Egy félidőig tartott az újvárosi csoda
2020.11.21 | 09:17
Egy félidőig tartott az újvárosi csoda

Óriásit küzdött, az első felvonás után még vezetett is, ám végül vereséget szenvedett a Haladás elleni hazai bajnokin a az újváros csikó csapata.

A listavezető Haladás VSE elleni hazai mérkőzéssel folytatta a bajnoki küzdelmeket pénteken este hét órától a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata. Az ismert előzmények miatt egyértelműen a szombathelyiek voltak a találkozó esélyesei, ám a dunaújvárosi fiatalok sem eleve feltartott kezekkel várták az összecsapást, s tudásuk legjavát nyújtva szerették volna megnehezíteni ellenfelük dolgát.

Ezt az elképzelést láthatón komolyan is gondolták, s ugyan a Haladás kezdett erősebben, egy kontra végén Csányi rúgott óriási gólt a jobb felsőbe, így nem kis meglepetésre megszerezték a vezetést (1-0). A bekapott gól persze nem vette el a vendégek kedvét, igen komoly nyomás alá helyezték a hazai kaput, ám hiába próbálkoztak távolról, vagy közelről, Cseresnyés sorozatban mutatta be a bravúrokat, s ha ő sem ért már oda, akkor a kapufa segített. Közben azért voltak kontrái a hazaiaknak is, ráadásul nem is veszélytelenek, s egy kicsit nagyobb koncentrációval akár növelhette is volna előnyüket.

A 10. percben muszáj volt időt kérnie a vendégeknek, ám ez sem segített nekik sőt, két perccel később jött egy újabb kontra, melyből Boldizsár perdített közelről a kapuba (2-0). A Haladás továbbra is nagy erőkkel támadott a szépítésért, s a 17. perc elején ez össze is jött a vendégeknek, mert Nagy harcolt ki büntetőt, melyet Dróth vágott kíméletlenül a kapuba (2-1). A félidő hajrájában is nagy erőkkel támadott a Szombathely, de a hazaiak előtt is adódtak a komolyabb lehetőségek, s bár az utolsó másodpercben még volt egy ajtó-ablak ziccere Dróthéknak, ezt is kihagyták, így a szünetre a Facskó-csapat vonulhatott 2-1-es vezetéssel.

Volt mit átbeszélnie a vendégeknek a pihenő alatt, s úgy tűnt, hogy ez eredményre is vezetett, mert mindössze tizenhét másodperccel a fordulás után Dróth fordult le emberéről, s lőtt a kapu jobb oldalába (2-2). A második bekapott gól sem vette el azonban a hazaiak kedvét, ezt Boldizsár két helyzete is jelezte, ám továbbra is fölényben játszott a Szombathely, mely Darrier 26. percben szerzett bombájával már a vezetést is magához ragadta (2-3). Sajnos nem sokkal később Hajmási is értékesített egy ziccert (4-2), még távolabb taszítva ezzel a hazaiakat a bravúrtól. Mivel a Haladás a folytatásban már biztosan őrizte előnyét, sok izgalmat nem hozott a végjáték, egy újabb szombathelyi gólt azonban még igen: Simic 36. percben szerzet találata után alakult ki az 5-2-es vendégsikert jelentő végeredmény, ám a vereség ellenére a csak dicséret illetheti a dunaújvárosi fiatalokat is, akik alaposan megnehezítették a felnőtt válogatottak sorával felálló Haladás dolgát.

Dunaferr DUE – Haladás VSE 2-5 (2-1)
Dunaújváros, Városi Sportcsarnok

Dunaferr DUE Dutrade FC: Cseresnyés: – Schnierer J., Csányi, Dorogi, Németh. 
Csere: Danó, Boldizsár, Szili, Szabó, Schnierer B., Slett, Bartha, Garda. 
Edző: Facskó József.

Haladás VSE: Gyimesi: – Darrier, Simic, Gerencsér, Vidák. 
Csere: Homlok, Kovács, Nagy, Hajmási, Sipos, Dávid, Papp, Dróth, Vas. 
Vezetőedző: Calvo Rodriguez Juan Ramon.

Gólszerzők: Csányi, Boldizsár, illetve: Dróth 2, Melo, Hajmási, Simic.

forrás: dunaújváros online
Végh Zoltán felvételei

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Aramis SE - Nyírbátori SC (2024.04.26, stream)
2024.04.26 | 12:24
Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink