Elbukott Budaörsön a Kecskemét is, nem csak a hazaiak!
2022.02.01 | 10:03
Elbukott Budaörsön a Kecskemét is, nem csak a hazaiak!

A találkozó előtt tudni lehetett, hogy míg a vendégeknek igen, addig az Aramisnak nem a saját kezében volt a sorsa a felsőházba kerülést illetően. A Kecskemétnek győzelme esetén nem kellett figyelnie a többi mérkőzés eredményét, viszont minden más esetben igen.

A vendégeknél mindenki hadra fogható volt, Aleksic is visszatért, így bizakodhattak Koós Károlyék. Ennek megfelelően nagy elánnal kezdtek a kékek, de gólt a hazaiak szereztek. Az 5. percben egy gyors kontra végén mesterien tálalt Keresztury Hosszú elé, aki közelről nem is hibázott. A budaörsiek lendületbe jöttek és több nagy helyzetet is kialakítottak, de Rigó többször bravúrral hárított. A hajrához érve aztán ő is tehetetlen volt, Keresztury bombázott egy szabadrúgást a kapuba, de a játékvezető szerint Büki szabálytalanul állt a sorfal mellett, így érvénytelenítették a találatot. A Kecskemét küzdött az egyenlítésért, de túl kényelmesen játszott, és igazi nagy helyzetig el sem jutott az első félidőben, mindössze távoli lövéssel próbálkoztak, de Molnár ezeket könnyedén hárította.

Fordulás után a vendég együttes próbált nagyobb fokozatra kapcsolni és gyorsabban játszani, és pár perc alatt meg is lett az eredménye. Ristic egy szép támadás végén lőtt a hosszú alsó sarokba. A gól után azonban nem sokáig örülhettek a kecskemétiek, Bognár két perc alatt kétszer is betalált, így nehéz helyzetbe kerültek Öreglakiék, igaz hamar visszajöttek a mérkőzésbe. Mánya szinte rögtön szépített egy életerős lövéssel. A vendégek a folytatásban sokat kockáztatva rohamoztak és több nagy egyenlítési lehetőségük volt, de Molnár rendre bravúrral hárított. A sok kihagyott helyzet meg is bosszulta magát, és a hazaiak Moga révén visszaállították a két gólos különbséget. Nem volt kérdés, hogy érkezik a vendég vészkapus, de igazi helyzetet nem is nagyon tudtak kialakítani, ráadásul többször labdát veszítettek, de ebből végül nem kaptak gólt. Ahogy telt az idő, egyre feszültebb lett a mérkőzés, amire a játékvezetői hibák is rátettek egy lapáttal, aminek többször a hazaiak voltak az elszenvedői. Ahogy a hajrához értünk, tudva levő volt, hogy a Mezei legyőzte a Veszprémet és a DEAC meg két góllal vezet az Újpest ellen, és ennek a két eredménynek köszönhetően az Aramis hiába állt nyerésre, ők nem juthattak a felsőházba, míg a Kecskemét csak győzelme esetén. Már csak egy perc volt hátra, és úgy tűnt már nem lesz fordulat, hiszen a Kecskemétnek három gólt kellett volna szereznie, de aztán majdnem jött a dráma. 57 másodperccel a vége előtt hét méterről jöhetett szabadrúgással a vendégcsapat, és mivel ez volt a hatodik, sorfal nélkül lőhetett Öreglaki, aki magabiztosan bombázott a léc alá. A középkezdés után hamar visszakerült a labda a vendégekhez és egy szépen kijátszott támadás után Bíró hozta vissza a reményeket, 28 másodperc volt hátra ekkor. Az Aramis időt kért és utána vészkapussal tért vissza, megpróbálva megnyerni a mérkőzést, hogy legalább az alsóházat első helyről kezdhesse a három pont esetén. A kockáztatás nem jött be, hamar elveszítette a labdát, így a Kecsó támadhatott a győzelemért, és néhány másodperccel a vége előtt hatalmas lehetőségük volt a győztes gól megszerzésére, de az utolsó passzba hiba csúszott, így elúszott a győzelem és vele együtt a felsőház.

A döntetlen azt jelentette, a másik két mérkőzés eredményének fényében, hogy ez a két csapat csak az alsóházban folytathatja. A budaörsieknek amúgy is csak győzelem esetén lett volna esélye. A hazaiak ha így játszottak volna az előző héten, vélhetően most nem kellene szomorkodniuk. A Kecskemétről kevesen gondolták, hogy nem lesznek ott a legjobbak között, de a felsőház nem feltétlenül ezen a mérkőzésen ment el.

ARAMIS SE – SG KECSKEMÉT KECSKEMÉT 4-4 (1-0)
Budaörs, 300 néző
Játékvezetők: Szilágyi, Újhelyi, Takács

Aramis: Molnár – Vattamány, Fekete, Bognár, Büki
Cserék: Nyerges – Sáhó, Bévalári, Papp, Hosszú, Moga, Keresztury, Lévai, Sámson
Vezetőedző: Moga Lorant

Kecskemét: Rigó – Bíró, Hadnagy, Mánya, Sallai
Cserék: Halmavánszki – Aleksic, Klacsák, Bencsik, Ristic, Öreglaki, Boznánszky, Kovács, Kulcsár
Vezetőedző: Koós Károly

Sárga lap: Keresztury, Büki, Bognár, Fekete, Vattamány illetve Mánya

Gólszerző: Bognár (2), Hosszú, Moga illetve Ristic, Mánya, Öreglaki, Bíró

Koós Károly: - A lehető legrosszabb forgatókönyv szerint alakultak a dolgok, így az alapszakasz 6. helyén végeztünk, és nem kerültünk be a felsőházi rájátszásba. A lelkiismeretünk tiszta, mert győzelemre játszottunk. Visszajöttünk kétgólos hátrányból az utolsó percben, és még meccslabdánk is lehetett volna. Nagyon sajnálom, hogy így alakult, hiszen 32 ponttal és második legkevesebb kapott góllal, legkevesebb vereséggel nem lehetünk ott a legjobb ötben.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05
DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink