Egyenlített a CIP, döntés csütörtökön
2008.06.04 | 00:00
Egyenlített a CIP, döntés csütörtökön

Mindent eldöntõ találkozóra kerül sor idén is a teremlabdarúgó 1. Liga rájátszásának fináléjában. Tegnap este a bajnoki címvédõ Dévai CIP kihasználta a hazai pálya elõnyét, legyõzte a Székelyudvarhely Sport Klubot. Habár a vendégek kezdtek jobban, fordítottak a Hunyad megyeiek, a végén pedig a Kozma Mihály által irányított gárdának kellett kockáztatnia, ami nem jött be. Az utolsó percben háromszor is betalált a CIP.

Amennyiben nyer a Szé­kely­udvarhely Sport Klub, fennállása során har­mad­szorra elhódította vol­na az aranyérmet a teremlab­da­rúgó élvonalban. A nagy nyomás a hazaiakon volt ez­zel, és habár még a legelején gólt kaptak, nem torpantak meg. De ne menjünk ennyire elõ­re! Vasárnap a két ellenlábas tré­ne­rének mérlegelése kap­csán is nagy volt az érdeklõdés. Mind­két szakember arra volt kí­váncsi az interjú után, hogy mit mondott a társa. Ezért Ja­kab Zoltán el is titkolta, hogy e­gyüttese egyik meg­határozó já­tékosa, Gherman nem lép pá­lyára, pedig a spor­toló már szom­baton bokafica­mot szenvedett a tréningen.

Tegnap telt ház, rekkenõ hõség fogadta a csapatokat, a kö­zönséget a dévai sportcsar­nok­ban. Ez a létesítmény va­lóban a Dévai CIP-nek ad e­lõnyt, ugyanis a máshol meg­szokott - és az európai fórum által is elfogadott parketta - já­téktér helyett egy gumírozott borítású pályán játsszák a meccset. Sokkal nehezebben tud­ják kiszámítani a labda út­ját a játékosok. Valamelyest a dévai gárda változtatott a so­ro­kon, az SK-nál most Igor ka­pott több lehetõséget a má­sodik vonalban. Az összecsa­pás elõtt elhangzott a román him­nusz, és a mintegy negy­venfõnyi udvarhelyi szurko­ló­tábor válaszként rázendített a szé­kely himnuszra. Gól rögtön a 2. percben szü­letett: Lódi cselezett ki két védõt, majd középre passzolt, ahol a hátulról remek ütemben érkezõ Mihály elpöccintette Iancu mellett a labdát (0-1). Jöhetett volna a folytatás is, de Lódi ziccere ment mellé, illetve Madarász 9 méteres szabad­rú­gá­sát mentette a gólvonalról To­mescu. A remek udvarhelyi kezdésnek azonban nem volt kontinuitása, a hazaiak második (egy­ben erõ­sebb) sora már na­gyobb ellenállást tanúsított, így a kapuja elé szögezte az SK-t. ªotãrcã két ízben is be­ta­lálhatott volna, de Balázs re­mekül zárt. A 7. percben vi­szont õ is kicsit bese­gí­tett az egyen­lítésbe, amikor egy a szél­rõl érkezõ játékszert küld­te Al-Ioani a kapu felé, az a há­lóõrrõl becsorgott (1-1). Cso­ma és Dobre lövéseit viszont újból kitûnõen hárította. A 14. percben ismét vezetést szerezhetett volna az udvarhelyi csapat: Mihály szerzett labdát saját térfelén, meglódult ve­le, Lódival kényszerítõzött, de közelrõl nem tudta bepasz­szol­ni a román válogatott já­té­kos. Egy minutumra rá jött vá­laszként az újabb CIP-találat: egy távoli lövést Balázs maga elé ejtett ki, Stoica pedig lecsa­pott rá, és az üres kapuba pöc­költe (2-1). A pihenõig még kiegyenlíthetett volna a ven­dég gárda, de Lódi a kapussal szemben nem tudta ér­té­ke­sí­te­ni a lehetõséget. A második játékrész eleje rögtön dévai találattal indult, Al-Ioani vitte át a labdát a védelmen, a kimozduló kapus válla mögött pedig a hálóba ju­ttatta (3-1). Kétgólos hát­rány­ban sem torpant meg az SK: Igor szöglete után Szabó vág­ta elemi erõvel a léc alá a játékszert (3-2).

