Egyetemi összecsapás Debrecenben
2022.08.21 | 10:40
Egyetemi összecsapás Debrecenben

Péntek este két mérkőzéssel megkezdődött a második forduló, ahol rögtön az elsőn meglepetés született. Kevesen gondolták, hogy a Veszprém legyőzheti a címvédőt, de megtörtént, ráadásul igen fölényesre sikeredett, hiszen 7-3 lett a vége. A másik találkozón a Rubeola ismét egy félidőn át tartotta a lépést ellenfelével és vezetett két góllal is, de fordulás után az Újpest fordítani tudott, és végül magabiztosan nyert és megszerezte első győzelmét.

A hétfői összecsapások közül több is érdekesnek tűnik. A Mezei-Vill budaörsi vendégjátéka mondható rangadónak, de az újoncok csatája a fővárosban is izgalmas lehet.

NBI, 2. fordulóA DEAC egy izgalmas meccset játszott a nyitófordulóban, ahol az Újpest otthonából hozott el egy pontot. Hiába vezettek kétszer is Elek Gergő fiai, meg kellett elégedniük a döntetlennel. Az előttük álló összecsapáson viszont csalódottak lennének, ha nem sikerülne begyűjteni mind a három egységet. Az újonc fővárosi egyetemisták érkeznek, akik a nyitómérkőzésen megtapasztalhatták, hogy milyen egy élcsapat ellen játszani. Most hasonló játékerőt képviselő együttessel találkoznak, így ismét nehéz estére számíthatnak. Nem kérdés, hogy a debreceniek a találkozó esélyesei, és nehéz elképzelni, hogy a fővárosi együttes meg tudja szorítani a tavalyi bronzérmest.

Mind a két együttes remekül rajtolt. A Kecskemétnek jutott a legnehezebb feladat az első fordulóban, hiszen a bajnok otthonában kellett kezdeniük, de remekül megoldották a feladatot. Döntetlenre végeztek a Hali ellen, de közel voltak hozzá, hogy megszerezzék mind a három pontot. Ez mindenképpen önbizalmat kell, hogy adjon nekik, amire szükségük is lesz a Nyírbátor ellen. Szentes-Bíróék is jól kezdték a szezont, otthon verték meg a Rubeolát. Az első félidőben még akadozott a gépezet, de fordulás után érvényesítették a hazai pályát és otthon tartották a három pontot. Most egy lényegesen nehezebb feladat következik a Kecskemét vendégeként. Öreglakiék első fordulós bravúrja akkor ér sokat, ha most nyerni tudnak hazai pályán, amire megvan minden esélyük.

Könnyed győzelemmel kezdett mind a két fél. Az Aramis az újonc ELTE otthonában nyert magabiztosan, kapott gól nélkül. Az első 10 percben nehezen tudták feltörni az egyetemisták védelmét, de az első gól után beindult a gépezet, és végül könnyedén vették az akadályt. A Mezei-Vill is szintén újonc csapat ellen kezdett és hozta a kötelezőt. Ráblék az MFA ellen az első félidő végére eldöntötték a mérkőzést. A győzelem ellenére a játékuk még nem az igazi, és Budaörsön jobb teljesítményre lesz szükségük, ha eredményesen szeretnének szerepelni. Az előző szezonban kikaptak az Aramis vendégeként, ráadásul még gólt sem tudtak szerezni, így éghet a Trencsényi legénységben a visszavágási vágy. Amennyiben a hazaiak meghatározó játékosai jó napot fognak ki, otthon tarthatják a három pontot.

Két újonc találkozik a fővárosban. Az MFA és a Nyíregyháza is vereséggel rajtolt, de a papírforma alapján ezek várhatóak voltak. Az újbudai fiatalok a Berettyóújfalu otthonában debütáltak az élvonalban és annak ellenére, hogy kikaptak, nem vallottak szégyent, remekül küzdve a második félidőt például döntetlenre hozták. Amit bánhatnak, hogy a találkozón kívül csapatkapitányukat, Boznánszkit is elveszítették, akit kiállított a játékvezető. Rá nagy szükség lett volna hétfőn este. A Nyíregyháza hazai pályán debütált az élvonalban, de nem volt esélye a rutinos Veszprém ellen, de megtapasztalhatták, hogy mekkora a különbség az első és a másodosztály között. Az újoncok számára inkább az egymás elleni mérkőzésen van esély a pontszerzésre, így ez ihatpontosnak mondható. Aki nyer tud, az önbizalmat meríthet belőle és elléphet riválisaitól a tabellán. Egyelőre nehéz megítélni, hogy melyik csapat lehet az esélyesebb, de a hazai pálya mindenképpen a fővárosi csapat mellett szól.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Aramis SE - Nyírbátori SC (2024.04.26, stream)
2024.04.26 | 12:24
Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink