen zárt.

Félórával későbbi kezdéssel lépett pályára egy másik felsőházi aspiráns, ám a Pécs még csak lehetőséget sem teremtett a legjobb hatra, mert egy félidő alatt háromgólos hátrányba került otthon az ELTE ellen. Ráadásul a második félidőben egyik legjobbját is elveszítette, Reith Renátót ugyanis kiállították, végül 4-1-re kikapott, így már nem is kellett figyelnie a többi meccs alakulását, a nyolcadik helyen zárta az alapszakaszt, míg az ELTE rosszabb gólkülönbséggel az ötödik lett.

Így a felsőház szempontjából a legfontosabb meccset Csömörön rendezték, és úgy tűnt, a REAC nem hagy sok kérdést, már a szünetre 6-2-re vezetett a már biztos alsóházas BAK ellen. A kék-feketék azonban hihetetlen fordítást mutattak be, és hét perccel a vége előtt már 7-6-ra vezettek! Ugyanakkor a végén a rákospalotaiak kisbüntetőből egyenlítettek, mint utólag kiderült, már ez is elég lett volna a felsőházhoz, ám végül még meg is tudták nyerni a meccset. A BAK a honlapján élesen kritizálta a játékvezetést, ám a felsőházhoz gratulált ellenfelének. A REAC hatalmas hajrával elérte tehát a hatodik helyet, ezzel egyben be is biztosította is a bentmaradását, míg a BAK az utolsó előtti helyről várhatja a folytatást.

A többi találkozónak sokkal kevesebb tétje volt.

Az Érd a 11. fordulóból elhalasztott meccsen visszavágott a Hidegkútnak a pénteki vereségért, 1-1-es félidő után a második játékrészben 5-3-ra nyert, de egyik csapatnak sem változott a pozíciója, az Érd a 10., a Hidegkút az utolsó helyen zárt.

Ehhez viszont kellett az, hogy a Nagykanizsa bravúros győzelmet arasson a TF otthonában, a vendégek 8-5-re nyertek, így megőrizték a 9. pozíciójukat, ráadásul az alapszakaszgyőztestől tudtak elhozni három pontot, ez önbizalmat adhat a folytatásra. A TF első helyről várja a rájátszást, de igencsak kiengedett a végére, zsinórban három vereséget szenvedett el.

Mivel az ELTE nyert Pécsen, az UTE-nak le kellett győznie a Szigetszentmiklóst a negyedik helyhez, igaz, ezt maximum a szünetben tudhatta meg, és addigra már 5-1-re vezetett, végül 10-5-re nyert. A lilák így maradtak a negyedikek, a miklósiak a harmadikok, ha így folytatódik, nagy harc lesz a dobogóért a rájátszásban ez a három csapat között.

 

FÉRFI FUTSAL NB II, NYUGATI CSOPORT, 22. FORDULÓ
Haladás II – Tihany 3-2
(Sipos, Diniz 2, ill. Kovács (öngól), Hoffer)
PEAC – ELTE 4-1 (Katona, ill. Dajka 2, Dunai 2)
BAK – REAC 7-8 (Lőrinczy 2, Beszterczei, Németh, Nagy 2, Pellei, ill. Kiss 3, Illés, Pálmai, Kaszala, Kollár, Horváth)
TF – NAGYKANIZSA 5-8 (Szalmás 2, Szentjóby, Dudás, Kulik, ill. Bogyó 4, Dudás (öngól), Józsa, Bagó, Szakmeiszter J.)
UTE – SZIGETSZENTMIKLÓS 10-5
(Dobos 3, Szűcs, Hujber, Gajda, Czerman 2, Milavecz, Huszty, ill. Kovács 2, Reznek, Fischer 2)

  1. FORDULÓBÓL HALASZTOTT MÉRKŐZÉS
    ÉRD – HIDEGKÚT 5-3
    (H. Zováthi 2, Bognár, Faragó, Haála, ill. Csóka, Rusvai 2)
Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30
DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink