Egy rangadót megnyert a Kartal, jöhet a második?
2021.01.10 | 08:49
Egy rangadót megnyert a Kartal, jöhet a második?

Szerdán egy, pénteken két újabb mérkőzéssel folytatódtak a küzdelmek az NB II Keleti csoportjában, ahol hosszú idő után újra teljes fordulót rendeznek. Három beszámoló és négy beharangozó következik.

SZERDA

  1. FORDULÓ
    GYÖNGYÖS – CSENGER 4-3 (3-1)
    Gól:
    Marosi (2), Tarnai, Csoszánszki, ill. Polácsek, Mándi, Balogh

A Csenger november 9-e után a vírushelyzet miatt leállt, aztán viszont december 23-án újrakezdte a mérkőzések lejátszását, és kikapott 10-5-re a Kistarcsától. Ezúttal jobban kezdte a meccset, Polácsek Patrik góljával vezetett, de a szünetig Marosi János duplázni tudott és Tarnai Dániel is betalált, így 3-1-es hazai előnnyel mentek szünetre a felek. A második félidő elején Mándi László szépített, ám öt perccel a vége előtt Csoszánszki Dávid visszatette a kétgólos különbséget, így Balogh Péter találata már csak a szépítésre volt jó. A Gyöngyös ezzel kijavította a visszatérése utáni első botlását, és fellépett a hatodik helyre, míg a Csenger a negyedik…

PÉNTEK

  1. FORDULÓ
    KARTAL – CSENGER 8-7 (3-3)
    Gól:
    Gerebenics (2), Barabás (4), Irhás (2), ill. Lengyel (3), Mándi, Juhász, Bodó, Polácsek

…volt, két nappal később viszont még kettővel hátrébb esett. A vendéglátók is hosszú szünet után léptek pályára, legutóbb november elején a Nyírbátort ütötték ki 11-3-ra, azóta viszont nem játszottak, így a meccs előtt csupán egy pozícióra voltak a kieső pozíciótól. Ezúttal viszont egy nagyon fordulatos találkozón nyertek. Gerebenics Norbert góljára Lengyel Marcell válaszolt, majd Barabás Miklós duplázott, de a szünetig Mándi László és Lengyel egyenlített. A második félidő elején Gerebenics visszaszerezte a vezetést, ám Juhász Norbert és Bodó Richárd megfordította a találkozót. Innentől viszont a Kartal irányított, öt perc alatt négy gólt szerzett, Barabás újabb kettőt, és Irhás Ignác is duplázott. A végén Polácsek és Lengyel még szépített, de a három pont a Kartalé lett, amely egészen az ötödik helyre ugrott a tabellán.

  1. FORDULÓ
    NYÍRBÁTOR – MÁD 5-7 (2-4)
    Gól:
    Pálvölgyi (2), Török, Katona (2), ill. Szűcs (2), Titkó, Balogh, Bodnár, Mirki (2)

Bár ez már a 15. forduló mérkőzése volt, a Mád csupán hat (!) találkozón volt túl, de így is a nyolcadik helyen állt. Ha az összes elmaradt találkozóját hozza, akár az élre is repülhet, de ezelőtt csak otthon tudott meccset nyerni (abból a fajtából az összeset behúzta), idegenben viszont még egy pontot sem szerzett. Most megszakadt a rossz sorozat a pocsék formában lévő Nyírbátor otthonában. Szűcs Ádám és Titkó Gergő góljára Pálvölgyi Balázs és Török István válaszolt, de az utolsó két percben Balogh Dénes és Bodnár Márk visszatette a kétgólos vendégelőnyt. A szünet után Mirki Dávid növelte a mádi előnyt, ám Katona György és Pálvölgyi Balázs visszahozta a meccsbe a Nyírbátort. Mirki és Szűcs újabb találata azonban eldöntötte a találkozót, Katona már csak kozmetikázni tudott az eredményen. A Mád feljött a negyedik helyre, nagyon jó a pozíciója, a Nyírbátor viszont már csak egy helyre a kieső zónától.

HÉTFŐ

NYÍRSÉG – GYÖNGYÖS
18:30
Újfehértó Szegedi Károly Sport-és Szabadidőközpont 

A Nyírség két győzelem után a listavezető Kistarcsától már nagy pofont kapott, viszont közben a Nyírbátorra fel tudott jönni, így él a remény, hogy ki tud mászni a kiesőzónából. A Gyöngyös vereséggel kezdte az új évet, kikapott a Kincsemtől, de aztán a Csengert legyőzte, és a Nyírség kisebb falatnak ígérkezik. Ősszel otthon 3-1-re a Gyöngyös nyert, most is őket látjuk esélyesebbnek, ám a hazai pálya segíthet a Nyírségen.

KINCSEM – KARTAL
19:30
Tápiószentmártoni Sportcsarnok

A forduló legérdekesebb találkozójának ígérkezik ez. Mindkét csapat remek formában várja a találkozót. A Kincsem három hellyel és hét ponttal előrébb áll, de vesztett pontok tekintetében a Kartal kettővel jobb. Abszolút háromesélyes találkozó, a forduló rangadója, amelyet ősszel a mostani vendégek 6-4-re nyertek meg.

MAGLÓD – MVFC-BERETTYÓÚJFALU II.
20:30
Gyömrői Sportcsarnok

A Maglód ellopott egy pontot a listavezető Kistarcsától legutóbb, az volt az egyetlen meccse decemberben, az is csaknem egy hónapja, így nehéz a formájáról írni. Az MVFC II is ugyanúgy december 14-én játszott legutóbb, akkor kikapott a Kincsemtől, és azt is megelőzte egy hónapos szünet. A Maglód jelenleg a harmadik, de a hetedik Berettyó ugyanúgy áll vesztett pontok tekintetében. Ez is izgalmas találkozónak ígérkezik, legutóbb a mostani vendégek 5-2-re nyertek.

MISKOLC – KISTARCSA
20:30
Miskolci Egyetemi Körcsarnok

A legegyértelműbb találkozónak ígérkezik ez, nem is fecsérelünk rá túl sok szót, a listavezető a sereghajtóhoz látogat, hatalmas meglepetés lenne a hazai siker.

Hírdetés

Videók

Aramis SE - Nyírbátori SC (2024.04.26, stream)
2024.04.26 | 12:24
Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink