Egy góllal is az élen maradt az ELTE; bajban a Szigetszentmiklós
2022.04.26 | 17:30
Egy góllal is az élen maradt az ELTE; bajban a Szigetszentmiklós

A férfi futsal NB II Nyugati csoportjában az ELTE-nek egyetlenegy gól is elég volt ahhoz, hogy megtartsa az első helyét, így az UTE a győzelme után is csak a második helyre lépett. Az alsóházban a Sárvár kiütötte a Nagykanizsát, a BAK pedig legyőzte a Szigetszentmiklóst, amelyet most már komolyan fenyeget a kiesés réme.

FELSŐHÁZ

A forduló egyik legizgalmasabb találkozójának tituláltuk a Tihany–Magyar Futsal Akadémia összecsapást, és méltó is lett hozzá a mérkőzés. A szünetig nem esett gól, aztán a második félidő elején előnybe kerültek a vendégek. Bő fél óra elteltével a hazaiak is eredményesek tudtak lenni, újabb találat viszont nem született. A Tihany így maradt az ötödik, négy pontra a hétfői riválisától, amely a harmadik helyre csúszott.

Nem volt gólgazdag az ELTE és a Haladás II összecsapása sem, sőt, itt csupán egyetlenegy találat született, a 31. percben Horváth Barnabás révén megszerezte a három pontot a hazai csapat, ezzel megtartotta az első helyét a tabellán, míg a szombathelyiek maradtak a negyedikek.

Nagyon kellett a három pont az UTE-nak, de a REAC megint szeretett volna meglepetéseredményt elérni, és 12 perc alatt vezetett is két találattal. A lilák azonban összekapták magukat és még a szünetig fordítottak, a második félidőben pedig egy újabb találattal eldöntötték a három pont sorsát, ezzel feljöttek a második helyre – jövő héten jön az UTE–ELTE aranycsata!

ALSÓHÁZ

Megismétlődött a rossz emlékű Sárvár–Nagykanizsa összecsapás, és a hazaiak nem is kímélték a vendégeket, már a szünetre hét góllal vezettek, majd az ötgólos Kovács Adrián vezérletével végül 11–1-re kiütötték ellenfelüket. A Sárvár ezzel maradt az alsóház első helyén, két ponttal meglépett a PEAC-tól, míg a Nagykanizsa egyre nagyobb bajban, a rájátszásban csupán három pontot szerzett, ezzel kettőre került a kiesőzónától.

Ahonnan nagyon menekül a Dunaújváros, amely hétfőn Pécsre látogatott. Egészen a 33. percig nem született találat, ekkor kerültek előnybe a vendégek, akik aztán még egyszer megszerezték a vezetést, de a PEAC mindkétszer egalizálni tudott. Az újvárosiak így két pontra megközelítették a még bennmaradó helyen lévő Nagykanizsát, ráadásul a jövő héten a sereghajtó Szigetszentmiklóssal játszanak, míg a PTE két pontra került a Sárvártól.

A kiesési harc fontos találkozója volt a Kisép Szigetszentmiklós – BAK összecsapás, amelyre a hazaiak újra teljes kerettel tudtak kiállni, míg az ellenfelük némileg tartalékosan érkezett. A rutinosabb csapattal felálló vendégek azonban így is el tudták vinni a három pontot, a nyerőember ismét Urbán Gábor volt, aki a szünet előtti duplájával kétgólos előnyhöz juttatta csapatát, amely a második játékrészben meg tudta tartani azt. A BAK ezzel a rájátszásban már harmadszor nyert, és újabb nagy lépést tett a bennmaradás felé, a Szigetszentmiklós viszont egyre nagyobb bajban van: az alapszakasz vége óta nem tudott pontot szerezni, és már öt egységre van a még nem kieső Nagykanizsától.

FÉRFI FUTSAL NB II, NYUGATI CSOPORT, RÁJÁTSZÁS 4. FORDULÓ
FELSŐHÁZ

Tihany – Magyar Futsal Akadémia 1–1 (Bocsev, ill. Lőrincz)
ELTE-BEAC – Haladás II 1–0 (Horváth)
UTE – REAC 4–2
(Kocsi, Huszty 2, Czerman, ill. Hegyi 2)

ALSÓHÁZ

Sárvár – Nagykanizsa 11–1 (Kovács 5, Manganelli 2, Tóth 2, Lőrincz 2, ill. Takács)
PTE PEAC-B Build&Trade – Dunaújváros 2–2
(Bartal, Füzes, ill. Godslove, Boldizsár)
Kisép Szigetszentmiklós – BAK 3–5
(Csapó 2, Kovács, ill. Besenyei, Urbán 2, Fekete, Decsi)

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11
Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink