Egy lépésre a bajnoki címtől a TF; folytatódik a versenyfutás keleten
2021.05.16 | 11:44
Egy lépésre a bajnoki címtől a TF; folytatódik a versenyfutás keleten

A férfi futsal NB II 8. fordulója már pénteken megkezdődött. Nyugaton a TF a kiütéses sikere után már csak egy győzelemre van a bajnoki címtől, míg az alsóházban élesedik a kiesés elleni harc. Keleten a három dobogós továbbra is életben tarthatja a reményeit, míg a Nyírség az utolsó szalmaszálba kapaszkodna – ha nem nyer, biztosan kiesik.

NYUGATI CSOPORT

FELSŐHÁZ

Bár az alapszakaszban a Haladás II a TF kihívója volt, a rájátszásra „szétesett”, több fiatal is már inkább az első csapatban játszott, a második együttes teljesítménye visszaesett. Olyannyira, hogy bár az alapszakaszban oda-vissza legyőzte a kis Hali a bajnokaspiránst, ezúttal nagyon sima, 11-0-s vereséget szenvedett hazai pályán a riválisától. A négygólos Szentjóby Krisztián vezérletével a TF egy lépésre került a feljutástól…

…és ez már hétfőn bekövetkezhetett volna, de az UTE – ELTE meccset elhalasztották, így a liláknak még megvan a matematikai esélyük befogni a TF-et, de innen már egyértelmű, hogy csak idő kérdése, mikor válik biztossá, hogy az egyetemisták az NB I-ben kezdhetik meg a következő szezont.

A Haladás II visszaesését kihasználva a Szigetszentmiklós és a REAC is a dobogó felé lépne. A hazaiak legutóbb bravúros döntetlent értek el a TF ellen, míg a vendégek a jó kezdés után most némileg rosszabb formában vannak.

ALSÓHÁZ

A hétfői játéknap így több izgalmat hoz az alsóházban. A már biztosan bennmaradó Nagykanizsa a PEAC-hoz látogat, a hazaiaknak nagy szükségük van még a pontokra, és bár magukra találtak a legutóbbi meccsen, még nem nyugodhatnak meg.

Pénteken pótolt meccsen a hat gólig jutó Lőrinczy Soma vezérletével a BAK 11-5-re legyőzte a Hidegkútat, ezzel kilépett a kiesési zónából. A vendégek így nehéz helyzetbe kerültek, és otthon kellene tartaniuk a három pontot a Tihany ellen, ha meg akarják tartani bennmaradási reményeiket. A legutóbb idegenben sikerült győzniük ebben a párharcban.

A pénteki hazai csapat pedig az Érdhez látogat, ez lesz a kiesés elleni harc egyik legfontosabb párharca. A kék-feketék most egy ponttal jobban állnak, mindkét csapatnak égető szüksége van a győzelemre.

KELETI CSOPORT

FELSŐHÁZ

Keleten csupán három meccs lesz hétfőn. A két éllovasra kötelező meccs vár, de a Kistarcsának lesz a nehezebb feladata a Kartal otthonában, ott sosem könnyű nyerni, pláne, amikor a hazaiak nem küszködnek létszámhiánnyal. Meglátjuk, most hogy állnak fel.

A Maglód a Gyöngyöshöz látogat, a hazaiak a rájátszásban még nem szereztek pontot, meglepetés lenne, ha épp most kezdenék el. A bajnoki címmel kapcsolatos döntés így az utolsó két fordulóra marad majd, május 31-én egymás ellen játszik a Kistarcsa és a Maglód.

A Csenger – Kincsem meccset elhalasztották.

ALSÓHÁZ

A Berettyóújfalu II – Mád találkozó pénteken elmaradt, a hazaiak játék nélkül megszerezték a három pontot, az MVFC II ezzel nagyot lépett az alsóház első helye felé, a vendégek viszont így még veszélyben vannak.

A Nyírség ugyanis öt pontra van tőlük két meccsel a vége előtt, ám ahhoz, hogy életben tartsák bennmaradási esélyüket, hétfőn nyerniük kellene a Miskolc otthonában, amellyel még játszik a Mád is. Ám ha a Nyírség nem tud győzni, végleg eldől, hogy kiesik a másodosztályból.

FÉRFI FUTSAL NB II, 8. FORDULÓ

NYUGATI CSOPORT
FELSŐHÁZ
Haladás II - TF 0-11
(Szentjóby 4, Szalmás 2, Sóvári 2, Fehér, Hegyi, Dudás)
20:30 Szigetszentmiklós – REAC, ÁJTI Sport-és Rendezvénycsarnok
UTE – ELTE – elhalasztva

ALSÓHÁZ
1. fordulóból halasztott meccs: BAK – Hidegkút 11-5
(Lőrinczy 6, Bura 2, Nagy, Vasas, Hegedűs (öngól), ill. Csóka, Stankovics, Bocsev, Hegedűs, Zsoldos)
20:00 PEAC – Nagykanizsa, Lauber Dezső Sportcsarnok
20:00 Hidegkút – Tihany
, BEAC Sportcsarnok
20:30 Érd – BAK, Érd Aréna

KELETI CSOPORT
FELSŐHÁZ
19:00 Kartal – Kistarcsa
, Kovács László Sportcsarnok
20:00 Gyöngyös – Maglód, Gyöngyösi Sportcsarnok
Csenger – Kincsem - elhalasztva

ALSÓHÁZ
Berettyóújfalu II – Mád 3-0 – játék nélkül.
20:30 Miskolc – Nyírség
, Miskolci Egyetemi Körcsarnok

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47
Magyarország - Ukrajna (2024.04.21, stream)
2024.04.21 | 09:07

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink