Elgázolta a Haladás a Kecskemétet
2024.04.23 | 08:15
Elgázolta a Haladás a Kecskemétet

Az NB I.-es futsalbajnokság felsőházi rájátszásának 8. fordulójában a Haladás VSE a vendég Kecskemétet ellen nyert rangadót – nagyon könnyen aratott 6-0-s győzelmet.

A címvédő, éllovas Haladás a második helyezett Kecskemétet látta vendégül, a két élcsapatot csak egyetlen pont választotta el egymástól a játéknap előtt – rangadót vívtak a fele. A Kecskemét veretlenül menetel a rájátszásban, többek között a Haladást is legyőzte 4-3-ra hazai pályán. A zöld-fehér gárda a visszavágás reményében, és természetesen esélyesként lépett pályára.

Haladás VSE – SG Kecskemét Futsal 6-0 (4-0).
Szombathely, 450 néző, 
Vezette: Kovács G. - Wittner - Karsai

HVSE: Alasztics – Luigggi, Hajmási, Vas, Rutai.
Csere: Gyimesi, Szalmás, Knizs, Dróth, Henrique, Sipos, Körmendy, Vatamaniuc-Bartha, Hadházi.
Edző: Ferraz Conde Felipe.

Kecskemét: Rigó – Bencsik, Kajtár, Tomic, Szabó J.
Csere: Krajcsi, Hajnal, Bíró, Gondi, Pál, Suscsák, Haász, Fekete.
Edző: Koós Károly.

Gólszerzők: Vas (8.), Henrique (10., 24.), Dróth (15.), Sipos (19.), Luiggi (37.).

Agresszív játékkal nyitott a Haladás, letámadta ellenfelét. Nyomott, sok helyzetet dolgozott ki – akadt dolga a kecskeméti kapusnak. De csak túlélte a nehéz perceket a vendég, próbált néhány kontrát is vezetni. Szervezetten futballozó, kellemetlen ellenfélnek bizonyult a Kecskemét. Ám Vas feltörte fel a reteszt – két büntetőgyanús eset után –, egy kontra végén ügyes csellel játszotta tisztára magát, majd hat méterről bombázott a kapuba (1-0). Feszült volt a meccs, sokat „szerepeltek” a játékvezetők, szabálytalanságok tördelték a meccset. De közben Henrique egy okos góllal növelte a hazai előnyt (2-1). Ekkor már nagy fölényben futballozott a Haladás, a vendég beszorult, csak a védekezésre koncentrált. A 15. percben Vatamaniuc-Bartha szögletét Dróth nagyszerű mozdulattal, kapásból bombázta kapuba (3-0) – korán eldőlni látszott a mérkőzés. És a Haladás nem lassított, űzte, hajtotta ellenfelét, sorjáztak a hazai helyzetek – Henrique kapufát rúgott. Az első félidő hajrájában vészkapus játékéra váltott a Kecskemét – amit Sipos büntetett üreskapus góllal (4-0). A második félidőre így nem maradt sok izgalom...

A Haladás azonban fordulás után sem kegyelmezett ellenfelének: Dróth okos passza után Henrique látványos megoldással, könnyedén emelte át a labdát a kirontó kapus felett (5-0). Ezúttal nem volt egy súlycsoportban a két csapat. Ettől függetlenül a vendég minden mindegy alapon küzdött a becsületgólért – és kellett is védenie Alaszticsnak. A szombathelyi szakmai stáb sokat cserélt, kapott mindegyik hazai játékos bőven lehetőséget a bizonyításra. Rohanós játékkal közelített a mérkőzés hajrája. A Haladás-játékosok láthatóan élvezték a meccset – szép megoldásokkal szórakoztatták a közönséget. Minden összejött a Haladásnak: Luiggi élesen belőtt szöglete Bencsikről perdült a saját kapujába (6-0). Az utolsó pillanatig próbálkozott a Kecskemét, de nem tudta bevenni a remekül védő Alasztics kapuját.

Marko Gavrilovic: - A Haladás ma mindenben fölénk tudott nőni, és megérdemelten nyertek. Ez nem az a Kecskemét volt, amit szerettünk volna látni. Különösen az első félidőben mutatott játékkal nem voltam elégedett. A fordulás után már voltak előremutató jelek, de koránt sem volt elég, hogy a szombathelyiekhez közelebb kerüljünk. Le kell vonnunk a tanulságokat, és kielemezni a hibákat. Készülnünk kell a folytatásra, mert még két nagyon fontos csata vár ránk a felsőház hajrájában.

A Haladás fontos három pontot gyűjtött be, a vártnál talán könnyebben nyerte meg az inkább edzőmeccsnek tűnő rangadót, és nagy lépést tett az alapszakasz-győzelem felé.

Forrás: vaol.hu
Fotók: Unger Tamás

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Haladás VSE-SG Kecskemét Bajnoki döntő, 1. mérkőzés
2024.05.17 | 16:26
Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink