Egyetlen előzés a záró körben; ünnepelhetett a TF és a Kistarcsa
2021.06.08 | 21:47
Egyetlen előzés a záró körben; ünnepelhetett a TF és a Kistarcsa

Egyetlenegy változás történt a pozíciókban a záró fordulókban: a BAK újabb szép sikert aratott, ezzel megelőzte a Tihanytól vereséget szenvedő PEAC-ot. Nyugaton a TF, keleten a Kistarcsa ünnepelhette meg korábban megszerzett bajnoki címét, de a dobogós csapatoknál is sokkal több ok lehetett a mosolygásra, mint a csalódott arckifejezésekre.

NYUGATI CSOPORT

FELSŐHÁZ

Bajnokavatót tartottak a Gabányi László Sportcsarnokban, ahol a TF a REAC-ot fogadta. A vendégeknek még volt tétje a találkozónak, egy győzelemmel dobogósok lehettek volna, de öt perccel a vége előtt háromgólos hátrányban voltak a fiataloknak is lehetőséget adó aranyérmes ellen. A végére egyenlíteni tudtak még, de nem lett meg a dobogó, a hazaiak viszont a pontvesztés ellenére is felszabadultan örülhettek a bajnoki címnek és a feljutásnak.

Annak ellenére sem előzött a REAC, hogy az ELTE kikapott Szigetszentmiklóson, mert két pont volt a hátránya. Az egyetemistáknak ezért meg kellett várniuk a TF-REAC végét, hogy kiderüljön, megvan-e a bronzérem, de meglett, így éremmel zárták a szezont. A miklósiak amellett, hogy győzelemmel zárták az idényt, a gólkirályi címet is magukénak tudhatják, az ezúttal is mesterhármast szerző Reznek Donát lett a legeredményesebb, 42 góllal!

Dobogós lett az UTE is, amely az alapszakaszban még parádézó, a rájátszásra már visszaeső (legjobbjait az első csapatnak adó) Haladás II-t 3-2-re legyőzve megszerezte az ezüstérmet! A lilák rengeteget erősödtek a tavaszra, és szintén nagyon büszkék lehetnek az elért eredményükre. Mind az ELTE, mind az UTE túlszárnyalta az előzetes elvárásokat a dobogós helyével!

ALSÓHÁZ

Mint fentebb említettük, egyetlen előrébb lépés volt a záró fordulóban. A Nagykanizsa háromszor is kettővel vezetett a BAK ellen, ám a kék-feketék az öt gólig jutó Lőrinczy Soma vezérletével nagyon szép győzelmet arattak az alsóház győztese ellen. Lőrinczy nagyon belejött a gólgyártásba a végére, olyannyira, hogy a csoport legjobb gólátlagát hozta, 19 meccsen 33-szor vette be az ellenfelek kapuját!

Az újonc előzéséhez az kellett, hogy a PEAC kikapott 4-3-ra otthon a Tihanytól. Sokáig úgy tűnt, a pécsiek akár a dobogóért is harcban lehetnek, ennek ellenére nagy meglepetésre a felsőházról is lecsúsztak, és végül a 10.-ek lettek.

A két kiesett csapat, az Érd és a Hidegkút ismét összecsapott egymással, ezúttal is az előbbi nyert, de négy ponttal lemaradt a bennmaradást érő pozíciótól.

KELETI CSOPORT

Döntetlennel ünnepelt a keleti bajnok is. A Kistarcsa 3-3-as döntetlent játszott a bronzérmes Kincsemmel. Nagy meglepetésre Barabás Ádám ezúttal nem talált be, ám így is simán gólkirály lett, 68 találatot szerezve! Várjuk ősztől az NB I-be!

Az ezüstérmes Maglód meglepetésre kikapott a negyedik Csenger otthonában, pedig komolyan vette a találkozót, erős kerettel utazott el, ám pont nélkül jött haza. A két csoport dobogós csapatai közül talán egyedül a Maglód lehetett némileg csalódott a szezon végén, hiszen még a múlt héten is megvolt az esélye az első hely elérésére, de újoncként így is nagyszerű teljesítményt ért el, és még az sem kizárt, hogy másodikként is feljut.

Az ötödik és a hatodik csatáját a Kartal nyerte 6-4-re a Gyöngyös ellen. Az alsóházban mindkét meccs elmaradt, a Nyírségé és a Miskolcé lett a három-három pont, játék nélkül .....

FÉRFI FUTSAL NB II, ZÁRÓ FORDULÓ

NYUGATI CSOPORT
FELSŐHÁZ

Haladás II – UTE 2-3 (Németh, Mézer, ill. Czerman, Szűcs 2)
Szigetszentmiklós – ELTE 6-3 (Sztraka K., Nagy, Varga, Reznek 3, ill. Szini, Bencsik, Dunai) 
TF – REAC 5-5 (Dudás, Kiss, Sóvári, Szentjóby, Fritz, ill. Hegyi 2, Boros 2, Pálmai)

ALSÓHÁZ

PEAC – Tihany 3-4 (László (öngól), Kovács, Bartal, ill. Póta, Csernay 2, Rusvai)
BAK – Nagykanizsa 6-5 (Lőrinczy 5, Bura, ill. Bogyó, Kollár, Schuller, Szőke, Józsa)
Érd – Hidegkút 6-4 (Lak 2, Kertész, Plajner, Haála, H. Zováthi, ill. Zsoldos, Kovács, Hegedűs, Bocsev)

VÉGEREDMÉNY: 1. TF, 2. UTE, 3. ELTE, 4. REAC, 5. Szigetszentmiklós, 6. Haladás II, 7. Nagykanizsa, 8. Tihany, 9. BAK, 10. PEAC, 11. Érd, 12. Hidegkút

 

KELETI CSOPORT
FELSŐHÁZ

Kartal – Gyöngyös 6-4 (Szabó, Barabás 2, Barta, Bánfalvi, Szacskó, ill. Csoszánszki, Marosi, Molnár, Bartha)
Csenger – Maglód 4-1 (Pálfi, Katona, Balogh 2, ill. Simon)
Kistarcsa – Kincsem 3-3 (Dolhai, Besnyő 2, ill. Ferenczy, Ficsor 2)

ALSÓHÁZ

Nyírség – Mád 3-0 – játék nélkül.
Miskolc – Nyírbátor 3-0 – játék nélkül.

VÉGEREDMÉNY: 1. Kistarcsa, 2. Maglód, 3. Kincsem, 4. Csenger, 5. Kartal, 6. Gyöngyös, 7. Berettyóújfalu II, 8. Nyírbátor, 9. Miskolc, 10. Mád, 11. Nyírség

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Kistarcsa Futsal - DEAC (2021.09.27, stream)
2021.09.27 | 01:37
A válogatott első összetartása a szezonban
2021.09.24 | 07:26

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2021.08.12 | 09:00
2021.07.25 | 13:45
2021.04.14 | 01:24
2021.04.13 | 07:34
2021.04.06 | 15:45
Férfi válogatott
2021.04.04 | 22:45
Támogatóink

Partnereink