Egy Pádárral volt több a TF
2021.01.19 | 15:23
Egy Pádárral volt több a TF

A hétvége egyetlen elsőosztályú női bajnokiját játszotta a TFSE és a Szekszárd a Vasas Sportcsarnokban. Halasztott találkozó volt, és az első mérkőzéshez hasonlóan itt is igen megszorongatta a szekszárdi csikócsapat a Testnevelési Egyetem futsalosait.

TFSE – Szekszárdi FC (0-1) 5-3
2021.01.17., Vasas Sportcsarnok, Budapest
Vezette: Agócs – Vámos – Grünvald

TFSE: Móczik – Pádár, Folk, Benkő, Gruber
Csere: Ősz (kapus), Kovács Sz., Dióssy, Tell, Kiss G., Králik, Janicsek, Winternitz
Vezetőedző: Csernai Gábor

Szekszárdi FC: Kerekes – Mausz, Lipovszky, Nagy-Cseke, Schell
Csere: Kágyi
Edző: Micskó Márk, Kágyi István

Gólszerzők: Kiss G. (9’, 38’), Pádár (33’, 35’, 38’), illetve Nagy-Cseke (18’, 24’, 30’)

Sárga lap: Folk (30’)

A külső szemlélők elöljáróban talán sima mérkőzésre számítottak, de már az első percekben eldőlt, hogy az őszi találkozóhoz lesz inkább hasonlatos a két csapat párharca. Az első félidő elején a volt-szekszárdi Kiss Gabriella talált be most már kék-fehérben, aztán nem sokkal a játékrész vége előtt Nagy-Cseke Edina egyenlített. A második félidőben viszont sokáig úgy nézett ki, hogy folytatódik a TF idei vesszőfutása, és a Szekszárd pontot, vagy akár pontokat is rabolhat a fővárosi alakulattól. Fiataljaik kontráiban hihetetlen veszély volt, és Nagy-Cseke 12 perc alatt mesterhármast szerzett. Ám az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a TF védelme, illetve leginkább kapusa sokszor nem volt a helyzet magaslatán, a kapott gólokon is ez látszott. Ezzel ellentétben a vendégek nagyon szervezetten, erőszakosan védekeztek, amíg bírták erővel, hiszen csak egy cseréjük volt. A hazai csapat a második félidő végén kapcsolt nagyobb fokozatba, ami rögtön meg is látszott a játékukon, rengeteg helyzetet alakítottak ki Csernai Gábor lányai, sokszor a kapufa, a szerencse, valamint Kerekes Brigitta mentette csak meg a szekszárdiakat a kapott góltól. Ám ez is csak ideig-óráig lehetett így, amikor jött Pádár, öt perc alatt három góllal, és nem csak visszahozta a meccsbe csapatát, hanem megszerezte nekik a vezetést is, és megmutatta, hogy még mindig hihetetlenül veszélyes a kapura. A kegyelemdöfést Kiss Gabriella adta meg, aki a meccs vége előtt két perccel kettő a nullás akció végén volt eredményes.

Csernai Gábor, TFSE: Jól kezdtük a mérkőzést, voltak helyzeteink, a vezetést is sikerült megszerezni. Majd a semmiből kaptunk egy igencsak elkerülhető gólt és ez sajnos megzavart minket. Elkezdtünk kapkodni és nem találtuk az ellenszerét a fegyelmezett bunker védekezésnek. Sőt, a második félidőben még nehezebb helyzetbe hoztuk magunkat, még két elkerülhető kapott góllal. Szerencsére 7 perccel a vége előtt, amit megbeszéltünk az kezdett működni és ez eredményben is megmutatkozott. Jó lenne azt a 7 percet átmenteni a fejekben, mert csak ilyen mentalitással érhetjük el a céljainkat. Ez egy olyan meccs volt, ahol azt hiszem mind a két csapatnak jár a gratuláció.

Micskó Márk, Szekszárdi FC: - Nagyon büszke vagyok a Lányokra, Kágyi Pista barátommal együtt, hiszen nem volt egyszerű dolgunk, de Csapatunk nagyon szépen helyt állt a bombaerős, bajnoki címre is esélyes TFSE ellen. 6 játékossal keltünk útra és 35 percig nagyon szépen tartottuk is magunkat. Vezettünk, sőt, a döntetlen simán benne lehetett volna, de nem vagyunk elégedetlenek, mert elfogytunk a végére. Gratulálok a TFSE csapatának a győzelemhez. Utánpótlás játékosaink a mérkőzés után felnőtt játékosokká váltak. Csapatunk győztesen hagyta el a parkettet.


Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Aramis SE - MVFC Berettyóújfalu (2021.12.03, stream)
2021.12.03 | 14:05
Haladás VDE - SL Benfica
2021.12.01 | 11:47

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2021.11.17 | 09:58
Férfi válogatott
2021.11.16 | 11:30
2021.11.15 | 07:00
2021.11.12 | 10:45
2021.10.25 | 09:32
2021.10.23 | 16:11
Női válogatott
Támogatóink

Partnereink