Egy pontra az első helytől a TF – megállítja az UTE-t?
2021.02.06 | 15:31
Egy pontra az első helytől a TF – megállítja az UTE-t?

A hét közben három mérkőzést „pótoltak”, az UTE, a TFSE és a Szigetszentmiklós is három ponttal gazdagodott – különböző körülmények között a Nyugati csoportban. Rövid összefoglalót adunk ezekről a találkozókról, majd beharangozzuk a 19. fordulót, melynek legnagyobb rangadója a TFSE-UTE összecsapás, de nagy tétje lesz a Tihany-ELTE meccsnek is.

PÓTOLT MECCSEK

Szerdán tovább folytatta parádés formáját az UTE, amely 12-4-re legyőzte az Érdet. A hazaiaktól Lettner László négyet lőtt, Czerman Márk hármat, Huszty Dániel és Genczler Kornél kettőt-kettőt, Milavecz Kevin egyet. A vendégek csupán öt mezőnyjátékossal álltak fel, ráadásul Pintér Olivért kiállították. Bognár Bence mesterhármast szerzett. Az UTE 3., az Érd a 11. helyen áll.

A TF játék nélkül szerzett három pontot, a PEAC ugyanis nem tudott kiállni a pénteki, pótolt találkozón. A TF ezzel egy pontra feljött a listavezető Haladás II-re, de még mindig eggyel kevesebb meccse van, a PEAC az 5. pozícióban.

Pénteken a Hidegkút remekül kezdett Szigetszentmiklóson, Hegedűs Dániel góljával előnybe került, de Reznek Donát egy, és Nagy Roland két góljával fordítottak a hazaiak, akik végül 4-2-re nyertek Pászti Bence góljával, amit Rusvai György találata előzött meg. A Hidegkút maradt az utolsó, a Szigetszentmiklós négy pontra ellépve a Pécstől a negyedik.

  1. FORDULÓ 02.08 Hétfő

REAC – PEAC
20:00
Csömöri Sportcsarnok

Mindkét csapatnak nagy szüksége lenne a sikerre. A vendégek két váratlan vereségen vannak túl, majd elmaradt két meccsük – egyiken az ellenfél, a másikon ők nem tudtak kiállni. A REAC az elmúlt öt meccsén 44 (!) gólt kapott, négy vereséget szenvedett, viszont az ELTE-t legalább le tudta győzni. Nagy kérdés, milyen összeállításban állnak fel a csapatok, ezért tippelni nem merünk. Ősszel otthon 5-1-re a pécsiek nyertek, de akkor a rákospalotaiak szinte csak fiatalokkal utaztak el.

TIHANY – ELTE
20:00
Tihanyi Sportcsarnok

Győztes és vesztes meccsek váltják egymást a Tihany esetében, a legutóbbi sikerük viszont igencsak bravúros volt a Szigetszentmiklós ellen, ezért jó pozícióból, a felsőházból várhatják a folytatást. Az ELTE (még) nincs ott, de vesztett pontok tekintetében jól áll. A formája viszont nem az igazi, 2021-ben csupán négy pontot szerzett öt meccsen, így most hatalmas szüksége van a sikerre. Ősszel simán nyert az ELTE, 11-2-re, ha össze tudja szedni magát, ezúttal is behúzhatja a három pontot, de idegenben nehéz feladata lesz a felsőházért folytatott harcban rendkívül fontos mérkőzésen.

SZIGETSZENTMIKLÓS – BAK
20:30
ÁJTI Sport-és Rendezvénycsarnok

Remek szériában volt a Szigetszentmiklós, aztán kikapott a mezőnytől elszakadó TF-től és Haladás II-től, azóta hozott két kötelező győzelmet, de Tihanyról nem tudott pontokkal távozni. A BAK rosszabb szériában van, az elmúlt hat meccséből csak négy pontot szerzett, a teljes első sora távozott, ugyanakkor a napokban már érkeztek a kék-feketékhez új játékosok, ami némi reményt adhat a számukra. Na, meg az is, hogy az ősszel döntetlent játszott a két csapat, ennek ellenére a hazaiak a találkozó egyértelmű esélyesei.

TFSE – UTE
20:30
Vasas Sportcsarnok

Az év végi botlásai után 2021-re már összeszedte magát a TF, idén az összes meccsén három pontot szerzett, így már csak egy pontra van az első helytől, és eggyel kevesebb meccset játszott. Csernai Gáboréknál csak egy jobb formában lévő csapat van: az UTE. A lilák megnyerték előző hat meccsüket, köztük a Haladás II elleni sikerrel. Nagy kérdés, hogy tudnak teljesíteni a feljutásra ácsingózó TF otthonában, amennyiben jól, még a rájátszásban is komolyan kell majd számítani a már most is dobogós együttessel. Ősszel 3-3-as döntetlent játszottak a felek, most is izgalmasnak ígérkezik kettejük összecsapása.

ÉRD – HALADÁS II
20:30
Érd Aréna

A legsimább találkozónak ez ígérkezik. Az érdiek előbb nem tudtak kiállni a PEAC ellen, majd nagyon kikaptak az UTE-tól. A Haladás II viszont menetel, és továbbra is vezeti a csoportot. Még nem is volt azonban olyan rég, hogy az Érd le tudta győzni a TF-et, ebbe kapaszkodhat, de amúgy sima vendégsikerre lehet számítani. Ősszel 11-3-ra a kis Hali nyert.

HIDEGKÚT – NAGYKANIZSA
20:50
Aramis SE Futsal Csarnok

Még mindig sereghajtó a Hidegkút, de az előző négy meccséből kettőt már meg tudott nyerni, ráadásul a Szigetszentmiklóssal is szoros meccset játszott. A Nagykanizsa idén csak öt pontot tudott gyűjteni, így távol került céljától, a felsőháztól. Ha még meg akarja tartani a reményt rá, most muszáj nyernie, de nem lesz könnyű a feladata. Ősszel sima, 9-3-as sikert aratott Bagó Gábor együttese.

Hírdetés

Videók

Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11
Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink