Egy góllal jobbak voltak az ukránok
2022.07.04 | 16:30
Egy góllal jobbak voltak az ukránok

Női futsalválogatottunkra Európa-bajnoki bronzmérkőzés várt vasárnap délután a portugáliai Gondomar Arenában, ellenfelünk a kontinens élcsapatai között jegyzett ukrán csapat volt. A két együttes eddig tíz alkalommal találkozott egymással, három mérkőzés döntetlenre végződött, hetet pedig az ukránok nyertek meg.

Ellenfelünk bő egy hónap közös felkészülés végén kezdte meg az Európa-bajnokságot, amelynek elődöntőjében 9-0-ra kapott ki a spanyoloktól. Bár az eredmény mást sugall, azon a meccsen az ukránok a találkozó jelentős részében egyáltalán nem játszottak alárendelt szerepet, helyzeteik voltak, ám a spanyolok nagyszerűen használták ki saját lehetőségeiket, és végül fölényes győzelmet arattak.

A mieink a másik elődöntőben példamutatóan küzdöttek a portugálok ellen, de ellenfelünk magabiztosan érvényesítette a papírformát, és 6-0-ra megnyerte a találkozót.

A bronzmérkőzés első félidejében az ukránok irányították a játékot, több helyzetet is kidolgoztak a kapunk előtt, de nem volt akkora különbség a két csapat között, mint amit az eddigi egymás elleni mérkőzések statisztikáiból várhattunk volna. Az első félidő 8. percében az ukránok Tyitova révén vezetést szereztek, és volt pár további lehetőségük is, de a szünetig nem változott az eredmény.

Mérkőzés-jegyzőkönyv

A fordulás után három perc sem telt el, amikor Volovenko révén megduplázta az előnyét az ukrán csapat, és mivel támadásban továbbra sem voltunk kellően határozottak, az ellenfél magabiztos vezetésénél fordultunk rá a hajrára. Nyolc perccel a vége előtt támadásban átálltunk az öt a négy elleni játékra, amivel veszélyesebbé váltunk, ám a pontatlanságok miatt sokáig nem tudtunk faragni a hátrányból. A 39. percben megtört a jég, Horváth Viktória góljával szépítettünk, és az utolsó másfél percben nagy erőket mozgósítottunk az egyenlítés érdekében. A második gólunk azonban végül nem született meg, az ukránok 2-1-re megnyerték a találkozót, és megszerezték a bronzérmet.   

A válogatott következő tétmérkőzéseit októberben játssza, amikor a házigazda csehek, a szlovákok és a bosnyákok elleni meccseken próbálja meg kiharcolni a jövő évi Eb-n való szereplést.

– Az első félidőt kicsit átaludtunk, magunkhoz képest is gyengén játszottunk, bátortalan volt a támadójátékunk, és túl sok hibát követtünk el védekezésben – értékelt a mérkőzés után Frank Tamás. – A második félidőben már sokkal jobb teljesítményt nyújtottunk, de arra nem volt elég, hogy elkerüljük a vereséget. Úgy gondolom, egy góllal jobb az ukrán csapat nálunk, de benne lehetett volna a mérkőzésben, hogy meglepetést okozzunk ellene. Az Európa-bajnokság nagyszerű tapasztalat volt a játékosok számára, amely segíthet abban, hogy fejlődni tudjunk a jövőben. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a következő Eb-selejtezőn kiharcoljuk a döntőben való részvételt, de nagyon nehéz dolgunk lesz ősszel a selejtező csoportunkban.

Címkék

Hírdetés

Videók

Új játékosok a válogatottban
2024.03.27 | 20:40
Aramis SE - MAG-LOG Maglódi TC (2024.03.22, stream)
2024.03.22 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
2024.03.16 | 08:15
2024.03.15 | 07:45
2024.03.10 | 09:30
2024.03.07 | 12:15
Támogatóink

Partnereink