Innen kezdve újból nyílt volt a csata, az udvarhelyieknek épít­kezni kellett, amit a hazaiak ellentámadásokkal zavartak meg. Dobre, Mãgurean, illet­ve Lódi szerezhetett volna gólt. Fogyott az idõ, így Kozma Mi­hálynak kockáztatnia kellett: Balázst mezõnyjátékosra cse­rélte az utolsó három perc­re. Ez pedig rosszul sült el, u­gyanis a 40. percben nem ke­ve­sebbszer mint háromszor ta­láltak be a dévaiak, kétszer az üres kapuba.
A 6-2-es végeredmény nem tükrözi a játék képét. Valamivel jobban játszott a CIP, több helyzetet dolgozott ki. Ezzel egyenlített az összesítésben, ami azt jelenti, hogy harmadik meccsre lesz szükség, hogy megtudjuk a bajnok kilétét. Va­lamelyes elõnnyel indul a Szé­kelyudvarhely Sport Klub, hi­szen hazai környezetben fo­gadja az örök riválist. A szur­kolótábor, a hangulat pedig le­het, hogy az SK malmára hajtja a vizet. Viszont, a teher most Kozma Mihályék vállán van.

Teremlabdarúgó 1. Liga, döntõ, 2. meccs
Dévai CIP-Székelyudvarhely Sport Klub 6-2 (2-1)
Helyszín: dévai sportcsarnok, 1.500 nézõ
Vezették: Sorescu -Gherman
CIP: Iancu - Tomescu, Dobre, Al-Ioani, ªotãrcã (pályára lépett még: Szõcs, Csoma, Lupu, Stoica, Molomfãlean, Mãgurean)
SK: Balázs - Mihály, Lódi, Gyurcsányi, Madarász (pályára lépett: Davi, Szabó, Nicuºan, Szõcs, Igor)
Gólok: Al-Ioani (7.), (22.), (40.), (40.), Stoica (15.), Dobre (40.), illetve Mihály (2.), Szabó (25:)
Sárgalapok: Lupu (19.), Stoica (33.), Molomfãlean (40.), illetve Nicuºan (30.)
A két nyert mérkõzésig tartó párharc állása 1-1. A sorsdöntõ összecsapást Udvarhelyen rendezik csütörtökön. Egyelõre a kezdési idõpont nem ismert, errõl ma egyeztetnek a tévétársasággal.

Mestermérleg
Kozma Mihály, SK
Jól indult a találkozó számunkra, de aztán kaptunk két szerencsétlen gólt, ami egy kicsit megtorpantott. Ám fokozatosan magunkra találtunk. Az ellenfél mindent egy lapra feltéve támadott, és ez bejött neki. Tipikus egygólos meccs volt, ahol nekünk kellett kockáztatni, ez pedig nem jött be. Nem marad más hátra, nyernünk kell otthon, a harmadik meccsen.

Jakab Zoltán, CIP
Nem volt akkora különbség, mint amit az eredmény mutat, de rá­szol­gáltunk a gyõzelemre. Most talán rajtuk lesz az a stressz, ami nálunk volt, vagyis hazai közönség elõtt kell behúzzák az esetleges gyõzelmet. Színvonalas találkozó volt, következhet az igazi döntõ, csak reménykedem, hogy minden szinten igazi finálé lesz.


Józsa Csongor
Forrás : Udvarhelyi Híradó



Címkék

Hírdetés

Videók

Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05
DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink